Pomožte s výběrem rotavátoru



   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
                     
host - 144.84 (?) 
20.9.2015 9:23
Dobrý den a moc děkuji za podrobné a přesné desatero. Jinak mám MS 16, když nasadím orební návleky, tak orba jde taky dobře navzdory těžkému půdnímu druhu. Vyplatí se mi před tím osadit pole hořčicí, vcelku pěkně prokypří pudu, posekám pak zelené hnojivo, rozhodím hnůj a orba může začít. Přeji krásnou úrodu v roce 2016.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 147.46 (?), 20.9.2015 22:38

Hloubku orby jde podle vás měnit jen při nesprávném nastavení. Na změnu šířky záběru máte zřejmě celou řadu poloos v různých délkách a k nim šrouby v potřebných délkách. Uvědomte si, že pluh umístěný mimo podéné osy traktoru (malo, Vari VI) vám bude táhnot do strany a nikdy ho v brázdě neudržíte. Ze strany Vari je to se šířkou záběru a hloubkou orby, pěkný podfuk. Žádný pluh neoře s poměrem (1:1) a dokonce s válcovou odhrnovačkou. Aby si někdo nemyslel, že chci kydat nějakou špínu na Libice a zčerstva to mohl předhodil obchodnímu řediteli, tak přikládám názor člověka, který určitě ví co je orba a co to obnáší: Co se týká jednostranného a oboustranného jednoradličného pluhu k Vari tak je známá věc, že je to žebrák, jakému není rovno. Nulová geometrie odhrnovačky, blbě postavený náklad. Stroj se nepohybuje takovou rychlostí aby to "pádlo" dobře a dostatečně zaklápělo. Ovšem v podobné cenové relaci ale existuje oboustranný jednoradličný pluh pro tyto stroje od firmy JOSK a to je úplně jiný výrobek. Takže z toho je zřejmé, že když se ví co a jak, tak to jde i tak, aby to fungovalo jak má. Nebo, když dva dělají totéž nemusí to být totéž. Jak kdo chce. A ještě jeden postřeh z téhož fóra: Je to tak, že pokud budeš chtít, tak na netu najdeš co tě o orbě zjímá...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 9.135 (?), 21.9.2015 8:44

Zkrouhnout to na tři doby dokáže leckdo. Ale případný nekompromisní kritik by měl vzít v potaz dobu, ve které to nářadí vzniko, jaké byly možnosti výrobní a materiálové. Podle mne ten pluh je použitelný, určený spíše do lehčích půd zahradnickým způsobem obdělávaných. Není to osmiradličný hovado s šířkou záběru 3 metry a hloubkou půl, který tahá zelený Honza o 400 kobylách.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 147.46 (?), 23.9.2015 19:07

Jaké krouhání člověče. Jen trocha kritiky. Lžete sám sobě. V době kdy to nářadí vznikalo byly výrobní a materiálové možnosti vynikající, je otázka, jestli to neokopírovali od kamarádů zpoza Aše, ale zřejmě špatně.  Souhlasím s názorem DYKa. Mít možnost nedestruktivního zjišťování jakosti materiálu různých částí pluhu a jiných dalších zařízení ke zpracování půdy, tak ho provedu a určitě bych zjistil něco co by mne mohlo porazit. Samotný malotraktor vertikální konstrukce, se možná vyrábí už jen v Libicích. Samotná odstředivá spojka je unikum a je maximálně vhodná do křoviňáku, nebo do nějaké sekačky. I ty největší šunky od jiných posmívaných firem mají spojku ovládanou ručně a mají horizontální konstrukci. Je přímo lahoda oborávat brambory v sestavě DSK317+proorávací kola+jeden oborávací pluh. S tou žirafou je to pěkný zážitek. Já si ho nechám raději zajít a nakopčím si zemáky ručně motykou. Ocel se vyráběla v obrovském sortimentu jakostí a profilů. Nástrojových materiálů vyráběla jedna huť zlikvidovaná ptáčkem se žlutými zrcadly na křídlech čtyřicetpět druhů. No a silného Hozu s jeho hovadem, nechte na poli, protože jsme jen na zahradě, nebo záhumenku.  Z vašeho „podle mne“ usuzuji, že jste pluh o kterém je řeč, maximálně viděl na obrázku. O jeho kvalitách vypovídá celá řada domadělo, či homemade úprav. Řekměte sám, líbilo by se vám odstavené dílo, kde by odkrojený pás ornice byl postavený jen na štorc, bez jakéhokoliv náznaku řádného zaklopení. Můžete se přesvědčit zhlédnutím fotografií v jiném vláknu na tomto potálu. Velmi by mne zajímalo jak by se tento výtvor umístil na nějaém plowingfestu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 9.135 (?), 23.9.2015 19:27

No nevím, jestli si lžu a se mnou spousta spokojených uživatelů Vari systému. Vy nějak zapomínáte, k čemu je to nářadí určené, jaká je to kategorie. Jistě bych si mohl koupit Japonský malotraktor a k němu nějaké špičkové nářadí, ale za jaký peníze a hlavně proč? Já vám zas můžu doporučit videa kde pluh orá a zaklápí dobře. I já s ním zvorám co můžu a zaklápí v zdejší jílovité těžké půdě velmi uspokojivě. Jedinou úpravu, kterou jsem dělal, bylo nakování nákladů u kováře. Takže můžete dáll chrlít litanie, jak to stojí za nic, já mám svůj rozum a zkušenosti a vaše rozklady jsou mi ukradený.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 147.46 (?), 23.9.2015 19:56

Koukám, že hlídáte dobře, lépe než nějaký dobrman. Ono je také spokojenost a spokojenost. Jestli vám nevadí nulové zaklápění, je to vaše věc a já vám ji neberu. Tu spoustu spokojených uživatelů bych chtěl vidět. Těch několik, co je v mém okolí, nechválí ani jeden a úprav a oprav dělali celou řadu (zlomené nastavovací těleso několikrát). Je to spíše tím, že se stydí veřejně přiznat, že je to na dnešní dobu super hobbyšunka. Jediný váš rozumý vejšplecht se týká kusu plechu na kusu dřeva, ostatní nestojí za nic. Já vám také neoponoval vaše příspěvky, až do doby co jste mne svým šťouráním, vždy rohama napřed donutil.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 9.135 (?), 23.9.2015 20:03

Jste vedle jak jedle. Nehlídám, natož někoho, kdo takhle vyvádí. Jen jsem prostě po práci na zahradě večer u PC, když to nutně musíte vědět. Proč se toho ti vaši okolní nespokojení nezbaví a nekoupí si něco echt, co jim doporučíte? Nastavovací těleso zlomí ten, kdo má volšový ruce. K ničemu vás nenutím, prostě nemusíte psát, je to jednoduchý. Nevím, jak bych někoho donutil něco naklofat do klávesnice. Možná v budoucnosti v matrixu.

K tématu nic?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 59.219 (?), 23.9.2015 19:28
Záběr pluhu se zmenšením rozchodu kol zmenší a tak malotraktor netáhne do strany. Odstředivá spojka spojka je i na křovinořezech a pilách, je stejně tak jednoduchá a spolehlivá. Zaklopení se dá upravit úpravou odhrnovačky. Vliv má půda, jak se daří orat. Jinak je Vari výborný malotraktor, který si nesmíme plést s traktory vyšších tříd.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 147.46 (?), 23.9.2015 20:27

No vidíte, a jsme u toho „zaklopení se dá upravit úpravou odhrnovačky“. Toto říká, že něco neni v pořádku a když chci odstavit řádnou práci, tak musím na tom superstoji provést úpravu. Takže přiznáváte, že to neni ono. Nic s vyšší třídou nepletu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 56.150 (?), 23.9.2015 21:07
Rád přiznám, že jsem odhrnovačku upravil, lépe zaklápí zelené hnojení a ještě jsem udělal kotoučové krojidlo. Viděl jsem orat v lehké půdě a tam si malotraktor posílali, jenom ho otočili, nedělali žádné úpravy. V těžké půdě je odpor větší, malotraktor jede pomaleji a zaklopení nebylo úplné.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika