Potreboval bych poradit s vyberem trakturku/sekacky



host - 200.11 (?) 
27.5.2009 15:27, zobrazeno: 9161x

Zdravim. Mam zahradu cca 3000m na rovine a rad bych si nechal poradit, cim ji sekat. Na jedne strane se mi libi predstava mulcovani a tam by asi byl nejlepsi nejaky rider  - tedy ne trakturek s kosem.  Na druhe strane ale na podzim chci byt schopen postarat se i o listi :-(.  Poradite nekdo, jak spravne vybrat? Je mulcovani u trakturku s kosem stejne kvalitni jako u rideru? Lada

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 58.130 (?), 27.5.2009 18:21

No na vaši zahradu by se asi hodil nejlépe nějaký rider, vybavený sběracím košem, mulčováním a možností zapojení deflektoru pro výhoz sečené trávy na plochu.

Sice to možná pro někoho bude znít komicky, ale nejlepší menší rider s dostupnou cenou a výbornou kvalitou je CastelGarden XF 130 HD z Mountfieldu. Prodává se i pod jinými značkami, tady máte ceny:

CasteGarden XF 130 HD stojí 63900,-

Dolmar RM 72.13 H je za 57 900,-

Solo 555 H za 77800,-

Honda HF 1211 K2 HE za 79990,-

castelGarden, Dolmar a Solo mají výbavu totožnou: motor Briggs I/C OHV AVS o výkonu 12,5 HP a převodovku K46. Cenou vyhrává Dolmar.

Honda má trošku upravený design a hlavně používá svůj motor GXV 340, který najdete třeba na mulčovači Vari F 700. Ale oba motory jsou výkonově i technologicky na stejné úrovni, Briggs je ale osvědčenější, tenhle motor se používá už hodně let a nikterak nezlobí. Honda je dobrá, ale připlácet si 22000 vlastně jen za jiný motor ale stejnou výbavu a výkony mi připadne zbytečný.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 97.14 (?), 29.5.2009 11:02

Vpodstatě každý traktůrek umí mulčovat-po zaslepení výhozového otvoru, pak jen záleží na typu kudel.Kvalitou mulčování mě překvapila HQ, proto jsem měl obavy, zda rider s čelním sečením to zvládne stejně.HQ má totiž 2+2 kudly uloženy přes sebe a nejvhodnější prolisování žacího ústrojí-stejné jen u HONDY.Osobně by jsem volil pokud traktůrek, tak hondu, tam je vše ucelené v dostatečné kvalitě a mulčuje znamenitě.Někdo bude tvrdit, že se platí za značku, ale u HQ ač je levnější se za značku platí mnohem více, protože nepoužívá osvědčené a typyzované kvalitní díly co se týče traktůrků.Traktůrek je každopádně univerzálnější, ale pokud už víte co chcete např. jen mulčovat, tak jako já, skončíte u rideru s čelním sečením, které dokáže jako bonus posekat i vyšší trávu a např.dodatečně ji rozmulčovat, takže koš mi nechybí(stejně vyšší trávu nevezme tunel, mokrou už vůbec ne a jen na to listí, to bylo fajn)

Nebo rider s čelním sečením a pokud se jedná jen o listí, tek sweeper ten sběr vyřeší taky.Myslím, že na výše zmíněný MINIRIDER dotaz nebyl, protože má mezinápravové sekání(traktorové).

Skoro mám chuť předvést nějakým způsobem práci rideru mulčovací metodou, po těch fámách co někdy zde čtu.Technický služby sekají zadním výhozem a není to ono, tráva je na ploše vidět dost dlouho, protože delší stébla nemají kam zapadnout a těžko se rozkládají.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 4.90 (?), 29.5.2009 14:32

Jen pro informaci CasteGarden XF 130 HD z Mountfieldu jsem koupil na podzim za 47000,- takže teď 2x notebook zadarmo tak ve snu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 45.244 (?), 29.5.2009 16:50
Zdravím všechny příznivce sekání, jen malinko si dovoluji nesouhlasit s 9714 o zaplacení značky, ano Honda opravdu je bezesporu značka 1A a HQ rovněž ale v ceně výrobku je také dobře zanesená, už jsem to psal v jiných vláknech vlastním letitý Murray a sekám s ním jak nízkou tak i vysokou trávu (pouze nesmí být mokrá) a to do koše, otázka zní, o co lépe poseká Honda ve stejné kategorii než traktory méně renomovaných značek za o dost nižší cenu?Zkuste mi to vysvětlit, nemohu se zbavit dojmu že mnohým sekáčům jde jen o ten pocit že má dobrou značku ale nikdy se nezabýval rozdílem v sekání protože naprostá většina strojů je osazena motory BS, převodovky hydro nebo mech.,sekací ústrojí totožné, rám taktéž, pokud někdo upřednostnuje možnost závodění a s tím plynoucí požadavky na kulové čepy řízení nebo ložiska místo futer ve svisláku tak to dle mě némá na sekání pražádný vliv ale na cenu ano. Přiznávám že kdybych měl naprosto lehce nabyté peníze tak bych si také koupil nový stroj ale s vědomím že neposeká lépe než jiné značky, a trávu seká vždy jen nůž poháněný motorem
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 3.83 (?), 29.5.2009 17:34

Bez urážky, to na co se ptáte zřejmě nikdy nepochopíte.Pokud se Vám to zde někdo pokusí vysvětlit (a silně pochybuji, že se někdo po Vašich nekonečných příspěvcích ohledně míchání poměru mazací směsi do dvoutaktů obětuje),stejně s ním budete donekonečna soupeřit o tu jedinou správnou pravdu.

Vývoj strojů jde kupodivu stále kupředu (netrvrdím, že vždy k lepšímu) a díky neustále se zpřísňujícím se hlukovým, emisním... normám, požadavkům zákazníků na malé vibrace stroje, stále dokonalejší sběr trávy... se prostě stroje vylepšují a mění.Některé firmy holt na vývoj nových technologií a zlepšování stávajících peníze mají, jiné se jen vezou na desítky let starých technologiích. Těm, co stále zkoumají a zlepšují někdo prostředky na vývoj vrátit musí.

Netrapte se tím, sekejte spokojeně s tím co máte a užívejte si života .

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 97.14 (?), 29.5.2009 22:36

Lépe snad nejde odpovědět, než v reakci od xxx..3.83.,protože jsem se snažil vysvětlit, že HQ není nakonec tzv 1A, což nebylo pochopeno xx...45.244.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 48.118 (?), 29.5.2009 22:44

Vtomto ohledu vam asi nikdo neporadi.Kazdy ma svou pravduVse zalezi, jak vysokou travu jste schopen kosit, jakou pracnost chcete do toho vynalozi a hlavne jakou investici chcete vlozit.Ja osobne mam sekacku (pred3-ma roky koupena),s mulcovanim a vyhozem do boku, i se sbernym kosem za 12 000.kosim s ni 72 aru a jsem spokojen.Tuto zalezitost si bohuzel musite rozhodnout sam.S Uctou   Host

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika