Kvalitní elektrická sekačka?

host - 45.133 (?)
5.5.2007 10:09

Taky nemusim nějaké ekologické řeči, nicméně pán měl pravdu v tom, že s elektrikou je to pohodlnější z dlouhodobého hlediska. Vemte si co za rok musíte udělat s benzínovou sekačkou, vyměnit, olej, vyčistit vzduchovej filtr, vyčistit svíčku, někdy seřídit, nehledě na to, že cena za provoz je mnohem vyšší, podle mě pokud to jen jde, tak elektriku, sice jste bržděn kabelem, ale to je asi jediná nevýhoda, takže pokud máte menší pozemek tak to vůbec nevadí.

S pozdravem Mára

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 157.108 (?), 5.5.2007 9:47
...tyhle chytrý řeči mám hrozně rád... a ta elektrika která pohání vaši "ekologickou" sekačku (a nejen ji...) se asi vzala kde..?! ...nejspíš v nějaké elektrárně s velkým kouřícím komínem případně v Temelínské atomovce... Když chcete kázat o životním prostředí tak si pořiďte kosu a stádo ovcí...

host - 45.133 (?), 5.5.2007 10:09

Taky nemusim nějaké ekologické řeči, nicméně pán měl pravdu v tom, že s elektrikou je to pohodlnější z dlouhodobého hlediska. Vemte si co za rok musíte udělat s benzínovou sekačkou, vyměnit, olej, vyčistit vzduchovej filtr, vyčistit svíčku, někdy seřídit, nehledě na to, že cena za provoz je mnohem vyšší, podle mě pokud to jen jde, tak elektriku, sice jste bržděn kabelem, ale to je asi jediná nevýhoda, takže pokud máte menší pozemek tak to vůbec nevadí.

S pozdravem Mára

host - 43.231 (?), 24.8.2008 12:15

My máme Bosch Rotak 40 1600W přes dva roky a zatím plná spokojenost. Co se týká údržby, tak v zásadějen čistím od trávy a občas přejedu nůž a šlape bez problémů. A to s ní na chatě sekám i přerostlou, neudržovanou trávu. Chce to jet jen trochu pomaleji, ale seká v pohodě. Nůž u Rotaku totiž točí 3450 otáček, oproti obvyklým 2800, tak že má větší energii a víc síly. A váží necelých 14kg!, tak že se dá nosit v jedné ruce. Pokud je v dosahu elektrika, mohu Rotak z vlastní zkušenosti jen doporučit.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz