traktůrek

host - 123.29 (?)
17.5.2007 12:33
nevim jak je to s traktory alko, ale mel jsem tu cest s el. trunovkou , taky jsem si rikal pomer cena vykon, u jedne se spalil motor a tak jsem koupil druhou stejny problem tak uz bych alko nekoupil, tim nechci rict ze vsechny jejich vyrobky jsou spatne . zameril bych se na to jak casto sekate takovouto plochu a podle toho bych volil stroj, a nekoupite zkytecne drahy stroj ktery pak nevyuzijete
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 173.145 (?), 17.5.2007 11:51, zobrazeno: 28990x
Chtěl bych koupit zah. trak. značky AL-KO Comfort T 950 nebo Partner P125-92RB na zahradu do velikosti 4000m2, mírný svah až rovina. Myslíte, že to je dobrá volba?

host - 235.12 (?), 17.5.2007 12:05

Obě tyto značky nemají dobrou pověst, raději se podívejte na něco lepšího, co třeba český výrobce? Nebo husgvarna a podobné ověřené značky...

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18319), 17.5.2007 12:24
To je jistě pravda, ale já bych se konkrétně značky AL-KO až tolik neobával. Není to samozřejmě žádný Top, ale ukazatele cena - výkon -  kvalita - servis ještě docela ujdou.

host - 123.29 (?), 17.5.2007 12:33
nevim jak je to s traktory alko, ale mel jsem tu cest s el. trunovkou , taky jsem si rikal pomer cena vykon, u jedne se spalil motor a tak jsem koupil druhou stejny problem tak uz bych alko nekoupil, tim nechci rict ze vsechny jejich vyrobky jsou spatne . zameril bych se na to jak casto sekate takovouto plochu a podle toho bych volil stroj, a nekoupite zkytecne drahy stroj ktery pak nevyuzijete

host - 173.145 (?), 17.5.2007 16:16
Je pravda,že oba traktůrky jsou cenově dostupnější než některé profi stroje,ale finanční stránka je rovněž jeden z důležitých aspektů při rozhodování.A tak člověk hledá cenový kompromis,i když to mnohdy jde velmi špatně.No snad zde najdu nějaké bližší informace z tohoto oboru.Předem děkuji za každý názor.

host - 71.8 (?), 3.6.2007 8:59
Zvažuji zakoupit  levnější traktůrek od MTD nebo Bolens s košem  a mučováním 11.5 až 13.5 Hp na sekání tak 3000m2. Záběr 76 nebo 96cm . Zajímal by mě názor na tyto stroje. Je MTD a BOlens vyloženě špatná značka? Je zastaralejší systém  mechanické převodovky a zapínání pohonu sekacího ústrojí bez elektromadnetické spojky takový hendikep kdy uvážíme cenu stroje a výkon?

Leoš - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (82), 3.6.2007 12:55
Já si myslím že ani ne.
Když je na pozemku mnoho překážek, mohla by se mechanická převodovka jevit jako méně výhodná, ale trochu mi to připomíná otázku zda je mechanická převodovka u auta handicap oproti automatické. Je to spíš o penězích a způsobu využití stroje. Budou časté rozjezdy, nebudou…  
Aspoň já nemám s MTD nějaké špatné zkušenosti, hodně záleží na tom kdo s tím jezdí.

host - 71.8 (?), 4.6.2007 22:19
Díky za rady. Už jsem si vybral za 59990 kč Partnera 13,5 HP Brridg s Hydro Gear převodovkou. Má 4 sek. nože., mulč atd.. Je to stejné jako Husquarna LT 151 akorát u HQ je 15 HP motor Kohler. Zase, ale nemá převodovku Hydro aje o dost dražší. V podstatě HQ, Partner, Johnsered a Electrolux je stejný základ traktůrků. Liší se ev. barvou a namontovanými motory.

host - 71.8 (?), 4.6.2007 22:28
Ještě by mě zajímal názor na převodovky Hydro gear versus mechanická. Klady zápory eventuelně jestli hydro je víc poruchové.

Leoš - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (82), 4.6.2007 23:42
Nedivte se, vždyť je to tak trochu jedna firma.
 Myslím že je to také dobré řešení. Na těch 3000m² v pohodě.
Co se týče hydro převodovky, tak na tu si rychle zvyknete, protože pracuje se sní v celku dobře. Poruchovost oproti mechanické je častější, ale musím dodat že většina závad byla způsobena obsluhou která chtěla něco prozkoumat, upravit či dokonce vylepšit.
Další zřejmý fakt je, že hodně lidí si s mechanickou převodovkou pomůže sama a k nám se vlastně nedostanou. Kdežto s hydro převodovkou snad ze strachu aby to ještě více nezničil raději přijdou. Také je fakt, že nějaké zásady se tam musí dodržovat, ale pokud budete se řídit podle návodu, tak sloužit bude dobře.
Není také špatné požádat třeba i za malou úplatu servisáka (nebo někoho kdo s tím má zkušenosti) aby vám pro začátek vše ukázal i s komentářem. Ten vám fyzicky ukáže co nesmíte, co naopak musíte, co můžete a co byste neměl.
Nepodceňujte předepsanou údržbu stroje.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Péče o jezírko na chtě13:51
Pila8:28
Péče o jezírko na chtě4.7.2025
Péče o jezírko na chtě3.7.2025
Jak větrat místnost bez okna2.7.2025
Jak větrat místnost bez okna2.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025