Olej stihl HP
|
|
|
|
|
 |
 |
|
1b - Bronzový Zahrádkář (58) - 178.146 (?), 30.1.2010 16:02
U toho stihlu je to jediný údaj, cena 219 kč, s tou mísící nádobkou 3/5l, číslo u čár. kódu 0781 319 8411
makita no. 980.008.607 135kč
zkusím se podívat, ale pokud tam je 200 příspěvků, není lehký to najít
|
|
 |
|
 |
 |
|
pepasek79 - (1) - 209.129 (?), 30.1.2010 18:17
Já používám do motorové pily červený olej stihl HP, přímo dodaný k mot.pile, takže se firma asi jistí abychom použivaly jejich produkty, ale stěžovat si na něj nemohu, stejně jako olej na mazaní řetězu.Taktéž červený olej stihl, takže pro zbrklé pozor na záměnu.Jen mám problém v těchto teplotách, olej na mazání řetězu je velmi vyskozní a pila musí déle běžet, aby olej začal mazat
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 11.107 (?), 30.1.2010 19:05
Používání oleje Stihl v pilách Stihl je myslím jejich záruční podmínka. Pokud ten olej je přes dvě stovky jde o olej Stihl HP. Červený olej Stihl v litrovce s českým textem je olej zde stáčený pro daelary na pult, jeho základem je Castrol TT a aditivován dle požadavků odběratele. Řeší to tak, že na dotaz co je to za olej odpoví přesně ten co se má do pily Stihl dát a já se jim za tu odpověď na druhou stranu nedivím. Není nad čím špekulovat. Něco koupím a používám to v souladu s návodem k obsluze a nesnažím se být chytřejší než výrobce a je jedno je-li to pila Stihl, Dolmar, nebo nějaká jiná. Na druhou stranu obecně bych byl obezřetnější u značek-neznaček do kterých bych dával olej od značky a osobně mám pochybnost o kvalitě a vhodnosti oleje oleo-mac. Je nějakej divnej. :-))
|
|
 |
|
 |
 |
|
PP. - Diamantový Zahrádkář (6706) - 70.100 (?), 30.1.2010 19:27
Je nějakej divnej.
Velmi exaktní zhodnocení.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 11.107 (?), 30.1.2010 19:39
Já vím, ale co už, no. Jak jsem ho poznal já, lidem se dělají pecky na svíčce po změně oleje o ní neví, má na sobě jakoby větší nános sazí ap. Nemůžu říct, že by byl původcem zadření nebo přidření. Takový jsnovidec nejsem
|
|
 |
|
 |
 |
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 30.1.2010 19:51
Myslíte vážně to o "STIHL HP a červeném STIHL se základem Castrol TT "??? Pokud ano, podařil se vám celkem dobrý vtip! Obsah je naprosto shodný, jen hranatá, nebo lahev s odměrkou, jsou plněny v Německu, ty s českým popisem si plní prodejce z 55 l soudků! Základ Castrol TT, vlastní přísady.
PP, exaktní testy se provádí téměř stále a u každé na trh zaváděné novinky jsou dokonce předepsány! Stanovení množství karbonových usazenin je jedním z hledisek kvality oleje, čistící schopnost, viskozita zjišťovaná při několika teplotách, bod vzplanutí atd. atd. Vy mi to určitě věřit nebudete, ale nechal jsem si, jistě že přes známého, tak bohatý nejsem, udělat stejné srovnání tří olejů jako fi. STIHL, STIHL 1:50, olej Husqvarna (ne olej XP!) a komerční litrové balení Castrol TT. Výsledky se lišily jen minimálně! Takže ty APISOJI dnes beru s velkou rezervou.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 11.107 (?), 30.1.2010 20:01
Vlastně jsem se spletl. Šlo o Castrol Super TT. Vy máte svého známého, kterému asi věříte, já zase svůj zdroj.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 30.1.2010 20:19
Nešlo tedy o originální balení STIHL HP 55 l! Základem pro olej STIHL HP je vysoce rafinovaný minerální olej Castrol IP 346 DMSO Extract.
Mmch ten známý je celkem slušně uznávaný odborník na paliva a maziva v Evropě, pracující pro jednu olejářskou firmu.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 30.1.2010 21:32
K tomuto hodnocení jsem se, jak jste si mohl, ale očividně nechtěl povšimnout, nevyjadřoval. Pro mne však jednoznačně, spolu s popsaným, vypovídá o jeho velkých karbonujících složkách a jestli že je navíc v JASO zařazen do FC, vypovídá to o trošku nevhodném rozvrstvení normy, ta je totiž zaměřena na úplně jiné hodnoty. Vy jste psal o exaktních zkouškách, nikoliv hodnocení 11.107 "je nějakej divnej"!! Já jsem ho pochopil, mám s tímto olejem své zkušenosti.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|