kultivator

host - 186.142 (?)
7.3.2009 17:00

Napište prosím co všechno s tímto strojem chcete dělat a jaké máte v úmyslu koupit příslušenství. MB

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
feri - (4) - 220.65 (?), 6.3.2009 13:47, zobrazeno: 18061x

Dobrý den, idem si kúpit kultivátor a neviem, že pre akú značku sa mám rozhodnúť.Mám vyhľadnuté totiž dve značky, a to Vari a MS 70IN.Ak s nimi máte skúsenosti, tak by som sa rád niečo o nich chcel dozvedieť prave od Vás, čo s nimi pracujete..Ďakujem za Vaše rady a odpovede.

host - 65.35 (?), 6.3.2009 20:01

Doporučil bych Vám VARI nebo AGZAT a podle výměru pozemku vybrat model i dle ceny.Bylo to tu diskutováno několikrát, informace zadejte do vyhledavače a najdete spoustu příspěvků.

feri - (4) - 220.65 (?), 7.3.2009 14:00

Ďakujem Vám, zopár príspevkov som si tu prečítal, ale veľmi mi nepomohli.Sused má Vari s výkonným motorom od hondy, ale akosi sa mu nenadal..Častejsie ho má v oprave ako na záhrade.Tu MS-ku tu veľmi nevychvaľujú, kolega s práce ju má s tým novým motorom INTEK 206 PRO OHV 6.5 HP a je nadmieru spokojný..Rád by som sa chcel dozvediet názor ľudí, ktory ho tiež používajú.Ale ďakujem Vám za vašu radu a prajem všetko dobré.

host - 186.142 (?), 7.3.2009 17:00

Napište prosím co všechno s tímto strojem chcete dělat a jaké máte v úmyslu koupit příslušenství. MB

feri - (4) - 220.65 (?), 7.3.2009 18:42

Mám záhradu o výmere cca 10á, takže v prvom rade ho budem využívať na kultiváciu pozemku, čiže rotovátor, potom na sadenie zemiakov a ich vyorávku.Uvažujem o kúpe MS 07 IN s motorom Briggs&Stratton INTEK 206 PRO OHV.Myslíte si, že by sa mi na to hodil?Ďakujem za Vašu odpoveď a prajem všetko dobré.

host - 186.142 (?), 8.3.2009 17:10

Na tuto výměru se tento stroj hodit bude a určitě to i zvládne, ale jsou i lepší stroje. Sám jsem dřívé na menší obdělávanou část používal ten menší MS.16.Dělal jsem to s tím asi 13 roků a jsem rád, že už to mám za sebou. Měl jsem jej kompletně vybaveného včetně dvou bubnové sekačky.vozíkem až po čerpadlo.Něco bylo dobré aněco stálo za prd.Ale hlavně to bylo dodělej si sám.Co já jsem se s tím navztekal.Pak byly věci co jsem si sám nebyl schopen udělat a musel jsem dávat do MT SERVISU a to byli ceny, to seč fakt prohneš.Nejhorší na tom je to, že i když to necháš opravit tam, tak se použijí orig, díly anení to z kvalitního materiálu a tak můžeš opravovat pořád dokola.Jedno opravíš klekne druhé a stejný nikdy nekončíčí kolotoč. Tak sebe říkám MT už nikdy.A ještě jednou znovu upozorňuji na drahé díly a servis MT všeobecně. Ale byli na tom i dobré věci. Tady se hodně napsalo o tom, že řemenový převod je na nic a že to praská a že na jízdu z vozíkem je to bída a že to nic neuveze. Za sebe musím říct.že právě na jízdu s vozíkem je to lepší řešení než např. u VARI. Rozjezdy jsou deleko lépe ovladatelné a plynulé. Máš v tom lepší cit což ti umožňuje právě pružnost řemene. Ŕemen měním jednou za rok. Můžu to porovnat právě i s tím VARI.které znám velmi dobře a se kterým jsem se taky něco nadělal a hlavně najezdil do lesa na dřevo. Tam se rozjet naložený do kopečka je vlastně nemožné. A pak mě u VARI pěkně štvalo to řazení rychlostí, to vyskakování těch kvaltů.Toto je nejslabší stránka u VARI. Tento traktůrek má děda. Když jsem před 3 roky zvažoval co dál za MT, tak jsem chtěl právě traktůrek na jízdu s řemenem. Vybral jsem MKS od Staufčíka s motorem Kawasaki s 5-ti kvaltovou převodovkou + zpátečka. Motor výborný a převodovka odstupńovaná že si vybereš který kvalt použiješ.Toto je velmi důležité pro jízdu naložený v terénu. Samozřejmě s tím tahám hodně přes, tak jsem musel udělat některé jednoduché úpravy.Slouží mě to perfektně a nedám na to dopustit. Na Vašem místě.kdybych to měl na Vámi popisované práce na poli tak bych zvolil VARI k vůli lepší betelnosti konstrukce a daleko širšímu sortimentu příslušenství. MB.

feri - (4) - 220.65 (?), 8.3.2009 17:30

Ďakujem Vám za podrobne vysvetlenú odpoved.Minulú stredu som si kúpil tu MS-ku 07..Nemám ju ešte doma, majú mi ju priniesť až v stredu.Prečítal som si tu dosť veľa článkou a pravdu povediac ma to dosť znechutilo od toho stroja.Chcel by som stornovať tu objednávku, ale neviem či sa to bude dať.Zajtra tam zájdem, tak budem múdrejši.A čo sa týka výberu noveho kultivatora, tak rozmyšľam o kúpe Malotraktora AGZAT - BRIGGS s VH..Tak dúfam že sa mi to tam podarí stornovať tú MS-ku..

host - 37.57 (?), 20.3.2009 17:10

Aký nazor "chlapi"mate na rotavator Husqarna CRT 51.Uvažujem totiž o jeho kúpe.Ak ho niekto máte napište prosím svoje postrehy.

host - 94.182 (?), 21.3.2009 18:57

No, má malý záběr a na jednouúčelový stroj je dost drahý / 26.000Kč / Raději zvolte univerzální VARI, nebo AGZAT

host - 37.57 (?), 22.3.2009 23:23

Mám možnost kupit ho za 620 libier čo je asi18000 Kč.Myslel som ale čo sa týka životnosti a spolahlivosti, či niečo vydrži.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?22.6.2025
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz