Nefunkční doběhová brzda el.sekačky

host - 91.178 (?)
16.6.2014 20:26

Mi odešla tato brzda u poměrně drahé sekačky s pojezdem již po půl roce.Sekačka zastavila a už se neroztočila.U staré se mi stejná zavada vyskytla po 8 létech provozu.Brzdu jsem odstranil.Holt musím dávat pozor.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
alfonss - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (99) - 194.19 (?), 16.6.2014 18:48, zobrazeno: 10324x

El. sekačka asi rok stará. Přestala u ni fungovat doběhová brzda, čili při vypnutí sekačky se nůž točí strvačností dál. Mokrá tráva se v sekačce lepí, sekačka začne divně škvrkat. Sekačku vypnu a chci vyjmout nalepenou trávu a bác přes prsty, nůž se ještě dotáčel, protože sekačku doběhová brzda nezabrzdila. Je to častá závada? Slyšel jsem že se to někdy neopravuje a sekačka se po vynutí zastavuje tím, že se najede do trávy a tam se zastaví. Pak lze sekačmu vyčistit. Fungují vám doběhové brzdy dobře?

Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 223.242 (?), 16.6.2014 20:15

Mě se u nejlevnější sekačky stalo, že se ohnul ten bazmek, co je v něm upnutá kulička bovdenu k hrazdičce ovládání a mírně ohnula i hrazdička. Pokud máte ten samý levný stroj, je potřeba doladit volný chod tak, aby při stlačené hrazdičce se to odbrzdilo a naopak po puštění se nejen vyzkratoval obvod zapalování (chcípnul motor), ale i dosedly čelisti brzdy.

host - 136.227 (?), 25.4.2020 19:55

Já nevím co sem pletete zapalování a bovden ovládání, když je řeč o brzdě u elektrické sekačky? Je to jasně elektromechanická záležitost, někdy postačí jen motor rozebrat a kotouč s prožinkou promazat aby na osičce nedrhnul.

host - 91.178 (?), 16.6.2014 20:26

Mi odešla tato brzda u poměrně drahé sekačky s pojezdem již po půl roce.Sekačka zastavila a už se neroztočila.U staré se mi stejná zavada vyskytla po 8 létech provozu.Brzdu jsem odstranil.Holt musím dávat pozor.

host - 192.242 (?), 17.6.2014 17:09
na mojej kosačke MTD tiež dišla brzda a kosačka sa nechcela rozbehnut. *Musel som odstránit mechanizmus, bol ovládaný elektromagneticky, indukciou zo statora motora. Prečo sa odmietala odbrzdit, sa mi nepodarilo zistit. U elektrických kosačiek to nie je zriedkavá závada.

host - 226.76 (?), 18.6.2014 6:00

Zdravím, Stando elektrická. Brzda je přitlačována pružinou a odbržďována elektromagnetickou silou rotoru. Konstrukčně je to u některých lacinějších modelů provedeno tak, že se opírají o sebe kotouč lamely a unašeč hranami výlisků z plechu. Tyto hrany se otlačí až do stadia drážky a po vypnutí motoru zůstanou v sobě zaklesnuty a lamela neodskočí. Než to pracně opravovat, tak si raději zvykněte na to, že brzda nebrzdí. Standa.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz