Tak rozdělané to je, akorát nevim jak vydělat ten kolík? Ikdyž kolík vypadá jak nový, zuby taky nejsou skoro vůbec opotřebované, tož nevim kde je chyba
Tak díky všem za rady, problém sem našel. V jednom kole byly zuby z jedné strany uplně stržené. Je to divné, že kolík byl jak nový... Tak sem ty náboje prohodil, takže by to mělo prokluzovat jenom při zpátečce, což se dá přežít.
Tato závada svědčí o tom, že kolík dostatečně nezapadal. Pohlídejte si funkčnost těchto dílů, jinak to časem máte znovu. Při jízdě s vozíkem se vyhněte klapání západek a radši přibrzděte. Stejně se má jezdit na polohu uzavřeno. Nezapomeňte při zpětné montáži kol na správné umítění svorníku z prava do leva matka u levého kola, jinak se vám to bude povolovat i pokut tam máte pojistnou pérovou závlačku. Ta korunková matka ji ustřihne jak nic.
přes víkend jsem rozebíral a čistil kola na Vari. Taky mě překvapilo že kolíky jsou naprosto čisté, ani škrábanec. Zubatá kola byla po deseti letech trošku vymačkaná, tak jsem je preventivně prohodil, ať se zase opotřebovávají z druhé strany.