Kultivátor
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 109.10 (?), 19.3.2012 10:02, zobrazeno: 16623x
Dobrý den, chtěla bych si pořídit zahradní kultivátor. Loni jsem si pořídila jeden v Lidlu, ale s naším pozemkem si vůbec neporadil, tak jsem ho vrátila. Letos o tom zase přemýšlím, mají ho zase v nabídce. Kdyby vůbec nefungoval, tak by ho přece neprodávali. Na benzínový za 40 tis. nejsou finance. Nemáte někdo elektrický a jaký typ se vám osvědčil? Používáte to jen na již udělané záhonky, nebo se stím dá třeba na trávníku založit záhonek nový? Děkuji za odpovědi.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 4.243 (?), 19.3.2012 13:21
Žádný vámi myšlený el. kultivátor-rotavátor není určený na přeměnu trávníku v záhonek. Je to strojek na úpravu půdy třeba teď po zimně na podzim zrytého záhonku. Pokud by jste takto používala i ten loňský z Lidlu fungoval by stejně dobře, jako mnoho jemu podobných. Je z příspěvku zřejmé, že jste ho chtěla použít na něco, na co není určen a i bych řekl, že je to v návodu popsáno.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 91.178 (?), 9.4.2012 18:15
Já řeším stejný problém.Že nelze el.kulivátor použít na trávník je mi jasné.Ale bude stačit na těžkou jílovitou půdu?Především po zimně místo kopání motykou?pozemek mám malý, motorový nevyužijí.A roky přibývají, záda bolí.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 147.174 (?), 10.4.2012 17:38
Samozřejmně to jde rozhrábnout hráběmi nebo kopáčem, Ale po zpracování kultivátorem má půda rozhodně lepší strukturu, hlavně ideální pro setí drobných semen. Nemůžu na elektrický kultivátor dopustit, i když bych to hráběmi mohl rozrábnout také, je v tom rozdíl.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 91.178 (?), 15.4.2012 18:16
Zvažuli koupi kultivátoru Hecht 740.Jaký je váš názor na tento typ?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 91.178 (?), 15.4.2012 18:42
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 95.120 (?), 15.4.2012 19:13
Letos jsem si poridila kultivator Hecht 740 a jsem s nim velice spokojena. Na podzim mam poprve poryto (puvodne to byla louka, nikdy neobdelavana), puda je hodne kamenita a tezka. Protoze motykou by mi to trvalo obdelat opravdu dlouho a bylo by to narocne, tak jsem zkusila tento kultivator. Plocha cca 5 x 5 m mi trvala cca 2 hodiny. Pro porovnani, na podzim jsem rucne kopala motykou 1 x 5 m cely vikend.
Preji hodne stesti pri vyberu.
Katka
|
|
 |
|
 |
 |
|
mila-07 - (2) - 199.209 (?), 18.4.2012 17:04
zajímalo by mne jestli je Hecht schopný prokypřit do hloubky cca 15cm a jaké má uváděny výstupní otáčky, ten z lidlu mám ale žel má je příliš vysoké cca 200/min a příliš lehký-je spíš na jemné prokypření do 5cm a i na větší plochu. ale do větší hloubky už se musí zahrabat a na to jsou otáčky vysoké, váha a průměr nožů malý-takže při tom poskakuje.ale před cca 3lety měl tyto hodnoty ještě na trhu nejlepší.proto by mne zajímalo, jak pracuje Hecht.díky.M
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 126.1 (?), 31.3.2018 15:00
Pouzivam ho uz 2 roky, ale pri vetsim zaberu mne vypinala pojistka. Domnival jsem se, ze asi bude treba namazat prevodovka, tak jsem ji rozebral a s hruzou jsem zjistil, ze prevodovka je sice namazana dobre, ale nahom od motoru nejde otocit ani poradnym klicem. Prevodovka se zacala lehce otacet az ve chvili, kdy jsem vyrobil z tvrde gumy lesneni o sile 2 mm a vlozil jsem ho mezi dily prevodovky.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|