Sekačka - jakou?

potmesila - (35) - 69.219 (?)
8.11.2010 14:25

Prosím, nebyla by přeci jen nějaké rada? Jak velký výkon, jaká značka, jak široká lišta, jaký typ? Pěkně prosím.

Zuzka B

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
potmesila - (35) - 69.219 (?), 5.11.2010 11:09, zobrazeno: 6687x

Dobrý den

Moc ráda bych Vás požádala o radu. Po 12 letech používání nejlevnější Mantfielďácké elektrické sekačky bychom rádi měli novou. Trávník je cca 300m2, místy s mírně svažitým terénem. Trávník je na 3 oddělených místech - zahrada, dvorek, předzahrádka. Sekávali jsme mechanickou vřetenovkou, pak strunovkou a proti tomu byla nejlevnější elektrická sekačka se sběracím košem super. Nůž se ale rychle tupí a už asi moc nevydrží - dělá čím dál tím větší rámus. Taky už není až tak dobré sbírání trávy.

Naprosto netuším, jakou chtít. Když bude dobře sekat, nůž vydrží, půjde nastavit výška, k tomu tichý chod, malá dřina, prostě uživatelské pohodlí, budu ráda. Důležitá je cena a to, aby vydržela dlouho. Dříve jsme sekali párkrát za sezonu, teď s novým trávníkem je opotřebení větší. Netuším, zdali nějaké sekačky umí vytvořit i něco jiného než obtížně kompostovatelnou drť. Kdyby jo, bylo by to taky fajn.

Budu Vám moc vděčná za rady a tipy.

Hezký den

Zuzka B.

zahrada
zahrada

potmesila - (35) - 69.219 (?), 5.11.2010 15:53

Ještě, prosím, nějaké otázky? Měla by cenu na takovou plochu sekačka s pojezdem? A vadí nějaké sekačce dva malé leč poměrně prudké kopečky? Soused má benzínovou sekačku a nepříjde mi hlučnější než naše rozhrkaná elektrická a k nám smrad nedolehne. Je to opravdu tak, že smrdět ani extra hlučet nemusí?

Jinak naší prioritou není anglický trávník o délce 2 cm bez jediného plevele obden sekaný. Naopak pár sedmikrásek se mi líbí. Letos jsem přes léto sekala jednou týdně (trávník nově založený) a přišel mi krásný. Jestli to vydržím tak často i další roky dost pochybuji.

Budu Vám moc vděčná, za reakce. Tento obor se mi podrobně studovat opravdu moc nechce. Předem moc děkuji.

potmesila - (35) - 69.219 (?), 8.11.2010 14:25

Prosím, nebyla by přeci jen nějaké rada? Jak velký výkon, jaká značka, jak široká lišta, jaký typ? Pěkně prosím.

Zuzka B

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18319) - 65.50 (?), 8.11.2010 17:27

Prosíte pěkně, ale vězte, že nikdo v praxi nevyzkoušel všechny sekačky, co na trhu jsou. Rady od prodavače zní fundovaně, ale nejlepší jsou vždy ty sekačky, co prodává.
   Je to stejné jako s auty. V dané třídě a cenové relaci jsou všechny stroje zhruba podobné. Za renomovanou značku si připlatíte, ale máte větší jistotu kvality.  Na menší plochu raději menší sekačku - je lehčí a lépe se manévruje. Centrální nastavení, startér, mulčování, vícerychlostní pojezd, boční výhoz - to vše jsou užitečné, ale zbytné funkce mající vliv na cenu, hmotnost i poruchy.
   Nevím, proč je Vaše posečená tráva obtížně kompostovatelná. Máloco tleje tak snadno a rychle jako tráva ze sekačky.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz