Takže pán J.S. takto:
Roztok oleja z benzínom je zmes rôznych chemických látok z rôznymi mernými hustotami.
Ak je toto tvrdenie pravda tak potom má každá z týchto látok tendenciu nájsť si miesto v stľpci podľa toho aku mernú hustotu majú.Najhustejšie na spodok najľahšie na vrch. Rýchlosť tohto procesu je priamo úmerná rozdielu mernej hustoty. /Rozdiel mernej hustoty narastá napr.aj zvyšovaním hmotnosti celej sústavy napr.odstreďovaním/
Nie je možné určiť presnú mernú hustotu benzínu, je to zmes rôznych uhlovodíkov v rôznych pomeroch.Merná hustota sa udáva od-do.
Samomiesiaci olej sa rozpúšťa v benzíne oveľa lepšie ako niekedy používaný M6 ale nevie sa sám pomiešať.Neusadáva sa počas niekoľkých hodín ale podlhšej dobe sa usadí. Pokiaľ nie tak máme na svete perpetum mobile.
Ps. nikto netvrdí že sa olej oddelí tak jednoznačne ako voda v benzine
Čo sa týka oleja a vašej poznámky:
. Skladovatelnost pøipravené smìsi: nìkolik mìsícù
(pøibližná doba ca. 3 mìsíce).
. Delší dobu v klidu skladovanou smìs pøed
použitím øádnì protøepat.
Sú tam odrážky dosť zle sú vidno ale sú tam
Vysvetlenie pre Vás:
Skladovateľnost pripravenej zmesy sú až 3 mesiace ale ani na slovensku nie je kvalita benzínu uplne rovnaká tak tam nechávam rezervu ten jeden mesiac na možnú nižšiu kvalitu benzínu vždy je lepšie zlikvidovať liter benzínu za 40k ako stroj za 20000k.Odpáľte ma za to ale som taký hlupák že rozmýšľam takto.
Delší dobu podľa môjho názoru v tomto prípade sa javí doba od 1dňa do 90dňa lebo 3mesiace je doba celkovej skladovateľnosti.Čiže ak po jednom mesiaci z plnej bandasky odlejem vrch do stroja, koledujem si o prúser. Riešenie-vždy keď chytím bandasku do ruky tak s ňou zatrasiem.
Po zime príde niekoľko strojov... Nikto nehovoril o krovinorezoch ale o strojoch.Neviem prečo sa to stáva najmä na jar ale stáva sa to.
Čo sa týka AV systému FS 87 je to akýsi AV systém má iste aj neakú funciu ale bude to asi tak ako Dolmar 340.Je tam AV systém ale hodnoty vibrácii má zhruba +-hodnoty stejné ako FS 55 uplne bez AV systému.
Ja viem nájsť part list a aj ho mám v el.forme ale na to aby som sem zakvačil obrázok potrebujem byť zaregistrovaný a mňa už nebaví denne posielať do koša 20-30 mailov a to len preto že som sa kedysi kdesi zaregistroval.
A ešte jedna poznámka: myslel som že ste profík ale teraz sa mi zdá že ste kutil ktorý zháňa kdekade po internete neakési údaje a trváte na presných hodnotách a tieto hodnoty porovnávate.Podľa papiera Vám ukážem Hecht s +- tými istými hodnotami ako Stihl ale garantujem vám že keď ich postavíme vedľa seba do rovnakej roboty tak z kakého výkryku poslednej technológie ako HECHT a spol. budú lietať kusy a ozaj kvalitné stroje od renomovaných značiek budú pracovať spokojne ďalej.
Renomované značky sú u mňa Stihl, Dolmar z motormi dolmar a ešte aj solo/trochu problem s dielmi.Úmyselne som vynechal celý elektrolux/Hq, Jonsered,MC, Partner/