Kupa krovinorezu - aky stroj vlastne potrebujem?

host - 86.131 (?) 
25.5.2008 15:15

Elementárna fizika, napíšem trochu obsiahlejšie pozdejšie teraz mám neaké povinnosti.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 27.123 (?), 25.5.2008 20:52

Takže pán J.S. takto:

Roztok oleja z benzínom je zmes rôznych chemických látok z rôznymi mernými hustotami.

Ak je toto tvrdenie pravda tak potom má každá z týchto látok tendenciu nájsť si miesto v stľpci podľa toho aku mernú hustotu majú.Najhustejšie na spodok najľahšie na vrch. Rýchlosť tohto procesu je priamo úmerná rozdielu mernej hustoty. /Rozdiel mernej hustoty narastá napr.aj zvyšovaním hmotnosti celej sústavy napr.odstreďovaním/

Nie je možné určiť presnú mernú hustotu benzínu, je to zmes rôznych uhlovodíkov v rôznych pomeroch.Merná hustota sa udáva od-do.

Samomiesiaci olej sa rozpúšťa v benzíne oveľa lepšie ako niekedy používaný M6 ale nevie sa sám pomiešať.Neusadáva sa počas niekoľkých hodín ale podlhšej dobe sa usadí. Pokiaľ nie tak máme na svete perpetum mobile.

Ps. nikto netvrdí že sa olej oddelí tak jednoznačne ako voda v benzine

Čo sa týka oleja a vašej poznámky:

. Skladovatelnost pøipravené smìsi: nìkolik mìsícù
(pøibližná doba ca. 3 mìsíce).
. Delší dobu v klidu skladovanou smìs pøed
použitím øádnì protøepat.

Sú tam odrážky dosť zle sú vidno ale sú tam

Vysvetlenie pre Vás:

Skladovateľnost pripravenej zmesy sú až 3 mesiace ale ani na slovensku nie je kvalita benzínu uplne rovnaká tak tam nechávam rezervu ten jeden mesiac na možnú nižšiu kvalitu benzínu vždy je lepšie zlikvidovať liter benzínu za 40k ako stroj za 20000k.Odpáľte ma za to ale som taký hlupák že rozmýšľam takto.

Delší dobu podľa môjho názoru v tomto prípade sa javí doba od 1dňa do 90dňa lebo 3mesiace je doba celkovej skladovateľnosti.Čiže ak po jednom mesiaci z plnej bandasky odlejem vrch do stroja, koledujem si o prúser. Riešenie-vždy keď chytím bandasku do ruky tak s ňou zatrasiem.

Po zime príde niekoľko strojov... Nikto nehovoril o krovinorezoch ale o strojoch.Neviem prečo sa to stáva najmä na jar ale stáva sa to.

Čo sa týka AV systému FS 87 je to akýsi AV systém má iste aj neakú funciu ale bude to asi tak ako Dolmar 340.Je tam AV systém ale hodnoty vibrácii má zhruba +-hodnoty stejné ako FS 55 uplne bez AV systému.

Ja viem nájsť part list a aj ho mám v el.forme ale na to aby som sem zakvačil obrázok potrebujem byť zaregistrovaný a mňa už nebaví denne posielať do koša 20-30 mailov a to len preto že som sa kedysi kdesi zaregistroval.

A ešte jedna poznámka: myslel som že ste profík ale teraz sa mi zdá že ste kutil ktorý zháňa kdekade po internete neakési údaje a trváte na presných hodnotách a tieto hodnoty porovnávate.Podľa papiera Vám ukážem Hecht s +- tými istými hodnotami ako Stihl ale garantujem vám že keď ich postavíme vedľa seba do rovnakej roboty tak z kakého výkryku poslednej technológie ako HECHT a spol. budú lietať kusy a ozaj kvalitné stroje od renomovaných značiek budú pracovať spokojne ďalej.

Renomované značky sú u mňa Stihl, Dolmar z motormi dolmar a ešte aj solo/trochu problem s dielmi.Úmyselne som vynechal celý elektrolux/Hq, Jonsered,MC, Partner/

Axel - (9) - 17.74 (?), 25.5.2008 20:14

Dakujem za obsiahle info ohladom miesania oleja.
Kedze sem pisu aj servisaci, mozete mi dat aj odpovede na moje otazky k tomu 4-mix motoru z mojho predosleho prispevku? Dakujem.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 25.5.2008 20:29

Já tedy za sebe, ne za servisáky. Rozdíl v mísení pohonné směsi není - budete používat stejnou pohonnou směs, jako pro 2 takt. Výkon u takových malých objemů je znatelný každou 0,1kW a navíc je 4 mix kombinace 2 taktu a 4 taktu, proto je poznat vyšší kroutící moment. Pružná - flexibilní hnací hřídel je u těchto výkonů řešení, ne kompromis. Podívat se po jiných značkách - to bych udělal hned na začátku, abych byl přesvědčen, že kupuji to správné. Vy jste se dotazoval na FS55, tak jsem předpokládal, že hrubý výběr máte za sebou. Ale pokud nejste zásadně limitován finančně, tak bych si ho nechal, jako vážného kandidáta. Nesleduji ceny u Vás, a proto je toto už na Vás porovnat výhodnost a také úroveň dané značky - u příp. dalšího modelu - jiného výrobce.

host - 27.123 (?), 25.5.2008 21:08

Podpisujem všetko čo povedal JS, nárast krútiaceho momento je pomerne značný a pri práci tento stroj budí dojem stroja o triedu výkonnejšieho

Jani

Axel - (9) - 36.136 (?), 26.5.2008 13:39

Ked v Stihle vezmem okrem krovinorezu aj hobby pilu a chranice na usi so stitom, tak som dostal zaujimavu zlavu. Za 11 tisic (FS87) myslim nie je nad cim uvazovat. Vecer idem pre neho...

Rom - (19) - 86.21 (?), 26.5.2008 19:17

Zdravím všechny.

Mé potřeby jsou podobné jako autora původního příspěvku. Cenový level je u mě podstatně níže. Rovná plocha. Pozemek 1200m2. Údržbu potřebuji udělat pouze kolem 18 stromů a plotu - pouze tráva. Pár keřů Zlatého deště. Narazil jsem na Grizzly MTS 40,

motor: benzínový, 2-taktní
obsah: 41,5 ccm
výkon (kW) : 1,4 kW
výkon (PS) : 1,9 PS
hmotnost : 6,8 kg

dělitelná hřídel.

a to za cenu kolem 4.700,-- Kč. Pro mne je toto zatím jasná volba, pokud u výrobku není ovšem výrazný zádrhel. Jaký je váš názor?

host - 240.32 (?), 27.5.2008 13:18

Grizzly MTS 40??? A co urobite ked mozmo Cinan o dva roky si povie ze je lepsie momentalne robit plagiaty buracich kladiv Makity, skonci s krovinrezmi a nahradnymi dlielmi. To co sa vam paci je neznackovy tovar, bez garancie dlhorocnej dodavky nahradnych dielov, radsej by som, aj s priplatenim, kupil nieco od europskych tradicnych znaciek.

Rom - (19) - 235.12 (?), 27.5.2008 16:55

Souhlasím s výše uvedeným, ale bohužel jsem limitován finančně. 3x vyšší cenu nemohu ustát (je potřeba investovat i do něčeho jiného). Je trošku škoda, že tady nepřispívají taky tzv. hobbysté, a když, tak málo. Vždy se diskuze tak nějak vyžene do vyšší kvality za větší peníz, i když jsou argumenty jasné a správné. Finance jsou bohužel taky podstatný parametr při výběru. Ono i pořízení ND značkových výrobků není zrovna levná záležitost. Zajimal by mne tedy názor, jaký křovinořez vybrat do ceny nepřekračující částku 5.000,-- Kč s ucházejícími parametry? Nabídka je široká a mnoho lidí jí využívá.

Přeji všem hezký den

host - 227.2 (?), 21.7.2012 11:49

Podivejte se pane, je ve Vasem zajmu, aby jste byl spokojeny, koupe byla bez problemu, atd.Pokud na neco nemam, tak pockam do dalsi sezony, treba si pujcim pro letosek masinu z pujcovny, nebo se domluvim se sousedem, nebo to udelam kosou.Rozdil cca.3-tisic korun, kvuli tomu, prece nebudu kupovat neco, osobne tedy u ceho neni zaruka, ze nebudu spokojeny, nakonec lacina vec muze byti draha.Nejake 3-tisice, to vetsina lidi zvladne do pristi sezony useterit a je sance, ze jsou v pohode.Nejaci setrilkove, kteri zkoumaji, jak 3-tisice usetri, pak nakonec treba zabreci.Osobne bych rok pockal, koupil slusnou masinu.Ted bych to udelal treba kosou, nebo nejakou vypomoci.Nezapominejte, ze obsekat 800m2,ze uz to prece jen nejaky metr seceni je, ac se to nezda.At dobre vyberete.Ze uz to stoji za to se necim slusnym vybavit o rozumne kvalite i cene, tj.muj pohled.Dal tj.na Vas.Nechaji se koupit slusne znackove masiny a nemusite invenstovat o tolik vice a ty penize do toho dati navic, za to to stoji, tomu verte.Kdyz pockate do pristi sezony, dosetrite,budete miti nejakych 8-tisic, kdyz hodne, tak do 10-ti tisic to musi byti znackova masina na urovni.Nekdo treba, koho znate proda neco starsiho, mirne jeteho za rozumnou cenu, co neni vylozene utahane.Jsou znackove masiny, ktere prodavaji lidi starsi a jsou schopny jeste poslouzit, ale musi se tomu rozumnet, aby se clovek nenapalil, ale proc neco starsiho, kdyz nove a slusne, znackove prijde na 8,az 10 tisic. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz