Radiaca páka na vari

host - 26.219 (?)
20.5.2010 16:39

S dvojmontáží obráceně sestavených šípových pneumatik se lze setkat častěji i u velkých traktorů. Známý šofér z JZD mi vysvětlil, že je to dobré mj. pro couvání, což Vari pana J.S. dělá často (viz jeho příspěvky). P.G.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

habr.v - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (144) - 218.71 (?), 20.5.2010 12:50

Myslím že já si podstatných věcí všímám, ale vy by jste měl pozorněji číst!  Pokud jsem si dobře všiml, tak na všech pracovních foto, ba i na Vašich filnových projekcích máte kola jedno blato!  To jsou Vám šípáky takto otočené na nic.   Nemusíte ani přezouvat, pouze přehodit kola P za L a je směr otáčení správně!  A vlastně, pokud jste spokojen, tak je vše v pohodě.           Míra 

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6660) - 70.100 (?), 20.5.2010 14:50

Vlámáváte se do otevřených dveří. Jestli to dobře pochopuju, má JS. montáž kol udělanou tak, že má přístupné palce volnoběžky u všech čtyř kol. Kdyby je namontoval šípem správně, u vnitřního kola zůstane palec skrytý a buď by musel zůstat v závěrné ploloze a pak by se stím hrozně rval, nebo by se dalo jezdit jen dopředu. Rozebírat dvojmontáž při změně směru jízdy by asi bylo na budku.

host - 26.219 (?), 20.5.2010 16:39

S dvojmontáží obráceně sestavených šípových pneumatik se lze setkat častěji i u velkých traktorů. Známý šofér z JZD mi vysvětlil, že je to dobré mj. pro couvání, což Vari pana J.S. dělá často (viz jeho příspěvky). P.G.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 20.5.2010 17:58

Zřejmě si zde někdo plete požadovaný popis prodloužení páky a hodnocení nejen toho, jak jsem to udělal. Mě je úplně jedno, jestli se to někomu líbí, nebo ne, nebo zda by to mělo něco s kutilem roku. Právě na tomto fóru je to o tom, že má někdo nápad a právě ten kutil si jej může upravit k obrazu svému. Jednomu se nelíbí to, druhému zase něco jiného. Nebudu vysvětlovat proč jsem to tak dělal, ale pouze popisuji na dotaz, že to mám udělané. Ohledně bláta na 2 montážkách - jedná se o 2 videa, kdy jsem oral v mokru, resp. také zaorával až 1 metr vysoké zelené hnojení a bylo v tom mokro. Jinak jsou kola čistá tak, jak to běžně známe. Ale těžko vysvětlovat, když je pamět již plná a nebere další informace. Podstatné jsem měl na mysli to, že když se jezdí v blátě, tak je i na kolech. Asi ne všude, ale u nás to tak dělá. Ohledně otočení kol to popsali p. PP a PG správně, a prostě jsem použil užitečné a jednodušší řešení.

DusanL. - (3) - 218.139 (?), 20.5.2010 20:21

dakujem panovi J.S. uz som si tu packu spravil a tu dvojmontaz zavidim... mam sice sirsie kolesa ako obycajne davane ale to chapem ze ked je tam cca o 100kg vacsia zataz tak to musi mat aj zaber lepsi... ja ked nieco taham do riadneho kopca a sice motor vladze ale kolesa sa smykaju koli tazkemu nakladu na voziku a to hlavne na asfalte tak si sada moj otec na tycku kde su male zavazia a hned je to o inom len sa bojim ci sa s tym dobre manevruje aj na ceste ale velmi uvazujem ze si to aj ja spravim... este raz vam pekne dakujem na vasu reakciu a dodane foto :)

host - 38.10 (?), 20.5.2010 20:42

Pan PP se mýlí, že palce by zůstaly skryté.Musí se to udělat padle Míry a kola nejen otočit, ale i přehodit z jedné strany na druhou.tedy rozhodit celou nápravu a znovu složit.Mirek69

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 127.25 (?), 20.5.2010 21:32
Nemýlí, neboť vycházel z toho, že jsem uvedl, že právě přehazovat pneu jsem nechtěl, aby kola byla plnohodnotně použitelná, kdyby bylo někdy třeba je použít 1+1.

host - 38.10 (?), 20.5.2010 21:38

Asi si nerozumíme.Já si vaše,,přehazovat pneu,, vysvětluji, že se vám nechtělo sundávat pláště z ráfků.Jinak máte pravdu, že takto to má stejný záběr jak dopředu, tak dozadu.Mirek69

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 20.5.2010 21:45

Asi si fakt nerozumíme, není to o tom nechtělo, ale o tom, že jsem nechtěl mít kola s opačně nasazenými pneu. Tím bych, kdybych to potřeboval nemohl kterékoliv kompletní kolo použít 1+1, protože 2 kola musí mít západky - palce ven a 2 dovnitř. Když bych pneu otočil, zase budou 2 kola stejná a 2 kola jiná. Tak jsou 4 kola stejná.

habr.v - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (144) - 218.71 (?), 20.5.2010 23:00

Trochu tomu nerozumím!?   Pokud montuji kola na Vari, tak mám jedno kolo L. se západkou ven a P. kolo zase západka ven.   Tak p. J.S.  má dvě kola levý a dvě pravý.  Pak teda vemu kola L.+P. dám západkama ven, šíp do směru jízdy a nasadím na jednu stranu Variny. To samý na druhou stranu.   To je vyčerpávající.(myslím tím mé myšlení).  Pan J.S. by pouze prohodil vnitřní kola. A s tím prohozením předních kol na traktoru kvůli couvání? Tosi někdo dělá srandu. Že jo.   Ono je to vlastně úplně jedno, já za komunistů jsem jezdil na pneu 12" vzor OR9 protektor kola z Fiata 600 a taky to oralo! Tenkrát šípáky nebyli k sehnání.         Míra 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz