Spotrebiteľský testík s STV
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 103.201 (?), 26.10.2008 15:40
Kredit se sníží, alespoň u mě, když si zjistím, že deklarované hodnoty jsou jiné, než skutečné a zákazníkovi je naslibováno něco, co není podle skutečnosti. P.Vysloužil, nezlobte se na mě, ale jak uvádíte, že jste jednou držel pilu D. - ze zvědavosti a teď klesl kredit, který jste o této značce měl. Jaký to byl kredit, když se po shlédnutí takového testu změnil? Kdybyste věděl, kolik já jsem slyšel pomluv a úmyslných zkreslených údajů o D. Kdybych měl takový kredit o D., jako Vy, tak dneska chodím do lesa s kolkovicí, protože na tu jedinou jsem ještě v souvislosti s pilami neslyšel nikoho nadávat. Já D. používám skoro 20 let, za tu dobu mnozí známí vyměnili různé značky a mám dojem, že nebudou spokojeni nikdy. Stačí jim totiž jedno posezení u piva a již hlodá červ pochybností, zda to, či ono není lepší. Jistě, chce to mít i štěstí ze začátku na správný výběr, od toho se to potom odvíjí. To jsem měl, to nepopírám.
|
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18317) - 94.10 (?), 26.10.2008 16:16
My mluvíme každý o něčem jiném. Vy o kvalitě pily, já o úrovni její propagace v STV, který tady někteří vychvalujete. Vám se nelíbí celostránkové bezduché reklamy, mně taky ne. Jenže ty reklamy jsou oficiální, adekvátně zaplacené a tak i vnímané. Také díky jim stojí noviny pár korun a díky jim se na soukromé televize díváme bez poplatků.
Pokud si ale reklamu nenápadně zakomponuje do pořadu pro spotřebitele veřejná TV (nevím, zda stačí motivovat redaktora producenta či dramaturga pořadu), nepovažuji to za čisté.
Myslíte, pane Sekanino, že když jsem nepořezal s Dolmarem několik desítek m2 dřeva, že na něj nemohu mít názor? Vy jste zřejmě taky neřídil Rolls Royce nebo Ferrarri, přesto je asi považujete za kvalitní a renomované vozy. Nepochybně můj (a nejen můj) postoj k Dolmaru jste v kladném smyslu ovlivnil i Vy, neboť jste prokázal o pilách mnoho odborných znalostí. Na druhé straně příspěvkem v STV pověst značky v mých očích utrpěla, protože takovou reklamu nepovažuji za seriózní. Bez ohledu na to, že to nijak nesouvisí s kvalitou pily a že výrobce sám si patrně tuto reklamu neobjednal.
|
|
 |
|
 |
 |
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 103.201 (?), 26.10.2008 18:42
P.Vysloužil, názor samozřejmě můžete mít i tehdy, když danou věc vůbec neznáte, nebo s ní nemáte žádné zkušenosti. Mě jen udivil Váš postoj k testu - prezentaci v situaci, kdy nevíte nic o aktivitách těch, kteří jej dělali a jestli vůbec s tím D. měl něco společného. Prostě takový rychlý závěr, tím jsem měl na mysli to, že abych nějak měnil názor, tak musím vědět víc, než shlédnout jednou video. Já nevím, jak jsou tyhle pořady hodnocené na Slovensku, ale pro mě je to zajímavé z toho pohledu, že takových materiálů v jazyce, kterému dobře rozumím moc nemám. Svůj postoj k úrovni testu jsem napsal hned na začátku, přitom bych mohl být rád, jak byl Dolmar prezentován. Snažím se být v rámci možností nestranný, ale zde paradoxně nejde o srovnání technických dat, ale o reklamu, které má Dolmar v porovnání s jinými značkami, jako šafránu, tak, že by i toto málo vadilo?... Nehledě k tomu, že s pořadím bych v dané skladbě pil souhlasil, ale výběr byl nevhodný s ohledem na výkony pil.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 213.150 (?), 26.10.2008 16:56
Tak tento test byl hodně nefér. Schválně sem se podíval ještě na test prášků na praní a tam to tak jednostranný nebylo.
Jestliže doteď jsem bral Dolmar za slušnou značku, teď v mých očích jeho kredit poklesl.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 26.10.2008 17:20
Ale chlapci, no tak a oba, jak Jirka, tak host. Nevěřím, že Makiťáci jsou ptáci jako Mountfielďáci! To video jsem zatím neviděl, dorazil jsem před okamžikem z lesa a večeřím. Určitě jen nějaký snaživý režisírek chtěl zdarma pilu, sekačku a křovák, to potom to řiťolezení jde zlehka a ani se nemusí mazat!
Takže po shlédnutí přidávám v 17.32 : Tendenčně uděláno - Ano , Reklama ze strany D. - Ne . Proč ? To by tam Dolmar nedal koktavého Dalibora a nevědomu Adélu ! Tak to vidím já. Jen mne zarazilo to řezání s elektrikou D. To asi řezal nějaký začátečník.
Radek
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 120.31 (?), 26.10.2008 20:12
Já mám možná trochu delší vedení, ale proč do toho pane Radek taháte Gondíky?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.63 (?), 26.10.2008 20:51
urcite viete o tomto teste a porovnani pil, Dolmar samozrejme vitazne, technicke udaje ani vysledok testu nebudem komentovat, verim im, skor ma zaujalo a to si vsimnite ako su v nezavislom teste vzdy odfotene pily (Dolmar vzdy vpredu s nadpisom dobre citatelnym, chyba max. 1 pismeno, kym ostatnym skoro cely nadpis)... pevne verim, ze ide len o blbu zhodu nahod a nie zamer a nadpis Kvalita je cervena v nezavislom teste sa tiez objavil nahodou a neslo o skrytu reklamu
http://www.hesseland.de/download/ps_5000_testbericht.pdf
|
|
 |
|
 |
 |
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 26.10.2008 23:19
Nevím jaké máte vedení, ale ti "zůčastnění" snad nejsou Gondíci? Podobnost jmen čistě náhodná, já nikoho nikam netahal!
Radek
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|