Oprava závitu pro svíčku

host - 11.107 (?)
1.6.2011 21:50

Je to přesně tak. Navíc pořizovat byť základ třeba od Helicoil je dosti nákladné a není jisté, zda to dál někdy využijete. Proto jak psal Radek.B najít servis, který je takto vybaven a pak to není žádný problém. Já jen dodám, že slušný servis je dnes takto vybaven. Já jsem taky myslím loni porřeboval opravit závit ve slepé díře. Na převrtání pam už nebyl materiál a navíc šlo o přírubu na čryři šroubyM8 a jak by to pakvypadalo, že? Nechal jsem si tam "zalomit" osmičku vložku a nemá to chybu. V sadách se dodávají i "svíčkové" vložky.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 231.176 (?), 1.6.2011 18:48, zobrazeno: 10678x

Dobrý den.

Můžete mi prosím poradit jak opravit zničený závit pro svíčku v hlavě válce sekačky? Dělají se nějaké vložky, kde není potřeba nějakých speciálních sad nářadí, ale stačí třeba soustružnické práce?

Děkuji.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 1.6.2011 18:59

Ty speciální sady má dnes většinou každá i menší auto, nebo moto dílna. V dobách minulých jsme tyto vložky točili na soustruhu a lepili se belzonou, případně se pod lisem zamáčkl ponechaný krátký  "límeček" ze strany spalovacího prostoru. Osobně Vám doporučuji spíše vyhledat dílnu kde Vám závit vyvložkují, je to rychlejší, levnější a pohodlnější. 

host - 11.107 (?), 1.6.2011 21:50

Je to přesně tak. Navíc pořizovat byť základ třeba od Helicoil je dosti nákladné a není jisté, zda to dál někdy využijete. Proto jak psal Radek.B najít servis, který je takto vybaven a pak to není žádný problém. Já jen dodám, že slušný servis je dnes takto vybaven. Já jsem taky myslím loni porřeboval opravit závit ve slepé díře. Na převrtání pam už nebyl materiál a navíc šlo o přírubu na čryři šroubyM8 a jak by to pakvypadalo, že? Nechal jsem si tam "zalomit" osmičku vložku a nemá to chybu. V sadách se dodávají i "svíčkové" vložky.

host - 157.7 (?), 24.6.2011 10:01

Teď jsem strhnul závit svíčky na pérákovi a v Ústí n.L. jsem objednal nový kus.Jmenuje se to "opravný závit" a je to mezikus s vnitřním závitem na svíčku 14mm a venkovním závitem 18mm a šestihranem na dotažení. Cena 40 Kč. Nevím jaký je závit svíčky na sekačce, jestli není menší než 14mm.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Robotická sekačka na chalupu14:00
Filtrace kohoutkové vody12:50
Robotická sekačka na chalupu5.6.2025
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz