Pan J.S.má nože prudce zahnuté, které do hloubky, zejména v tvrdé zemi, tak ochotně nejdou. Hodí se spíše na rotavátorování např. vinohradu, kde kypříme jen několik centimetrů. Já mám nože ohnuté do většího oblouku, které ochotněji vnikají do hloubky a rovněž se méně zalepují příliš mokrou zeminou, avšak častěji se zahrabávají! Já je mám a při práci si musím dát pozor, abych se nezahrabal, když je náznak zahrabávání, tak uberu plyn a rejdováním vpravo vlevo z příkopu vyjedu. Stává se to při práci do kopce a v příliš kypré zemi. Ono není moc dobré kypřit příliš hluboko, pokud byla kvalitně a hluboko provedena podzimní orba. Zem se zbytečně rozbíjí (sprašnost) a vysušuje. Kolikráte stačí povrch pročísnout kopálem, neseným kultivátorem, nebo bránama. Ale přesto rotavátoruji vždy, je to pohodlnější než kopál. P.G.