Motor Jikov
|
|
 |
 |
PP. - Diamantový Zahrádkář (6696) - 14.199 (?) 4.4.2012 6:15
Už jsem tu jedenomu psal, že to
a) nezjistíte, Zjstit to můžete jen stroboskopem za běhu motoru.
b) nenastavíte, je to dáno polohou cívky vůči rotoru magneta. Pokud s ni jde na dírách posunout, pak jen o tento krok.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 178.14 (?), 3.4.2012 22:01, zobrazeno: 10795x
Dobrý den,
Mám bubnovou sekačku Vari s motorem Jikov (zapalování Iskra),a potřeboval bych vědět kolik má být odtrh na kladívkách.Děkuji za odpovědi.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 132.93 (?), 3.4.2012 23:31
tuším to tu už niekto písal: "odtrh na kladívku 0,3mm a předstih 3 mm před horní úvratí"
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 132.93 (?), 3.4.2012 23:51
Dobrý večer.
Chcem sa opýtať ako nastaviť predstih na motore JIKOV 1433 rv. 1992 je tam bezkontaktné zapaľovanie, ako teda zistim kedy hádže iskru (dá impulz) bezkontakné zapaľovanie, keby tam bolo dotykové s kladivkom tak mi je to jasné. Ďakujem za rady.
|
|
 |
|
 |
 |
|
PP. - Diamantový Zahrádkář (6696) - 14.199 (?), 4.4.2012 6:15
Už jsem tu jedenomu psal, že to
a) nezjistíte, Zjstit to můžete jen stroboskopem za běhu motoru.
b) nenastavíte, je to dáno polohou cívky vůči rotoru magneta. Pokud s ni jde na dírách posunout, pak jen o tento krok.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 178.14 (?), 4.4.2012 19:34
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 208.213 (?), 5.4.2012 7:48
Dakujem za odpoved. Myslel som ci sa to neda nejako premerat multimetrom kedy dava inpulz to bezkontaktne zapavolanie, pripadne pripojit na cievku napatie z baterky.
S cievkami sa da posuvat v dierach je urcita vola, skoda ze tam niesu nejake rysky, aby sa dalo podla nich orientovat. Ale predsa len by to nejak malo ist nastavit, ako to nastavuju v servise?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 209.4 (?), 5.4.2012 10:01
S bezdotykovym zapalovanim nemam skusenosti, ale ak je rotor pevne na klukovej hriadeli, pootocenim (posunutim v zareze) cievok (snimaca) voci rotoru by sa mala dosiahnut zmena hodnoty predstihu, pootocenim v smere otacania rotora sa pravdepodobne hodnota znizuje a pootocenim proti smeru sa hodnota predstihu zvacsuje. To je moj nazor, netvrdim, ze je spravny lebo s tym nemam skusenosti. Sam pisete, ze je to dane polohou cievok a rotora a ak sa poloha meni tak by sa realne mala menit aj hodnota predstihu.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 209.111 (?), 5.4.2012 12:07
Ano, to mi bolo jasne, ze hodnota pootocenia nevyvola presne tu istu zmenu aj pozdlznom smere. Len som si myslel, ze to pootocenie cievok v drazke bude mat aj nejaky vacsi vyznam.
Dakujem za Vasu trpezlivost a vycerpavajucu odpoved.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|