Motor BaS před zahřátím kouří

host - 45.244 (?)
15.5.2009 15:45
Tak je to jak jsem psal -motor bere olej a než se ohřeje tak to spalování oleje za studena kouří, po ohřátí se kroužky poroztáhnou a oleje už tolik do spalovacího prostoru nejde, je to ten stejný případ jak jsem uváděl se svoji tchýní, ani bohatost ani chudost, ani vodnatost benzínu na to nemá vliv KP
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 213.141 (?), 14.5.2009 21:08

Ta poloha sekačky je důležitá, neboť pokud ji máte postavenou tak, že svíčka je v nejnižším bodě, tak se přes pístní kroužky dostane olej do spalovací komory nad píst a po startu to kouří, než se olej spálí. Nadbytečné množství oleje způsobuje stejné příznaky, navíc se to projevuje i po zahřátí motoru. Motor občas zakouří, nebo je cítit spálený olej ve spalinách.  

host - 65.177 (?), 15.5.2009 15:23

sekačku mám 1 den a stojí na kolečkách (jak stále před tím netuším), oleje je dle měřáku akorát...

host - 65.177 (?), 15.5.2009 15:30

Podrobněji: vymontovaná svíčka je zamaštěná od oleje. Dal jsem ji ke kamarádovi aby se na ni podíval zevnitř, kde nechal někdo "díru"

díky za info

host - 45.244 (?), 15.5.2009 15:45
Tak je to jak jsem psal -motor bere olej a než se ohřeje tak to spalování oleje za studena kouří, po ohřátí se kroužky poroztáhnou a oleje už tolik do spalovacího prostoru nejde, je to ten stejný případ jak jsem uváděl se svoji tchýní, ani bohatost ani chudost, ani vodnatost benzínu na to nemá vliv KP

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 213.141 (?), 15.5.2009 18:46

U 4T motoru, který je již déle používaný je celkem normální, že po startu zakouří, neboť u ležatého válce(což je nevýhoda ležatých válců, proti jiným výhodám) pístní kroužky propouštějí olej do spalovacího prostoru. Při provozu to není poznat a projeví se to až přebytkem oleje v motoru, nebo špatným technickým stavem motoru. Právě pokud je motor nakloněn dopředu při odstavení - uskladnění, tak se olej protlačuje více. Proto doporučuji uskladňovat na rovině, nebo mírně předkem sekačky nahoru.  Jaký jste použil olej - uvádíte, že je nový.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Pila8.7.2025
Péče o jezírko na chtě4.7.2025
Péče o jezírko na chtě3.7.2025
Jak větrat místnost bez okna2.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz