Protože stojím také před rozhodnutím jaký křoviňák na chalupu na 2000 m2 vysoké přerostlé trávy, prokousal jsem se diskuzí, ale mnoho jsem nezmoudřel. Krom spousty hádek a teoretických úvah jsem nalezl jen pramálo příspěvků s praktickým srovnáním 4T a 2T.
Kdysi jsem celou zahradu sekl kosou - na jednom konci skončil a už musel začít na druhém, pak přišel křoviňák Sparta a ten fachčil asi 10 let bez problémů, než do benzínu táta omylem namíchal motorový olej a přidřel ho. Tak jsem o víkendu znova naklepal kosu, ale ač zkušený kosič, produktivita žalostná... takže vybírám křoviňák.
Osobně jsem zamýšlel 4T kvůli smradu a hluku (přeci jen se dostanu k sekání občas jen v neděli a sousedi si užijou), ale po porovnání výkonů nalézám u 4T tak objemy 35ccm a 1,4kW, což mi přijde málo. Se známými kosiči se shodnu, že objem 40-50ccm a přes 2kW by byly žádoucí, takže jsem zpět u 2T. Když vyřadím kvůli ceně k 20k renomované značky Stihl ap., vychází cenově nejlépe i mnou zatracovaný OM např. 753. Nebo máte nějaký jiný tip?