Sekačku Stiga nebo AL-KO?

host - 209.190 (?)
22.4.2022 8:36

S hodně velkým časovým odstupem můžu přidat krátkou recenzi na tu Stigu, sháním teď nějaké náhradní díly a narazil na tento můj starší dotaz :-)

Takže Stiga... těžká jako prase, Kola prokluzují a pojezd taky takže to více méně tlačím do kopečků jako pitomec. Trošku problém s mokrou trávou, ale to mají asi všechny. No a probudit motor Briggs po zimě je tvrdá zkouška svalů, protože to chytne tak po 15 minutách tahání, pak si to chvilku zachrochtá a zase zdechne, pak znovu 3 minuty tahat, zase zdechne a pak ješt 3 minuty tahat a potom už frčí :-) Tykhle to dělá vždy při startování, chytne se až na potřetí. Příště bych už tenhle krám nekoupil a vzal bych Hondu nebo jiného japonce. V křoviňáku dolmar mám 4 takt Robin a po zimě chytne na první cuk. A co se týklá kol sekačky tak ty už to mají taky za sebou, mají běhoun z měkčeného plastu a nic to nevydrží. Konstrukce sekačky je bytelná, ale jak jsem psal hned v úvodu... ta hmotnost s plným košem je šílená. Tož tak, příště už to Stiga nebude ani náhodou a B&S taky ne.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 2.4.2014 16:56

Ano, pokud v testu postavíme profisekačku proti řádce poloprofi modelů jiných výrobců, s velkým náskokem zvítězí.

Ad hliníkové nebo pozinkované šasi připomínám klasický chyták "co je lehčí? 1 Kg peří nebo 1 Kg železa?" Ocel je pevnější a odolnější proti únavě vibracemi a tak ocelové i pozinkované šasi sekačky většinou váží stejně (nebo hliníkové je těžší), motory váží stejně (nebo trvanlivější je těžší),...

Jedno je jisté a s tím souhlasím = Stiga Multiclip 53 S Svan je omyl ve vývoji, který má ukázat, že tudy cesta nevede.

host - 140.103 (?), 2.4.2014 17:16

Jako máte pravdu ostatní Alko modely nejsou moc chválené, na německém foru píšou, že je to čína, ta Stiga vypadá festovněji postavená. Trochu odbočím Hecht sekačka 548 skončila 3 s velmi dobrým skóre, ale z recenzí uživatelů je vidět, že je to smontováno dost chatrně. Husqvarna se umístila jako poslední, kde nesekla a během testu se rozbila blush takže samozřejmě záleží kromě značky i na cenové relaci.

host - 140.103 (?), 2.4.2014 17:49

Jinak dneska už se rozmáhají i diesel sekačky.

maramara - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (57) - 96.2 (?), 3.4.2014 21:16

V časopise D-Test vyhraje ten, kdo zaplatí. Nedávno měli test kočárků, kde záměrně uváděli u některých modelů množství nepravdivých údajů, aby protlačili na první místo spřátelenou značku!!!

host - 219.142 (?), 9.4.2014 17:36

Dobrý den, já osobně vlastním sekačku AL-KO s pojezdem, jeden ze zákl. modelů už 8let na rozlohu cca 1500m2, nejsem žádný odborník ani punťa, ale dovoluji si tvrdit, že mimo broušení sekacího nože vždy po 2-letech žádný problém a co se ucpávání tunelu do koše týče, tak můj osobní názor je, že na vysokou trávu patří bubnová sek., jinak se ucpe i ta nej. sekačka

host - 20.158 (?), 26.5.2014 20:33

AL-KO 5300 BRV má šasi hliníkové a vyrábí se pořád v Rakousku. Pokud máte zájem a možnost.  lze továrnu i navštívit a o výrobě tohoto typu sekačky se něco dozvědět - a ne jenom žvanit... 

Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.138 (?), 26.5.2014 21:03

a můžete totéž co o prémiovém modelu 5300 BRV prohlásit i o modelech v ceně pod 6 tisíc Kč?

host - 81.92 (?), 1.6.2014 23:05

Tento týden jsem koupila sekačku AL-KO 51.3, ve výprodeji za 6tis a je na ní nápis Made in Austria :-)  Uznávám, že to byl náhodný výprodej, ale ani originální cena mi za sekačku z Rakouska nepříjde tak hrozná. Ostatní modely jsem nezkoumala a o původu jednotlivých dílů si nedělám iluze...

host - 209.190 (?), 22.4.2022 8:36

S hodně velkým časovým odstupem můžu přidat krátkou recenzi na tu Stigu, sháním teď nějaké náhradní díly a narazil na tento můj starší dotaz :-)

Takže Stiga... těžká jako prase, Kola prokluzují a pojezd taky takže to více méně tlačím do kopečků jako pitomec. Trošku problém s mokrou trávou, ale to mají asi všechny. No a probudit motor Briggs po zimě je tvrdá zkouška svalů, protože to chytne tak po 15 minutách tahání, pak si to chvilku zachrochtá a zase zdechne, pak znovu 3 minuty tahat, zase zdechne a pak ješt 3 minuty tahat a potom už frčí :-) Tykhle to dělá vždy při startování, chytne se až na potřetí. Příště bych už tenhle krám nekoupil a vzal bych Hondu nebo jiného japonce. V křoviňáku dolmar mám 4 takt Robin a po zimě chytne na první cuk. A co se týklá kol sekačky tak ty už to mají taky za sebou, mají běhoun z měkčeného plastu a nic to nevydrží. Konstrukce sekačky je bytelná, ale jak jsem psal hned v úvodu... ta hmotnost s plným košem je šílená. Tož tak, příště už to Stiga nebude ani náhodou a B&S taky ne.

host - 20.158 (?), 26.5.2014 20:27

Také jsem vybíral sekačku kolem domku a dnes jsem spokojený s AL-KO 5300BRV. Je to vynikající stroj, který svými parametry odpovídá ceně. Pokud chcete lepší, připlaťte si - a je jedno jaká značka. Zásadní rozdíl mezi sekačkami se stejnými parametry nad 20 tisíc budete hledat těžko. Hlavně mějte zálohu ve výkonu motoru. Co se týká práce v náklonu, napravo a nalevo - s rozumem (olej se může dostat tam, kde nelze), proti svahu - bez omezení. AL-KO používám na rozloze 2tis m2.  K sekání luční trávy nad 25cm rotační sekačky nejsou určené; pro tyto účely používám na další rozloze 0,5ha bubnovou sekačku DAKR FD3. A ta bere i přerostlou travičku až 1m vysokou. Takže AL-KO 5300 BRV je velmi dobrá volba.     

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz