Práce

host - 217.79 (?)
27.5.2013 23:33
Takto to bohužel vůči technice a konečnému výdělku je, málo sekacích cyklů x vyšší náklady za posečený metr.Cena se musí následně uzpůsobit, jinak je lepší jít na hlavní výdělečnou činnost jinam, doplácet na to opravdu nelze, jistější je sazba na hodinu a potom ať si zákazník volá kdy chce-3x nebo 6x.Kdysi nastavená cena za metr2 je dnes neaktuální, musí se vycházet z dnešní kalkulace, kde se zohlední sekací cykly(takže cena nemůže být pro každého stejná)+další náklady se vzrůstající tendencí-palivo, oleje díly, servis,doprava techniky.Obec taky nemůže nechat dělat s vlastní technikou za desetitisíce kdekoho, jinak by se nedoplatili na dílech, to potom je jednodušší si to zadat a svoji pracovní sílu využít jinde.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6660) - 14.199 (?), 30.4.2013 6:20

Ale nelze mluvit jinak. Žijema v kapitalismu, v tržním prostředí, je systém nabídky a poptávky. Vaše stesky co všechno musíte a jaké jsou náklady, jsou prostě k ničemu. Jak píše MV. Buď to umíte tak, že se vám to vyplatí a lidé si od vás službu koupí, nebo se vám to nevyplatí a pak zkrachujete a musíte se živit jinak. Uvědomte si, že ti co si vás kupují si na to musí taky nějak vydělat. Ty peníze jiím nikdo nepřidělí.

host - 138.31 (?), 30.4.2013 20:03

Naštěstí patřím k těm kteří to umí tak, že se jim to vyplatí. Bohužel čím dál tím víc přibývá podnikavců, kteří podhodnocují svoji práci a tím že dělají za půldarma se snaží obhájit často nekvalitní výsledek. Krásný příklad na ošetřování stromů. Zkušený arborista něco stojí, strejda s tupou motorovkou si řekne zlomek ceny a výsledek stojí za to... Nevim zda sekáčovi co to šudlá křoviňákem za 1,50/m2 zbude ještě na pojištění až vysklý sousedovi auto... Ale jak řikáte, každý to dělá jak umí...

host - 208.31 (?), 2.5.2013 12:25
Byla tady snaha o rozebrání kalkulace, aby si každý mohl udělat obrázek aby někoho nepodhodnotil nebo nepřeplácel, pokud dává zakázku na svém či firemním pozemku, ale cena nabídky a poptávky je ve finále rozhodující.Já sekám průměr okolo 500kč/hod.,komentovat to není nutné.

host - 208.31 (?), 2.5.2013 14:48
Výše popsaná kalkulace je velmi objektivní a nenašel jsem náznak, že by to bylo psáno jako stížnost, takto to opravdu je, nevidím důvod ji napadat.Mám taky lepší křoviňák, ale hodinovou sazbu mě vylepšuje mašina za čtvr mega, která si musela na sebe taky vydělat.To jen aby si někdo nemyslel, že vezme křoviňák a půjde si mastit kapsu za pětikilo, takto to není.Je to ofiko částka na doklad, která jde do daní.Zakázky, které jsem získal, jsem dosud neztratil, tak to bude nejspíše kvalitou sekání.Původně jsem si chtěl jen vydělat na sekací náklady doma, začalo mě to bavit a zaplatily se mi stroje, které jsem obměňoval, až jsem se dostal z mínusu k nule a teď jen sezónně vydělávám.Ale nešel jsem do toho z důvodu napakování, ale protože mě to baví a nastavená cena je jaká je, nikomu ji nenutím, můžou si vždycky sehnat levnější, ale kdo to zkusil, tak splakal nad fušeřinou.Jinak dělám v podniku kde nemůžou sehnat lidi za 120/hod. nástupák s postupným růstem na 190kč, co tím chci říci?Někdo hledá kvalitu, jiný nízkou cenu a platí to všude.Pokud si chce někdo sekat sám, nikdo mu nebrání, znám maníka, co si koupil john-deera za 145tis. na 800m2 pozemku, asi ho to taky baví...

host - 10.238 (?), 10.5.2013 6:59

S údržbou zeleně jsem začínal za 1,20 Kč za m2. Jenže to se sekalo 6x ročně intenzivně udržované plochy (sekačka, rider) a 3x ročně extenzivky (křoviňák). Takže žádná dřina, trápení techniky a vysoké náklady na spotřební materiál. Dneska jsem rád, když firma která tehdy sekla 6x kývne alespoň na 3 cykly. Spíš sou to dva. Takže tráva je minimálně 2x vyšší a hustší. Seče se dvojnásobek času, i to co se dřív v pohodě zvládlo sekačkou se musí nejdřív udělat křovinořezem, nehledě na to, že stroje dostávají mnohem víc zabrat. Na plochu kterou jsem posekl s 5m struny dneska potřebuju skoro 2 cívky. Růstu cen se proto není co divit. Ale to ví opravdu jen ten, kdo to někdy zkusil a spočítal si náklady. Posezoní (nebo předsezoní, podle toho jak to stihnu :-D) údržba strojů v servisu se taky vyšplhala na velice zajímavé částky. 

A pak přijde někdo, kdo by si chtěl jednou za rok přivydělat s 10 let starým křovinořezem a podrazí vám cenu třeba o víc než 100%. To že potom zákazník zjistí, že práce nestojí ani za tu polovinu nákladů je sice pravda, ale u větších jednorázových zakázek už je to pozdě :(

V začátcích to byla opravdu zlatá doba. Firmy měly peníze, obecních zaměstnanců bylo minimum. Dnes firmy peníze na zeleň nemají a obce si spočítaly, že nákup techniky pro vlastní zaměstnance se jim relativně brzy vrátí. Takže jsem se na podzim nechal zaměstnat a zeleň už dělám jen okrajově, u stálých zákazníků. Ale ani mě nenapadne, abych někde podrážel cenu, byť mě to neživí a mohl bych.

host - 217.79 (?), 27.5.2013 23:33
Takto to bohužel vůči technice a konečnému výdělku je, málo sekacích cyklů x vyšší náklady za posečený metr.Cena se musí následně uzpůsobit, jinak je lepší jít na hlavní výdělečnou činnost jinam, doplácet na to opravdu nelze, jistější je sazba na hodinu a potom ať si zákazník volá kdy chce-3x nebo 6x.Kdysi nastavená cena za metr2 je dnes neaktuální, musí se vycházet z dnešní kalkulace, kde se zohlední sekací cykly(takže cena nemůže být pro každého stejná)+další náklady se vzrůstající tendencí-palivo, oleje díly, servis,doprava techniky.Obec taky nemůže nechat dělat s vlastní technikou za desetitisíce kdekoho, jinak by se nedoplatili na dílech, to potom je jednodušší si to zadat a svoji pracovní sílu využít jinde.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz