Malotraktor Vari Honda nebo kultivátor od Mountfieldu?



   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8   
                     
host - 181.210 (?) 
16.10.2009 18:46

Ano opravdu pěkné a působivé fotky, ale kdybych to neměl 100 x vyzkoušené jak to funguje, tak bych tomu možná i věřil. Stále platí že se s naloženým vozíkem dřeva do kopce nerozjedete a můžete si počítat jak chcete -mimochodem to máte spočítané opět úplně blbě. MB

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 213.141 (?), 16.10.2009 18:52

Až bude příležitost, tak Vám pane Nevěřící Tomáši resp. M.natočím. Proč bych se nerozjel? Stačí přidat plyn a jedu a spojka neprokluzuje. Asi jste to v životě neviděl a bude to pro Vás šok. Spojka mi zatím proklouzla tehdy, když se do rotavátoru dostal kus železa a kus dřeva, na dopravě ještě ne. Víte proč, tam je taková rezerva výkonu, že kola budou hrabat, když to bude tak velká překážka, ale spojka neproklouzne. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 128.254 (?), 16.10.2009 19:24

Zdravím, docela úsměvná diskuze, Vari používám pouze na rotovátorování s převodovkou T 20 a motorem BS, na druhý stupěň spojka prokluzuje než se rotovátor roztočí na plné otáčky, je to jenom fyzika, dokud neroztočí hnací síla (lamely spojky) hnanou hřídel (spojkový koš) na dostatečné otáčky pro sepnutí spojky, bude vždy prokluzovat. Poznamenávám, že jsem měnil sněkovou hřídel, protože se ze závitu oloupala cementace, ale jinak docela dobrý stroj. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 58.160 (?), 16.10.2009 20:06

Pane habr.v, to je ale velký nesmysl co tu píšete. Převodovka MTP 320 diferenciál nemá ani nikdy neměla. Agzat používá převodovky jiné a diferák je pouze za příplatek.

MTP 320 je totožná převodová skříň s naší Vari DSK 317, není mezi nimi žádny rozdíl. Jen firma Praktis Prakovce, která MTP vyrábí a dodává firmám Šupa a DAKR, montuje veškerá závaží, kdežto u Vari vnitřní kolové chybí.  U těchto převodovek se činnost diferenciálu nahrazuje volnoběžnými náboji v kolech.

Mimochodem je pravda, že DAKR začal Vari ohromně šlapat na paty a ve strojích má co se týče variabilnosti pořádný náskok. Za sekaček Tekton jsou dvouúčelové stroje pro sečení na seno a mulčování a Panter - to je až neuvěřitelně podařená mašinka.Provedení s motorem Briggs 6,5 HP už značně používají komunální služby pro údržbu zeleně a model FD3 začíná pomalu a jstě nahrazovat letitou MF70. Navíc konstruktéři Vari si začali uvědomovat, že BDR 1200 je příliš drahý jednoúčelový špás a Panter jí hodně ukusuje z prodejních statistik; sami přiznali že k BDR začali vyvíjet další adaptéry.

Co se týká kvality, DAKR i Vari jsou na tom stejně, jen pro Dakr hovoří nižší cena a jednodušší konstrukce. Objektivně to můžu posoudit, používám jak Vari, tak Dakr.

Mimochodem pane J.S., ta dvoumontáž je velmi dobrý fígl pro zvýšení adheze kol v terénu...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 165.54 (?), 16.10.2009 21:39
vari je vazne dlbe zprevodovana.jednicka ma silu jak hrom, ale je pomala jak hrom. 2 a 3 jsou v terenu nepouzitelne. prevodovka je sice poctiva tezka litinova, ale to razeni rychlosti je jak u ruskyho tanku:) rechtacky na kolech: kdyz jsou zapojeny dve kola-neda se zatacet, kdyz jedno kolo- jede to na stranu. vari neni zadnej zazrak. nepomlouvam-sam ji mam, jen vyjadruju svuj nezaslepenej nazor.jirka s
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 180.83 (?), 16.10.2009 23:02

Dobrý den tet měsíc nazpět sem řešil ten samí problém co se tady popisuje jestli MS nebo vari.Chtěl sem si koupit něco staršího tak sem objel pár inzerátu jak MS tak vari a hodil řeč s majitelama a po pravdě mi řekly že MS je dobrý leda jen tak na naký vození travy nebo sena na težší náklady to neni a kultivační nařídí měl k tomu každej taky skoro nový a nepoužití :-) že prý to taky moc nefungovalo. Tak sem se rozhod pro vari s převodovkou T20 a 2T motorem cena byla dobrá takže sem si hned udělal GO motoru šlape jako jako hodinky a plně mě zatim vyhovuje tedy zatim sem rotavatoroval a oral vozejček sem zatim nezapojil.Jináč mam k varině i malý kola jedná se o uprávu kol z MF 70 4/8 a je to bez problemu ovladatelný i bez těch uzavěrek v kolech.Jináč dilenský zpracování MS a vari se nedá srovnávat MS je zpracovaný uplně hrozně .A co se tiče starších strojů tak cená nového motoru na MS je přibližně stejná jako vari 4T 2T je o něco levnější jináč GO motoru MS se moc nevyplatí lepší víjde koupit nový motor.Měl sem možnost vidět jen MS 16 a 19 no možná třeba jako sněžná freza nebo nástavec na štěpkovač fungujou dobře to nevim.Jináč co se tíče dakru o tom sem taky uvažoval, ale po prohlídce v prodejně se mi už moc nelíbil jediný co se mi líbylo že nástavec štěpkovače dakr jde za jistejch upráv  na motor vari.

           Mirek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 176.204 (?), 17.10.2009 13:20

Zdravím, jenom poznámku, závaží na Vari jsem měl komplet:  2*5,1*33 a všechna kolová včetně vnitřních.  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
habr.v - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (144) - 218.71 (?), 18.10.2009 20:41

Ahoj Varisti!        Pro p.58.160 Znova připomínám PROTI VARI NIC NEMÁM!!!  A basta!   Teď vážně   Já to tam psal, p.58.160 měl by jste lépe číst,   Převodovka Vari má šnekové bronzové soukolí Dakr úhlové soukolí a za příplatek diferenciál!   Píšete "DAKR je jednodužší konstrukce"!! nechápu, pokuď jste nemyslel PANTERA?!?(to bych sem netahal)  A ještě cena!!!  Proč Vari neprodává BS 6,5ps Intek.!. Nebo nový 8ps??  Převodovka od AGZATu je o 1třídu víš, jen si jí zkuste prohlídnout!!

Pro p.JS Pěkný foto!  Máte tam celkem rovinu. Ale taky nečtete pořádně! Já jsem odpovídal na řazení při jízdě do kopce!! A ne na jízdu lesem. To dá rozum, že v lese za jízdy neřadím. Příští rok taky něco nafotím, teď je u nás 30cm sněhu, tak lítám okolo baráku se sněhovou frézou!! Prosím nesrovnávejte MKS s MS, to snad ani nejde!! to je jako Vari=Holder!!!   A "rotavátor"   To je jasný, že kola nemusíte přehazovat, když máte samostatný rotavátor. To já si koupím ještě jeden MKS-rotavátor a budem ne tom stejně, ale já budu mít za stejnou cenu motor navíc. Ale nemám tolik peněz "otom to je"    TOTO vlákno je O koupit Vari či MS!!! A já nabýdl další stroj a ještě jiné varianty!!

Míra  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 242.106 (?), 18.10.2009 22:03
Vy vůbec nevíte o čem mluvíte. Převodovka Vari je totožná s převodovkou Dakr.Konstrukce je naprosto stejná-ocelový šnek a bronzové kolo.Převodovka ani jedna ani druhá nemá ani za příplatek diferenciál.Misto něj tady jsou volnoběžné náboje v kolech.Jediný Agzat nabízí převodovku s diferenciálem, pouze za výrazný příplatek.Motor Briggs Intek se už doprodává, nyní nabíhá buď jeho novější provedení, nebo Kawasaki FJ 180 v případě agzatu.Vari nabízí pouze motory Honda.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 137.204 (?), 4.11.2009 8:43

Mel jsem za zivot snad prokletou bubnovou rotacku od Mfi, jeste ze uz se s ni trapi nekdo jiny. Kdyz se mne nekdo ze sousedu pta jestli je Mountf. ok tak mam na to takovou rikanku: Pro Mauntfilda u mne, neni misto v dome!!!

Mam nekolik let VAri a je to super

A jeste poznatek: Do VARI se jezdi jednou za sedm let pro nahradni dil a do Mountf. pro novy stroj. Ale zas mate 7 letou vypecenou zaruku :-))

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?10:37
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika