Kupa krovinorezu - aky stroj vlastne potrebujem?
|
|
 |
 |
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 103.201 (?) 25.5.2008 15:12
Teď Vám opět nerozumím - napřed uvedete toto: ...Potrasenie palivom má význam vždy. Nechajte zmes akého koľvek oleja mesiac v priesvitnej fľaši a myslím že sa asi budete diviť.
Potom, se odkážete na návod Stihl, že do cca 3 měsíců spotřebovat uskladněnou směs. Dále je rozdíl používat doporučený olej v doporučeném poměru, nebo nějaký olej pro dvoutakty, potom nemůžete použít dobu skladovatelnosti, kterou uvádí např. Stihl, nebo Dolmar - ten má 6 - 8 týdnů - doporučení, bez třepání. Takže kdyby po 4 týdnech došlo k oddělení složek, asi by to snížili na bezpečnou hranici. Jinak po zimě je doba odstavení strojů, které jsou od jara v provozu -křovinořezy, sekačky atd. tak cca od listopadu do dubna - to je podle mě 6 měsíců, tedy jaksi od dost víc. Proč mi budete posílat parts list, pošlete jej do Německa, že uvádějí u FS87antivibrační systém, ale Vy jej nemůžete najít.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 103.201 (?), 25.5.2008 11:32
Směs jakéhokoliv oleje - co to je za srovnání? Přece do motoru křovinořezu nedáváme jakýkoliv olej. Já používám samomísící olej Dolmar, který po měsíci odstavení nedělá žádné oddělené vrstvy. Včera jsem spotřeboval zbytek 1,5 l asi 3 týdny namíchaný, a pouze je škoda, že jsem Vám to nevyfotil, ale není problém udělat pokus v úzké vysoké nádobě - odměrce. Podívejte se na hodnoty FS 55 bez AV a FS87 s AV -dle Vás pouze gumové mezikusy. Můžete si udělat pokus, na běžící motor křovinořezu, motorové pily položte ruku a potom třeba jenom látku a potom ruku, nebo ruku v rukavici, už se nebudete ptát, jaký to má význam na hodnoty vibrací. Další okolnost je, toto vyzkoušet při max. hodnotách tzv. mikrovibrací, které jsou v různém spektru otáček motoru. Měl jsem za to, že v tomto máte jasno.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 86.131 (?), 25.5.2008 12:59
1.7 Dùležité pokyny pro pøípravu smìsi a její
skladování
. Používat pouze znaèkový benzín.
. Nikdy neskladovat pøíliš velké zásoby smìsi.
Zejména u druhù paliva s velkým podílem alkoholu
mùže dojít k rozkladu smìsi na složky. Toto platí
v zesílené míøe u nízkých teplot a pøístupu
kondenzované vody do smìsi – pak se rozloží
dokonce i vlastní palivo (alkohol se oddìlí od
benzínu).Tímto zpùsobem vzniklý rozklad paliva je
nenapravitelný, nedá si již zmìnit – a to ani pøi
opìtném zvýšení teploty. Použití rozloženého
paliva vede k poruchám v chodu motoru a
v dùsledku toho pøípadnì také k poškození
motoru.
. Skladovatelnost pøipravené smìsi: nìkolik mìsícù
(pøibližná doba ca. 3 mìsíce).
. Delší dobu v klidu skladovanou smìs pøed
použitím øádnì protøepat.
1.8 Objemy dodávaných obalových nádob
Dodávají se níže uvedené velikosti obalových nádob:
1.9 Další odkazy
Aktuální informace týkající se klasifikace, pøepravy,
skladování, likvidace, ochranných opatøení a opatøení
pøi nehodách a požárech si laskavì pøeètìte
v informaèním seznamu bezpeènostních dat.
Informaèní seznamy bezpeènostních dat naleznete
v internetu pod www.stihl.de/sdb nebo
Vycuc z oficiálnej technickej informácie Stihl
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 86.131 (?), 25.5.2008 13:04
Naozaj ste sa nestretli s tým že po zime príde do servisu niekoľko strojov zo zničeným piestom po tom čo majiteľ zlial z vrchu bandasky suchý benzín?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 86.131 (?), 25.5.2008 13:22
Čo sa týka AV systému FS 87 tak som dosť skeptický čo sa týka jeho funčnosti chcel som vložiť obrázok z partlistu ale bez prihlásenia to nie je možné. Napriek tomu trvám na tom že FS87 je na slovensku za tie peniaze to najlepšie čo sa dá kúpiť. Pokiaľ p.J.S. má záujem tak mu ten partlist pošlem na mail
jani
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 86.131 (?), 25.5.2008 13:28
Akýkoľvek olej znamená aký koľvek olej do dvojtaktu z danou špecifikáciou nezávisle od výrobcu.Tzn.Castrol Shel, Dolmar,Solo, Stihl,Mogul, Texaco,Esso...
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 86.131 (?), 25.5.2008 14:32
A samozrejme Hq a HqXP
To všetko som písal len preto aby bolo jasné aký olej je akýkoľvek.
Jani
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 86.131 (?), 25.5.2008 14:56

jani
|
|
 |
|
 |
 |
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 103.201 (?), 25.5.2008 15:12
Teď Vám opět nerozumím - napřed uvedete toto: ...Potrasenie palivom má význam vždy. Nechajte zmes akého koľvek oleja mesiac v priesvitnej fľaši a myslím že sa asi budete diviť.
Potom, se odkážete na návod Stihl, že do cca 3 měsíců spotřebovat uskladněnou směs. Dále je rozdíl používat doporučený olej v doporučeném poměru, nebo nějaký olej pro dvoutakty, potom nemůžete použít dobu skladovatelnosti, kterou uvádí např. Stihl, nebo Dolmar - ten má 6 - 8 týdnů - doporučení, bez třepání. Takže kdyby po 4 týdnech došlo k oddělení složek, asi by to snížili na bezpečnou hranici. Jinak po zimě je doba odstavení strojů, které jsou od jara v provozu -křovinořezy, sekačky atd. tak cca od listopadu do dubna - to je podle mě 6 měsíců, tedy jaksi od dost víc. Proč mi budete posílat parts list, pošlete jej do Německa, že uvádějí u FS87antivibrační systém, ale Vy jej nemůžete najít.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|