Stiga, nebo Yard-Man?

host - 115.245 (?)
9.9.2010 21:58

honda je len draha jednorazovka pri opotrebovaní motora s ním už nič neurobíš len do smetí odporučam jednu z prvých menovaných s motorom briggs spýtaj sa na to vtom servise co ti reknou čau!

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 201.235 (?), 8.9.2010 8:32, zobrazeno: 6823x

Dobrý den, prosím o pomoc ve finále výběru nové sekačky. Mám dva favority, velmi podobné - Stiga COMBI 48 SQ BW a Yard-Man 7019 SPB. Pro Sigu hovoří pozinkované šasi a větší kola, ale motor má Stiga "jen" 625series. Yard-Man má silnější motor (v reálu na prodejně má dokonce 750series), 4rychlostní pojezd. Které byste dali přednost a proč? Mnohokrát děkuji za pomoc.

host - 154.82 (?), 9.9.2010 8:33

Nakonec si odpovím sám pořekadlem, "když se dva hádají, třetí se směje". Pomysleným obloukem jsem se vrátil k první volbě, kterou jsem nejdřív zavrhl z důvodu vysoké ceny. Beru Hondu, je sice drahá, ale jediná, která není kompromisem. Navíc jsem ji viděl přímo při sekání a servis mám 150m od domu.

host - 115.245 (?), 9.9.2010 21:58

honda je len draha jednorazovka pri opotrebovaní motora s ním už nič neurobíš len do smetí odporučam jednu z prvých menovaných s motorom briggs spýtaj sa na to vtom servise co ti reknou čau!

host - 154.82 (?), 10.9.2010 8:54

Díky za reakci, i když mně zase vrací zpět do rozhodovacího procesu :-). Ale jde o dlouhodobé rozhodnutí, tak to nebudu uspěchávat. Yard Mana jsem viděl v prodejně na vlastní oči, Hondu taky, Stigu ne. Když porovnám vizuálně YM s H, tak Honda (jde o model HRX 476 C SXE) je precizněji a robustněji zpracovaná - mechanismus výšky střihu, převodovka pojezdu, motor v silentblocích, lepší řídítka. Pochopitelně nelze dopředu odhadnout, kdy se na které co pokazí. Já už jednu negativní zkušenost s neznačkovou sekačkou mám a Yard Man, či Stiga, jsou pro mně značky neznámé. Ještě je u nás v obci dealer Viking - tu byste mi doporučili víc, než Hondu? Děkuji.

host - 64.82 (?), 10.9.2010 9:02

Stiga patří k nejoblíbenějším značkám sekaček u nás vůbec. S tou jednorázovkou co se týče motoru jsou na tom všechny značky stejně. Briggs i Honda mají bezvložkové válce s nikasilem, uložení kliky je řešeno futry přímo v bloku motoru. Obě značky však ukázaly, že toto řešení je spolehlivé a při použití správného oleje vydrží motor více než skelet. Mám ověřené informace, že Hondy řady GCV vydrží až 2500 a více mth.

Lepší motory - Briggsy 850 I/C, Hondy GSV a GXV jsou už generálkovatelné.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz