Umřela mi sekačka, jakou novou?



host - 35.186 (?)
17.6.2013 15:05
Měl ste porovnat s letošním mountfildem a byl byste na tom stejně. Po 15 letech je jiný svět všecko.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
                     
host - 216.52 (?), 17.6.2013 3:56
I já mám rád kvalitní zboži, s kterým je radost dělat, nepotřebuji nefunkční stroj s možností zdánlivě snadné reklamace, ale takový, který reklamaci nepotřebuje(aspoň pravděpodobně ne),zatim favorita v sekačkách cenově dostupných vidím stigu s hondou motorem 160,nebo190ccm, pozinkované+lakované šasi.A pokud by jsem dával sekačku na posezónní prohlídku, tak záruka je pět let, ale to mě u této kvality moc nezajímá :-).Pravda, neřeší se jen benzín, ale i olej.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 35.186 (?), 17.6.2013 7:40
Ale proč né že, kupte si kvalitní zboží. Ovšem pro nás, kteří se staráme o údržbu těchto víkendových strojů jste noční můra. Benzín a olej a víc neřešíte. Na sekačce jsou další důležité díly, které potřebují pravidelnou údržbu. No a posezónní prohlídku jste si dopředu zaplatil a všechno navíc doplatíte. Navíc je třeba neudržovaný vzduchový filtřík, který se musí vyhodit, jelikož vyfoukat s mastným bincem už nejde. Sekačka má nůž, který je ostrý a vyvážený na nepoškozeném unašeči důležitější, než pozinkované šasi. No a pokud byste náhodou chtěl dát sekačku na posezónní prohlídku, tak my seřizujeme u OHV a OHcéček ventily, kontrolujeme dotažení všech šroubů, průchodnost karburátoru po zimě, doplatí si každý, který víc neřeší a nechá v sekačce benzín od podzimu a vyměníme olej podle pokynů výrobce motoru.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 209.147 (?), 17.6.2013 22:36

O nabroušené kudle, čistým vzduchovým filtru a výměně oleje nemá cenu diskutovat, ale některým modelům nepomůže ani svěcená voda, natož i sebelepší údržba.Osobně neřeším reklamace, snažím se koupit tak, aby jsem je nepotřeboval, zatím to vychází, buď se něco projeví hned (týdny), nebo to slouží do dalšího prodeje, ještě jsem snad neměl nic déle jak osm let, ale i jen 4měsíce :-),když mě něco nevyhovovalo.Proto vím, že sekačka za několik tisíc může být velké lákadlo, ale i velké zklamání.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 43.253 (?), 16.7.2013 12:34

Nestáhli. Včera jsem si ji tam koupil.Jedná se o model Florabest FBM 575. Koupil jsem si ji, protože mě zaujal motor BS 575EX na sekačce za 5990, který je obvykle osazován na dražších sekačkách. Kroutící moment odpovídá šířce nože 46cm a za podobné peníze je třeba Hecht 548 SX s podstatne slabsim motorem, tak jsem to zkusil.

Sestavení bylo bez problémů, po nalití oleje a benzínu naskočila na druhé zatáhnutí. Konstrukce je taková standardní německá, připomíná mi mou starou sekačku Enihell. Rozdíl je snad jen v měkčeném madle a přípojce na hadici. Motor s výkonem 2,1kW (2,9HP) při 2900ot./min si prozatím poradil úplně se vším, kromě přerostlé trávy 35-40cm – tu jsem musel posekat na dvě různé výšky. Pojezd byl na první dojem neskutečně rychlý (sekačka mě doslova táhla pryč), něž jsem přišel na to, že má plynulou regulaci pojezdu. Regulace je opravdu hodně citlivá, tak to chtělo nastavit bovden spojky a trochu cviku.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 124.49 (?), 16.6.2013 23:43

Také už pár týdnů vybírám novou sekačku a ačkoliv vám neporadím s výběrem, podělím se alespoň o zkušenost, kterou rozhodně nekupovat. Teď o víkendu jsem zkoušel jednu z lacinou a v dTestu opěvovanou sekačku Hecht 548 SW...

Když pominu úsměvnou proklamaci, že je určena ženám i starším dětem, což je blbost, startování motoru není vůbec lehké, tak jedinou výhodou této sekačky je cena. A možná malá spotřeba benzinu - ale to je relativní, díky tomu, co odvádí za práci. Sekal jsem 1000m2, krátkou, vysokou i přerostlou trávu. Na rovině, ve svahu, v hrbolech i kolem keřů. Protože už léta mulčuji, nasadil jsem mulčovací záslepku a pustil jsem se do toho. K mému překvapení za sekačkou zůstává sice jemně posekaná, ale tráva v kupičkách a kromádkách, v podstatě řádkuje jako boční výhoz. A to ještě od nastavení výšky 4. Pod 4 se dusí, chcípá a co víc, zpomaluje a zastavuje. O maličko lepší výsledek je bez pojezdu. Pokud někdo uvažuje o této sekačce jako o mulčovací, tak na to může rovnou zapúomenout - slabý motor, moc rychlý pojezd, špatně tvarovaný nůž. Snad jedině, že je lehká a dobře se s ní manipuluje... ale k čemu to, když podává mizerný výkon.

Nevím jak jsou na tom ostatní sekačky Hecht, ale po této zklušenosti zkusím vybrat jinde, s větším výkonem a lepším motorem (BS).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 227.2 (?), 17.6.2013 9:42

Sekacka je vec na dlouhe roky, koupil neco s pojezdem znackoveho s motorem Honda minimalne 160ccm3 objemu, cena asi od 10-tisic, spise vice.Zadne markety, ale znackovy vyrobek s dobrym vykonnym motorem, tj.muj nazorem.Vim, je to penez, ale je to na roky s predpokladem, ze to chodit bude.Vylozene lacine veci mohou byti lakave, ale vetsinou nakonec k zlosti a drahe.At dobre vyberete.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 53.210 (?), 17.6.2013 14:22

15 let jsem měl sekačku od Moumfildu a byl jsem spokojený. Letos jsem si koupil Vikinga a jsem v jiném světě. Lehčí, výkonnější, tichší, nerezaví, lehounké startování. Je to jiný svět a jiná dimenze.Kdo nezkusil neuvěří. Totéž co Miele mezi vysavači. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 35.186 (?), 17.6.2013 15:05
Měl ste porovnat s letošním mountfildem a byl byste na tom stejně. Po 15 letech je jiný svět všecko.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Úprava vody magnetickým polem12:13
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?10:37
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika