Úprava Vari

pajja - (24) - 168.167 (?)
26.8.2008 7:39

Když jsem se přehraboval ve zbytcích starých vodovodních trubek, dostal jsem nápad. Realizace trvala asi 15minut... neměl bych si to nechat patentovat?

Jedno šroubení je třeba nechat pohyblivé a pro zvýšení životnosti jsem ho trošku namazal. Ještě by to chtělo záslepku na závit na káře, aby zůstal čistý i při odpojení oje.

1
1
2
2
3
3
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 74.184 (?), 1.5.2008 9:42

Velmi šikovné  Ale, chybí mi tam něco jako hydraulika. Když například projedete řádek ve vinohradě, jak se otočíte do dalšího řádku? Když pluh bude furt v zemi, chtělo by to ho něčím zvednout...

pajja - (24) - 168.167 (?), 26.8.2008 7:39

Když jsem se přehraboval ve zbytcích starých vodovodních trubek, dostal jsem nápad. Realizace trvala asi 15minut... neměl bych si to nechat patentovat?

Jedno šroubení je třeba nechat pohyblivé a pro zvýšení životnosti jsem ho trošku namazal. Ještě by to chtělo záslepku na závit na káře, aby zůstal čistý i při odpojení oje.

1
1
2
2
3
3

host - 120.20 (?), 11.6.2008 22:32

mám vari quatro (koupil jsem starší) původně sem jej nechtěl myslel jsem že ho předělám na dvoukolové.Pak se mi ale obrovsky zalíbilo a osvěčilo skrátka nemá chybu mohu vřeledoporučit

Petr

host - 4.98 (?), 14.7.2008 22:12

Dobrý den. To Quatro o kterém je na začátku řeč je moje, pokud máte někdo nějaké bližší dotazy tak na ně můžu odpovědět, mám nějaké výkresy i fotodokumentaci. Můj názor je, že je to nejlepší vari které kdy vyjelo, jinak takhle jak je ho fabrika nikdy nevyrobyla, je na něm spousta úprav proti originálu a je celkově o něco větší.

Martin, seceni@email.cz

host - 0.146 (?), 15.7.2008 21:31

Kdyz jsem si secetl cenu sestavy tak jsem zjistil ze za to koupim starsi traktor

host - 23.19 (?), 28.1.2009 11:25

Zdravím, rád bych požádal o nějaké fotky uvažuju o stavbě.

Jěště mě zajímá jízda jaka jsou dané zámky v kolech jedno na 100% a druhé vypnuté?

Zkoušel jste s tím hrnout sníh? Předem děkuji Richard

louda.richard@seznam.cz

host - 224.242 (?), 17.7.2008 14:36

Nazdar

Taky špekuluju nad úpravou svého wari a čtyřkolku na kterou odkazuješ je tovární výrobek wari qatro v inzercích je pár kousků k prodeji...

host - 11.107 (?), 17.7.2008 17:47

Výrobce dělal Vari Quatro jen asi rok zhruba zárověň s příchodem motoru Honda GXV 160. To byl ještě vrch motoru černený plech a výfuk chrom a hlanvě - klika komplet v ložiskách. Pojzději byl, jak víme, už jen s jedním ložiskem a jedním futrem, no a nakonec ho předělali tak, že se na Vari, k vůli rozměrům, nedá použít. Ten adaptér Q byl vlastně před stojem tedy ptačený, ovládání plynu na nohu, sedák hned před motorem, mech. kotoučové brzdy na zadních kolech, brzdové segmenty ze Š 105-120 volant a řízení 1:1, takže dost blbě se s tím jezdilo. Udržet na trojku rovný směr byl prostě problém bylo to jak motokára. Přední kola bantam v ložiskách. Hydraulika mechanická no taky spíš k zlosti, ale zvedalo to jak zadní závěs, tak i přední. V dnešní době by to už asi nikdo nekupoval, protože jednak zjistí, že sice za tím nemusí chodit, ale na polní práce to moc nebylo. Myslím si, pokud někdo chce využívat vozík za auto na přepravu materiálu tak ukutit něco jak má pa, ale fakt s brzdami.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz