Sekačka na malou zahradu
|
|
 |
 |
host - 84.173 (?) 21.2.2008 17:21
Dobrý den, i pukud se jedná o tuto menší plochu, tak doporučuji motorovou sekačku. Není nic horšího, než elekktrická sekačka, kdy neustále řešíte el. kabel. Předpokládám, že budete sekat alespoň jednou za deset dní a je to fakt otrava, tahat za sebou šňůru. Já seču 2x týdně, tak aby ten trávník vypadal. Věřte, že Vám bude manžel vděčný za motorovku. Na takovou plochu můžete volit i méně výkonou mot. sekačku s motorem Tecumse...Pokud mohu doporučit, tak zakupte sekačku od firmy Stihl, která vyrábí sekačky Viking, konkrétně model MB 443, cena je kolem 10.000,- kč. Nekupovat sekačky z OBI a Baumaxu, jednu takovou motorovku jsem koupil a do 3 let mi prorezivěla spodní část sekačky a to jsem se o ni pravidelně staral...D.T.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 139.99 (?), 21.2.2008 13:47, zobrazeno: 16378x
Dobrý den, chtěla bych koupit manželovi sekačku, už se trochu orientuji v pojmech, výrobcích i cenách, ale nemůžu se rozhodnout. Zahradka je vel. do 200m2. Může být motorová? Je výkon 4,5HP zbytečný, taktéž šířka záběru 47 a více? Děkuji za radu.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 84.173 (?), 21.2.2008 17:21
Dobrý den, i pukud se jedná o tuto menší plochu, tak doporučuji motorovou sekačku. Není nic horšího, než elekktrická sekačka, kdy neustále řešíte el. kabel. Předpokládám, že budete sekat alespoň jednou za deset dní a je to fakt otrava, tahat za sebou šňůru. Já seču 2x týdně, tak aby ten trávník vypadal. Věřte, že Vám bude manžel vděčný za motorovku. Na takovou plochu můžete volit i méně výkonou mot. sekačku s motorem Tecumse...Pokud mohu doporučit, tak zakupte sekačku od firmy Stihl, která vyrábí sekačky Viking, konkrétně model MB 443, cena je kolem 10.000,- kč. Nekupovat sekačky z OBI a Baumaxu, jednu takovou motorovku jsem koupil a do 3 let mi prorezivěla spodní část sekačky a to jsem se o ni pravidelně staral...D.T.
|
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18317) - 77.39 (?), 21.2.2008 17:54
Pravda, motorová sekačka za sebou netáhne kabel, ale má i své nevýhody, které se projeví spíš na malých pozemcích - cena, hluk, smrad, horší starty, větší nutnost údržby, pohonné hmoty, hmotnost, atd.
Jinak - nejlevnější motorovku v Tescu jsem koupil před 10lety - kolečka bez vzorku pouzdra (žádné ložiska) vyglajdané, startovací špagát přetržený, atd. Ale šasi, i když rezavé,zatím skrz není, a to stojí celý rok na vlhké hliněné podlaze stodoly. Asi proto, že je zespodu pořád kryté nalepenou trávou. Ještě ji totiž nikdo nečistil.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 252.250 (?), 21.2.2008 16:25
Souhlasím s tím, co píše pan Vysloužil. Je-li k dispozici el. proud, tak elektrickou. Je-li pozemek rovný a chcete hezký trávník tak vřetenovou, možno i ruční, ale sekat i 3 x týdně. Záběr 38 - 40 cm stačí. Větší sekačky jsou dražší a na tak malou plochu se nevyplatí. Používám elektr AL-KO 38 - naprostá spokojenost asi 7 let a ruční vřetenovou Husquarna asi 17 let - je perfektní. AB
|
|
 |
|
 |
 |
|
PedroKV - Stříbrný Zahrádkář (127) - 16.68 (?), 21.2.2008 17:41
ono ale s elektrickou se musí umět sekat, kdo bude sekat do hvězdice jako naše potrhlá sousedka a ještě navíc se sekačkou se záběrem nějakých 33cm, tak to má na celý den. S elektrickou jsem sekal vždy tak, abych je co možná nejdelší souvislý pruh a kabel vedl rukou bokem. Na konci jsem se otočil a sekal další pruh a kabel měl zase bokem. Sousedka si stoupla doprostřed trávníku a popojela tu sem, tu tam a efekt nula a vrčela celý den.
Jinak s elektrickou je to fakt otrava, pokud máte jen trochu členitý terén (cokoliv uprostřed čtverce/obdélníku vaší zahrady-stromy, keře, kytky, šutry, záhony, pískoviště, houpačku, altán atp.).
Loni poté, co dosloužila stará benzínovka (motor Tecumseh, dostala co proto za zahradou) jsme koupili v obi sekačku, už nevím značku, zelená, bez pojezdu, záběr tuším 45cm. Stála 5 tisíc.
Nejdřív jsem se zhrozil, že nemá pojezd, myslel jsem, že je to stejná, jako má druhý soused a ten pojezd má.
Pak jsem ji ale navrčel a začal sekat a je to dobré, je lehká, tak ten pojezd vůbec nevadí.
Co je blbý je to, že výška sečení se nastavuje odšroubováním kolečka, to drží na imbusu (imbus klíč drží v držáku v sekačce), takže to není moc pohotové (na druhou stranu se to dělá jen jednou před sečením, když je potřeba) a navíc při špatném utažení se šroub povolí a kolečko v půli akce odpadne :-) Taky kolečka trošku vržou (jak kdy).
Jinak si myslím, že to není nejhorší, ale máme ji jednu sezonu, tak dál nemohu sloužit.
U sekačky je u mě také důležitý velký koš, protože pořád ho vynášet je otrava.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 77.1 (?), 22.2.2008 12:26
Jsem taky pro benzínové sekačky s pojezdem. Doporučil bych STIGA 47S s Hondou motorem. Je levná a má pojezd i velký košík. Jinak se dá brát i do úvahy akumulátorová sekačka např. Bosch. /ale ta cena/
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 80.67 (?), 22.2.2008 19:48
No když záleží na ceně kupte něco ojetého s tech. parametry zmíněné stigy v bazaru na www.sbazar.cz nebo v dražbě na www.aukro.cz a je to.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 133.57 (?), 12.9.2010 18:19
S kvalifikací někoho, jako potrhlého, byste měl být víc než opatrnější. Dělá to tak, jak jí to vyhovuje. Ani nevíte proč to tak dělá a je to jen její věc. Vy pouze můžete říci, že to podle Vás dělá špatně a nic víc. A stále platí "podle sebe soudím tebe". Třeba jí k tomu vedou i zdravotní důvody, které na první pohled nemusí být zřejmé. Dělám to stejně jako Vaše sousedka a nepovažuji se za potrhlého. A to proto, že sekám mezi polokmeny a ty jsou, z pohledu sečení trávy, podle mého, blízko u sebe. Ale stromy sázel před 50 lety odborník, tak asi věděl co dělá. A dělal jsem to tak i jako zdravý (trvalo mi to cca 1 hod.) a ani nyní, když špatně a s bolestmi chodím (trvá mi to cca 2,5 hod.) si jiný způsob ani představit nedovedu. Přesto při sečení plochy cca 300 m2 měním pouze 1x základní trasu (nebo jak to správně nazvat)kabelu a nemám s kabelem problém. A pro lepší manipulaci, mám klasickou dvounožovou sekačku, pouze na 2 kolech. Trávník po sečení není rovný, byl bych také raději, ale vzhledem k okolnostem tento nedostatek oželím a dokonce musím oželet a snadná manipulace mi to víc než vyváží. Váš způsob je možná efektivnější, ale můj, není sice 100% hvězdicový, ale podobný, ale pro mne naprosto vyhovující, vzhledem k okolnostem.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|