Strunová motorová kosačka Hecht 130

host - 80.2 (?)
11.4.2010 18:44

Ďakujem za reakcie. Tak mám na to vyčlenených okolo 100€ takže o značkových strojoch asi reč nemôže byť. Tak ked vravíte že je dobrý a dostupnosť ND je tiež, tak ho pojdem kúpiť. Ja ho potrebujem fakt len okolo plotu, stromov posekať trávnik, vlastne len tam kde sa bežnou kosačkou nedostanem, takže nejak extra namahaný určite nebude .

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 80.2 (?), 10.4.2010 15:46, zobrazeno: 11509x

Pekný deň, prajem. Keďže mám malú záhradku a v nej trávnik, tak by som potreboval takýto nejaký motorový vyzínač. Síce mám malý elektrický, ale ten kábel je fakt otrava. Dnes som ho pozeral v Tescu, je v akcii za 109€ a pripadá mi aj dosť robustný a hlavnú výhodu vidím v odstredivej spojke. Ak ho niekto má alebo s ním pracoval, tak ho prosím aby sa podelil o skúsenosti s týmto strojom, poprípadne keď viete aj nejaký lepší odporučiť v tejto cenovej hladine.  Mám ho v úmysle kúpiť, len neviem že ako je spracovaný po konštrukčnej stránke a pod. Nieže mi vydrží 2 roky a rozapdne sa motor. Takže ak niekto ho má tak nech sa vyjadrí k nemu. Ďakujem.

host - 80.2 (?), 11.4.2010 10:36

Nikto je nemá? Ani nikto o nej nepočul? Lebo by som ju chcel kúpiť, ale zase nechcem kúpiť "mačku vo vreci".

host - 15.114 (?), 11.4.2010 12:35

Spojku mají dnes všichni ale Hecht jako jeden z mála na trhu má oboustranně uloženou klikovou hřídel. Jednostraně uložená hřídel je jako byste válečku na nudle nechal madlo jen na jedné straně (taky tu pujde ale výsledek nebude stát za to)Tj prostě motor vydrží víc a větší zatížení. Jak poznáte že je oboustranná? Jeden vývod má ke starteru a druhý k hřídeli. Jednostranně uložený hřídel má startování na straně ke hřídeli a to je opravdu levné, špatné provedení. Samozřejmě s tímto vyžínačem nebudete dělat dlouho a velké plochy jako s křovinořezem, ale přesto šetřit na konstrukci motoru není moc dobrá věc. Bohužel toto má i většina nejznámějších značek.. Další argument proč Hecht 130, motor přímo konstrukcí vychází z křovinořezu Hecht 132 a ten je osvědčený na vyšší zatížení. Navíc motor má 30ccm a jak říkají Američani Obsah ničím nenahradíš. Navíc dostupnost servisu a ND je absulutně v pohodě. Myslím že za tu cenu není lepší stroj na trhu. Ano tyto výrobky prodávám už 10 let Hecht 130 3 roky.

host - 150.124 (?), 11.4.2010 15:40

Já mám asi už pět let vyžínač grizzly, což je stejná čína jako hecht a řekl bych, že jsou to stejné výrobky pod jinou značkou. Seču s tím dost složitý terén jednou za čas a vyžínač dostává dost zabrat a zatím jede celou dobu naprosto bez zaváhání, jen běžná údržba. Kupoval jsem ho kvůli nízké ceně a očekával jsem životnost max dva roky, ale pořád šlape jak hodinky. Dnes už bych si koupil nějakou uznávanou značku, protože se moje fin. situace zlepšila, ale rozhodně Vám bude dobře sloužit nějakej ten pátek, pokud mu dáte, co potřebuje. Kupoval jsem do něj akorát benzínový filtr a víčko nádrže a dostupnost dílů bez problému. Pokud nechcete dávat víc peněz, nebojte se ho koupit. Ještě dodám, že používám jen značkový čerstvý benzín o alej mogul TSF v poměru 1:40 vždy nově namíchaný. JV

host - 15.114 (?), 11.4.2010 17:40

Nejsou to stejné výrobky.Grizzly má jednostranně uložený klikový hřídel a Hecht obostraně uložený. A z toho promenní celkově jiná konstrukce. Navíc Grizzla má obsah 26 a Hecht 30ccm. Jinak co ce týče použitého benzinu shoduji se s pouze čerstvým benzinem a olej tak jak je doporučený

host - 80.2 (?), 11.4.2010 18:44

Ďakujem za reakcie. Tak mám na to vyčlenených okolo 100€ takže o značkových strojoch asi reč nemôže byť. Tak ked vravíte že je dobrý a dostupnosť ND je tiež, tak ho pojdem kúpiť. Ja ho potrebujem fakt len okolo plotu, stromov posekať trávnik, vlastne len tam kde sa bežnou kosačkou nedostanem, takže nejak extra namahaný určite nebude .

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz