Malotraktor Vari
|
|
 |
 |
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 103.201 (?) 15.11.2007 21:08
Pěkná práce, jistě i cenově to výborně vyšlo, dle toho, jak jste popisovali z čeho je radlice vyrobena :)). Právě rovnost podkladu je podmínka úspěchu při odhrnování sněhu. U nás bych radlici moc nevyužil, protože máme různé povrchové úpravy a dříve jsem s radlicí stále na něco narážel, proto jsem ji měl vzadu potom, aby se nadzvedla, když tam byla nerovnost , ale zase tam zůstala vrstva sněhu. Tak jsem nakonec udělal kartáčový adaptér, ale i ten má svoje omezení - je třeba mít prostor, kam bude létat odmetený sníh.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 65.100 (?), 15.11.2007 17:26
Jaký používáte břit (spodek) shrnovací radlice? Máte tam nějakou gumovou planžetu nebo jen "nějaké železo" - např. L?
Díky za info. J.
|
|
 |
|
 |
 |
|
huztej - (16) - 48.26 (?), 15.11.2007 20:09
Mam tam L profil a na něj je našroubavaný pás tvrdé silné gumy, aby se nepoškodila zámkovka!
|
|
 |
|
 |
 |
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 103.201 (?), 15.11.2007 21:08
Pěkná práce, jistě i cenově to výborně vyšlo, dle toho, jak jste popisovali z čeho je radlice vyrobena :)). Právě rovnost podkladu je podmínka úspěchu při odhrnování sněhu. U nás bych radlici moc nevyužil, protože máme různé povrchové úpravy a dříve jsem s radlicí stále na něco narážel, proto jsem ji měl vzadu potom, aby se nadzvedla, když tam byla nerovnost , ale zase tam zůstala vrstva sněhu. Tak jsem nakonec udělal kartáčový adaptér, ale i ten má svoje omezení - je třeba mít prostor, kam bude létat odmetený sníh.
|
|
 |
|
 |
 |
|
huztej - (16) - 48.26 (?), 15.11.2007 21:25
Pravda!!! dělalo se z toho co bylo ale na tom nesejde...právě proto že z 90% máme dlžbu nebyl důvod proč neudělat radlici!! Ale ten gumovej břit hodne snese :-) když občas narazí na obrubák.:-) nedám na to dopustit!!!
|
|
 |
|
 |
 |
|
antoninkouba - (10) - 51.161 (?), 15.3.2008 20:18
Mám také radlici vyrobenou z toho, co dům dal.Je naklápěcí na obě strany, boční náklon mám také,perfektně to potom kopíruje terén.Vespod je guma z dopravníku a pro zvýšení životnosti gumy, jsou na každé straně štelovací splazy.Třicetikilovým závažím stroj vyvážím kvůli lehkému ovládání.Světlo jsem také udělal, protože odhrnuji část silnice.
|
|
 |
|
 |
 |
|
huztej - (16) - 48.26 (?), 16.3.2008 13:41
Tak tomu říkám radlice!!! to by si mohl závodit s liazkama kdo toho vyhrne víc!! Parádní práce!
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 152.7 (?), 6.4.2008 8:25
Jako nadoba muly by sla pouzit mensi vana a nebo vetsi vana orizla a pak svarena... akorat ta prace s tim odletujici smalt.Dal by sel pouzit 200L sud trosku ho oriznout a hotovo. A prvni jsem uvazoval ze udelam nadobu ze stavebnich kolecek.Nejdriiv musim ale sehnat bantamove nafukovaci kola jak pro mulu tak pro muj robix.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 103.201 (?), 6.5.2008 20:17
To je výborná rada. Takže všichni budeme mít přinejmenším TK, nebo UŘ I. Ale mě by toto přidělalo více komplikací, než užitku. Kde to mít, jak to opravovat, jak se s tím dostat na pole. Možná tady někomu uniká, že tyto stroje jsou pro zahrádkáře, ne pro zemědělce, kteří mají velké plochy, nebo majitele velkých pozemků. Já si všechno opravím sám - pokud je třeba, těch několik stovek m2 obdělávat je zábava a výsledek je ten, že mám spolehlivého velmi univerzálního pomocníka. Až budete něco vyhazovat z Vari, dejte vědět.
|
|
 |
|
 |
 |
|
asteroid - Bronzový Zahrádkář (87) - 70.240 (?), 6.5.2008 21:01
Pane J.S. na tyhle rýpaly já pěkně zvysoka s...
Prostě také nemám na TK nebo jiný čtyřkolový stroj a Vari mi slouží dobře - navozila komplet materiál na novostavbu RD auto se mi dostane k baráku na 50 metrů blíže ne...
Takže příště se na odpověď taky vykašlete a říkejte si je blbej je blbej...
Také si všimněte že málokdy se tímto způsobem ozve někdo kdo se zde registroval - jsou to většinou lidé co chodí po fórech a jenom prudí... Takže klídek, pohodička dám si stopečku...
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|