Poradte prosim levny krovinorez



host - 143.29 (?)
30.6.2010 17:47

no s elektrikou to neni moc slavne - mame stare rozvody a pojistky a vyhodi nam to i varna konvice... takze o elektrice radeji neuvazuju:(

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Stránky: 1,  2   
host - 143.29 (?), 29.6.2010 23:41, zobrazeno: 17526x

Dobry den vsem,

poterbujeme koupit na chakupu nejaky krovinorez, ale nechteli bychom do toho vrazet nejak moc penez - myslela jsem tak kolem 5 tis, ale vsechny dobre znazky zacinaji tak na 8 tis...

nechceme s tim delat zadne brutalni veci - jen poseka travu, kde nemuze sekacka a novy vyhonky seriku a malin.

Predem dekuji za rady

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 182.202 (?), 30.6.2010 1:01

Dobrý den! Ono od levného křovinořezu např z Obi nebo Bauhausu bych moc nevěřil. Cena se pohybuje kol. 5 tis.,to je pravda. Nedávno jsem jednomu pánovi v Obi nákup v uvozovkách křovinořezu rozmluvil a přesvědčil ho o nákupu Stihlu. Pán mi poslechl a ještě jsem od prodejce dostal kšiltovku za kšeft, ale o čepici nejde. Nosí ji má přítelkyně. Stihlka je dražší, neříkám,že ne, ale investice se Vám určitě vyplatí. Okamžitá dostupnost náhr.dílů, vyškolený servis, který vám stroj opraví a odborně poradí. Křovinořez si nekupujete jako chleba každý den.  Vyplatí se investovat, nebudete litovat.Teď mě tu budou majitelé Mountfieldu kamenovat. Se svými křovinořezy jsou určitě spokojení. Na to posečení kolem domu jim to stačí, dobře se startují sečou atd no a ještě k tomu dostali kameru, noutbuk a já nevím, co všechno. Dobré věci nepotřebují reklamu. Viděli jste Stihlku v Tv v reklamě? Samozřejmě levné mot. nářadí ji také nemá. Nekupujte si Mountfield, který vám dává 7 let záruky. Zkušenosti jsou takové, že pokud se něco na výrobku rozbije, mountfielďáci svedou vadu na zákazníka a reklamaci neuznají. Viděl jsem úraz od trojzubého nože od Mount.,který se roztrhl na tři díly. Bohužel jeden z kusů skončil pracovníkovi zaseklý v noze. To se Vám u Stihlu nestane. Kvalita materiálu je úplně jinde.je dražší, ale,co je pár stovek navíc, než při nejhorším případě nechodit. Odškodnění za ušlý zisk mu slíbily a nedostal ani korunu, ale to jsem odbočil. Stihl má do poloviny července akční ceny na nejen křovinořezy. www.stihl.cz. Proč propaguji Stihl? Protože mám zkušenosti z více značkami a proto jsem měl možnost srovnávat, jako majitel lesnické firmy.  Sám mám křovinořezy dva z toho Stihl a Hsq. S křov. dělám skoro denně v lese při ožínání trávy kol.stromků. Vím, co stroj musí snášet. Proto jsem se rozhodl pro Stihla. Mám ho druhou sezonu a nestěžuju si. Pokud Vás zajímá typ, je to FS 450. Tento model na našem revíru mají více, než dvě třetiny pracovníků.Od levných a neznačkovýck strojů nečekejte zázraky. Pokud budete přidávat do benzínu olej, nebo Vám ho nikdo neukradne, určitě z něho budete mít dlouho radost a bude vám dobře sloužit.Nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci. Romýšlejte a dobře vyberte!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 69.38 (?), 30.6.2010 8:10

Dobrý den, nic ve zlém, ale velebíte křoviňák za 20 tis, je logické že bude lepší než nějaký za pět (což je asi pro dotyčného cenový strop). Před měsícem jsem také řešil co pořídit k chalupě, po doporučeních na tomto fóru jsem šel do Hecht 143 bts. Pilu mám taky Stihlku, ale do křoviňáku se mi tolik investovat nechtělo. Výhoda 143 bts je jeho skladnost (dělená hřídel) propřevoz autem. Trochu mne jen zklamal závěsný popruh, ale jinak ok. Tomáš P.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 143.29 (?), 30.6.2010 8:18

Dekuji za rady,

kdyz jsme kupovali pilu, tak jsme taky nakonec sahli po stihlce, ale porad jsme se vesli do 5 tis. do krovinaku se mi vice investovat nechtelo, ale asi to prehodnotim... jaky model byste navrhoval? na www stihl nemaji ceny - to je ta sleva u vsech prodejcu a cenu jsou stejne, nebo je jen stejna sleva?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 182.202 (?), 30.6.2010 12:35

Máte pravdu, Stihl skutečně nezveřejňuje ceny na svých stránkách. Tyto akční ceny jsou celorepublikové a platí u všech autorizovaných prodejců do odvolání. Doporučil bych Vám zajít do nejbližší autorizované prodejny Stihlu ve vašem okolí, kde Vám určitě dobře poradí. Ceník Stihlu si můžete přes vyhledávač stáhnout   stihl ceník 2010 Jaký typ bych Vám doporučil? Jako lesník a kutil první profi fs 350 Vzhledem k vašemu rozpočtu nabízí Stihl fs 40     5290 Kč.,jenže nevím, jestli není moc slabý. Jedná se vlastně o vyžínač, nikoliv o křovinořez. Místo řidítkové rukojeti má madlo. další typy křovinořezů se pohybují kol. 8 až 10 tis. Další možnost je podání si inzerátu, ale to nedoporučuji. Stroj vám může vydržet den, měsíc,nebo deset let, je to jako na střelnici, buď se trefíte, nebo chybíte. Osobně doporučuji křovinořez, který bude mít výkonovou rezervu, protože si kupujete křovinořez na občasné použití a budete chtít kousek pozemku, který máte posekat za každou cenu a křov. dostane někdy dost zabrat. Já si kol domu seču se 450 kou s namontovanou strunovou hlavou a zvládá. Nehledě na to, že největší zátěž na motor je právě se strunou. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že mot. pila, nebo křov. dostává větší záhul u lidí doma na melouchu, než zmiňované stroje v lese.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 175.26 (?), 30.6.2010 15:57

Řešil jsem to samé- koupil na netu SHARKS SH-43. 1,4kw, dělená pevná hřídel, startuje dobře za tepla i studena. Non- stop servisní linka. I s dopravou 3700Kč. Na to co po něm požadujete a i já naprosto stačí. Zatím nemám jediný problém. A kdyby se po dvou letech vysypal? Abych si udělal zkušenost s prvním křovinořezem stačí a pak buď pošlape dál, nebo se koupí za ty peníze jiný. Prosím Vás- má cenu dávat peníze do něčeho co opravdu potřebujete- také mám pilu Dolmar- protože jí hodně zatěžuju, ale jestliže chcete sekat to co uvádíte, nemá cenu si kupovat nějakého vítěze testů, který je vhodný pro lidi, co se tím denně živí. Vím, že mne za tento názor zabijou, ale je to tak.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 184.155 (?), 30.6.2010 1:26

Když to není na velkou plochu a máte v dosahu elektriku, můžete zvážit nějaký lepší elektrický. Ten nejvýkonější 1kW od Stihla FSE 81 stojí 4 tisíce, asi bych se na něj poptal. Sám ho ale nemám (a ani kšiltovku jsem nedostal ). Mám Stigu 1100 W, práci toho typu, který uvádíte, zvládá bezvadně, i pocitově se s ní seká dobře, doporučit ale nemůžu, neb ji již podruhé reklamuji - Stihl by takové mouchy mít nemusel. Jinak nejlevnější motorové od Stihlu je teď v akci za 4.790,-, sice jen 0,7 kW, ale pro dosekávání na chalupě myslim docela vhodný.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 190.236 (?), 30.6.2010 13:57

Co jste nezmíl(a) tak vejikost plochy kterou se strojem chcete ošetřovat. Je pravda, že než křovinořez nižšího výkonu a tak abych se vlezl do nastaveného limitu cenově, bych v případě dosahu eletriky zvážil výkonnější el. vyžínač   U levnějších typů křovináků tu najdete ve vláknech poměrně dost příspěvků, jak jejich majitelé vcelku brzy po zakoupení mění jeden žací hlavu, druhý řidítka stroje, třetí alespoň popruhy, další řeší poruchovost, zapalování nebo karburátor, nicméně výměnou jakékoli součástky stroje z ní obvykle lepší stejně neuděláte, s tím že u těch cenově dostupných je skutečně zvýšená poruchovost a nižší životnost. Osobně po stroji který pořizuji na práci požaduji aby se nesypal vydržel roky. Vámi uvažovaná investice do značkového stroje se Vám zcela jistě česem vrátí, a zrovna Stihl v současné době špatně nastavený ceny nemá, před 3 roky stál víc. U týhle značky máte často mimo kvalitní žací hlavy i nůž v základní výbavě, velmi pohodlný popruhy a zajištěnej kvalitní a dlouhodobej servis. V každým případě dejte přednost mašině s ůhlovým převodem před bowdenem.       j.c.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 182.202 (?), 30.6.2010 14:25

Souhlasím s Vámi, jsem autorem onich dvou delších článků. Snad někomu mé zkušenosti pomohou.  Elektrický vyžínač? Asi raději ne. Můj názor S pozdravem Roman

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 143.29 (?), 30.6.2010 17:47

no s elektrikou to neni moc slavne - mame stare rozvody a pojistky a vyhodi nam to i varna konvice... takze o elektrice radeji neuvazuju:(

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika