Studené starty u křovinořezu Solo 109 B
|
|
 |
 |
host - 16.87 (?) 24.5.2010 21:55
díky za detailní popis postupu.
Přesně takto jsem to dělal. Postupoval jsem přesně dle návodu. Svůj popis jsem asi trochu zestručnil.
Jelikož se mi však nezdálo to, jakým zbůsobem dvoutakt chytá, šel jsem k prodejci, který má i servis SOLO a tvrdili mi, že je vše OK. Mě se to nezdálo, ale neuspěl jsem u nich. Motor vždy nakonec nějak chytne. Na mojí argumetaci, jak mi chytá pila HQ mi technik doslova říkal: "No jó, Husqvarna, ty to dělají úplně jinak. A to byla pila. Tohle je pane křoviňák a takhle chytají všechy stejně. Je potřeba si pohrát se sytičem, než se to ohřeje". Je pravda, že na mě ten strejda moc nezapůsobil.
Taky se domnívám, že je potřeba seštelovat karburátor. Komu to ale svěřit, když je renomovaný prodejce resp. technik SOLO takový expert??!
Vybral jsem si prodejce a servis z okolí, abych měl servis zaručen.
Asi tam budu muset zajít ještě jednou. Možná i s návodem SOLO, aby podle toho postupoval. Předpokládám, že ze mě bude zase dělat pitomce... Jsem se mylně domníval, že technik návody nepotřebuje. Že to má v ruce, v uších a v srdci.
Díky
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 16.87 (?), 23.5.2010 22:48, zobrazeno: 13055x
Dobrý den,
koupil jsem si nový křovinořez Solo 109B.
V návodu je napsáno, že se má při studeném startu zapnout sytič, několikrát napumpovat pumpičkou, zatahat za startovací šňůru a až motor krátce chytne a zhasne, tak dát sytič zpět do polohy vypnuto a nastartovat nyní již bez sytiče. (Takto toznámu své motorové pily HQ)
U mnou zakoupeného křovinořezu SOLO toto však takto nefunguje.
Já napumpuji benzín, aktivuji sytič, musím asi 5x zatáhnout za startovací šňůru. Pak ihned chytí motor a jede na sytič. Při stáhnutí sytiče dojde ke zhasnutí motoru.
Stavil jsem se u prodejce křovinořezu a ten tvrdil, že je vše v pořádku, že takto se správně řovinořez SOLO startuje. Prý jde o zahřátí motoru a proto musí jet motor chvíli na sytič, aby se vše zahřálo (zní mi to logicky). Toto je ale v rozporu s návodem.
Prosímo info, co je vlastně špatně.
Návod?
Stanovisko serisu?
Díky za vaše zkušenosti s podobnými 2T motory
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 64.208 (?), 24.5.2010 11:17
Netreba davat sytic do polovicnej polohy, v prvom rade si pozrite ci vam aretuje poloplyn... ale to mate tiez v navode urcite.
|
|
 |
|
 |
 |
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 24.5.2010 13:13
Vynecháváte zásadní krok z návodu! Napsáno jest : Cca 5x stlačit pumpičku, aktivovat směrem nahoru sytič a na rukojeti řidítek, při plném plynu, dát STOP tlačítko dolů, do polohy START! Tím je aktivován poloplyn! Startovací šňůru zatáhnout do polohy největšího odporu a zastartovat (podobné jako u Vaší pily), naskočí-li motor (jakkoliv krátce), ihned deaktivovat sytič směrem dolů! Nastartovat s poloplynem, krátce smačknout plyn a tím deaktivovat poloplyn. Motor by se měl za normálních okolností udržet ve volnoběhu, pokud tomu tak není a "servis" tvrdí že je nutné aby se "ohřál" na sytič, vyhledejte skutečný servis, toto servis NENÍ! Toto je jen pouhý podejce, nikoliv prodejce a už vůbec ne servis! Karburátor je nutné seřídit.
Viz - Návod k obsluze, strana 14 a 15 !
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 16.87 (?), 24.5.2010 21:55
díky za detailní popis postupu.
Přesně takto jsem to dělal. Postupoval jsem přesně dle návodu. Svůj popis jsem asi trochu zestručnil.
Jelikož se mi však nezdálo to, jakým zbůsobem dvoutakt chytá, šel jsem k prodejci, který má i servis SOLO a tvrdili mi, že je vše OK. Mě se to nezdálo, ale neuspěl jsem u nich. Motor vždy nakonec nějak chytne. Na mojí argumetaci, jak mi chytá pila HQ mi technik doslova říkal: "No jó, Husqvarna, ty to dělají úplně jinak. A to byla pila. Tohle je pane křoviňák a takhle chytají všechy stejně. Je potřeba si pohrát se sytičem, než se to ohřeje". Je pravda, že na mě ten strejda moc nezapůsobil.
Taky se domnívám, že je potřeba seštelovat karburátor. Komu to ale svěřit, když je renomovaný prodejce resp. technik SOLO takový expert??!
Vybral jsem si prodejce a servis z okolí, abych měl servis zaručen.
Asi tam budu muset zajít ještě jednou. Možná i s návodem SOLO, aby podle toho postupoval. Předpokládám, že ze mě bude zase dělat pitomce... Jsem se mylně domníval, že technik návody nepotřebuje. Že to má v ruce, v uších a v srdci.
Díky
|
|
 |
|
 |
 |
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 24.5.2010 22:12
Napsal jste to přesně, "strejda", tak nějak to jeho vyjádření působí, ne jako od "renomovaného" technika na jakoukoliv značku! Křovinořez, pila, pokud nemá vyloženě více poloh páčky sytiče, žádná "kouzla" s ním se nemají odehrávat při žádném startu! Klidně napište který "umělec " to je, odkud. Zcela evidentně motor při studeném startu nemá dostatek paliva (chudá směs) a pokud to ten "renomovaný strejda" nepozná a neumí napravit, na stránkách SOLO vyhledejte jiného, Vám blízkého prodejce/servis! Předpokládám, že tento je nejspíš také prodejcem Husqvarny.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|