Dobrý den,
potřebovala bych takovou předběžnou radu. Mám pozemek asi 900-1000 m2 , mírně svažitý, místy nerovnost(možno vyrovnat), členitý (část je sad). Až do letošního léla jsem sekala křovinořezem, který jsme ale vzhledem k některým okolnostem shledali pro další roky jako nevyhovujcí na úpravu celého pozemku. Asi 300 m2 se v rámci možností seče 2 krát měsíčně, někdy ale zůstane měsíc nesečeno, zbytek se nechává jako louka sečená 2x ročně. Přemýšlím, jestli by rotační sekačka zvládla posekat 2 týdenní trávu a pak tedy vysekávat sad taky pravidelně a zbylých 300 m2 dojed kroviňákem což by zabralo 4 hodiny ročně. To by, pokud by to sekačka zvládla, což nevím, protože s nima nemám zkušenost, byla levnější varianta. A nebo se "plácnout přes kapsu" a koupit bubnovou s tím, že by režim sekání zůstal stejný (300 pravidelně, zbytek 2x ročně), ale nevím jestli by to třeba nebyla zbytečná investice, když už máme vemi výkoný křovinořez...
Proto bych ráda slyšela váš názor a případně i rady, na co se zaměřit, z jakých značek vybírat, abych pak nevlezla do nějakého obchodu a prodavač mi nevnutil nějaký superstroj, který ve výsledku nevyužiju. Jinak co se týče peněz: asi kolem 20000 Kč a čim míň tím líp(ale aby to bylo reálné, kdyžtak holt zůstanem měsíc o chlebu a vodě a bude sekačka
)