Tvar strůny
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 117.136 (?), 1.8.2008 9:30, zobrazeno: 9328x
Můžete mi doporučit, jaký průřez strůny je zhruba nejlépe osvědčen.
Zda kruhový, čtyřhran,šestihran...
Mám křovinořez Husqarna
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 80.29 (?), 1.8.2008 14:50
Dle mě hvězdička /pěti, nebo šestihran / má slušný řezný výkon a dost vydrží.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 64.22 (?), 2.8.2008 16:31
Ano, struny hvězdicovitéhotvaru průřezu mají opravdu dobrý řezný výkon, ale jejich nevýhoda je, že svůj tvar postupně vymačkávají do těch mosazných průchodek, kterými struna vychází ven z hlavice a vytvářejí tak v těchto průchodkách jakýsi vrub, který za určitých okolností může způsobovat uražení struny.
Petr
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 83.96 (?), 2.8.2008 17:12
Průchodky se vymačkají i od kruhového průřezu struny.Na dražších hlavách je použit lepší materiál a né hliník jako na těch hobby vyžínačích a pod.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 98.25 (?), 3.8.2008 9:40
No to snad ne! To museli "soudruzi v NDR" udělat někde chybu. Snad nechcete tvrdit, že kulatá struna seká lépe jak hranatá? O spirálové, tzv. tiché struně, ani nemluvím. S tou jsem začal sekat před rokem a už nic jiného nechci. Motor jde lépe do otáček a nedusí se tolik při najetí do trávy. Je třeba to ale vyzkoušet, jinak je to pouze teoretizování a každému jistě vyhovuje něco jiného. DK
|
|
 |
|
 |
 |
|
jekyll - Stříbrný Zahrádkář (498) - 214.25 (?), 3.8.2008 10:45
Podľa mňa teda guľatá seká v podstate rovnako ako hranatá. Žiaden markantný rozdiel v tom nevidím. Rozdiel je hlavne "psychologický".
Našiel som spomínaný článok aj on-line. Je to Magazín STIHL Léto 2008 a je to na strane 10.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 128.254 (?), 5.8.2008 9:09
Zdravím, dlouhá léta jsem sekal pětihrannou černou od Oreg..., ale nyní mi byla doporučena nízkohlučná tmavě šedá od HQ. Opravdu je tiší a pépe seká ale i se méně opotřebovává. Dobrá rada: nekupujte si do zásoby více než za sezónu spotřebujete, protože stářím struna křehne a více se láme, proti lámavosti je dobré uchovávat strunu ve vodě. Ještě ke kovovým průchodkám ve vyžínacích hlavách: pokud se vám vydře v průchodce drážka, tak průchodku v plastu pootočte o 90 stupňů. Pokud chcete aby vám bezchybně fungovala plnoautomatická hlava, je lepší namotávat strunu ve smyslu tak jak byla namotána v obalu - nepřekrucovat, prostě zachovat její paměťový efekt. Standa.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.235 (?), 5.8.2008 11:43
Tvar struny skutečně nemá vliv. Sekám od r. 1995. Já používám strunu s duší z uhlíkového vlákna. Pomaleji se opotřebovává a nikdy se "neurazí".
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|