Křovinořez na sekání trávy na pozemku



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
host - 234.220 (?) 
22.5.2016 20:44

Pane Lukáši, nečakajte odo mna, ze vam poradim " kupte ten a ten ", to je len a len vasa volba. Mozem sa vsak podelit o prakticke skusenosti s Hondou 435 s tymi " bicyklovymi " riaditkami, ovsem iba ak chcete. Pouzivam tento krovinorez nepretrzite viac ako 10 rokov, vacsinou so strunou priemeru 2.7 mm, ktory je pre ju predpisany. Len obcas dam tensi silon, ked vykášam napr. travicku medzi stromami. Silony pouzivam znaciek Honda, Husqarna, Stihl.  Vyskusal som aj noname silony, ktore fungovali tiez, ale pri velkej zatazi sa "zvarili" vo vnutri hlavy a kazdu chvilu som to musel rozmotavat a nanovo namotavat - no pakarna. Pri kazdom koseni so silonom v duchu velebim japončíka, ktory navrhol tuto silonovu hlavu, lebo sa obsluhuje parádne t.j. beznaradovo: stlacim dve poistky na obvode, vyjmem cievku a naviniem novy silon a cvak-cvak zacvaknem a robim znovujak fík. Je to uzitocne napr pri plote, ked sa jeden koniec zachyti a urve, ale hlavne to vyuzivam tak, ze mam navinuty bezny silonik na travicku, pridem na koniec svah potoka burina jak hovado, burina(=plevel) so stonkami aj vyse 2cmm v priemere. Vytiahnem von silonik, dam tam specialny spiralovy silon husqarna, ktory je vystuzeny drótom a behom chvilky to pada dolu az šťava frka na vsetky strany... Na krovinorezoch, s ktorymi som robil pred tym to bola pakarna, v lepsom pripade bolo treba svieckovy kluc, v horsom dokonca srobovak pchat do dierky zabitej blatom, a volakym druhym srobovakom zaistovat hlavu a treťou rukou to rozmontovat, no fuj. Toto je iba jeden aspekt: dobre si pozrite silonovu hlavu, akiste to maju beznaradovo aj ini vyrobci.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 15.16 (?), 22.5.2016 23:34
Dle popisu hondy to mám takto u stihla-z boku dvě pojistky, vyndám cívku, navinu silon, dám zpátky a zacvakne to zpět.Dá se to i v rukavicích dělat.Škoda, že Honda nemá antivibrační systém, když jsew měl dvoutaktní Hondu, tak tam byl kroužkový silný silentblok, jak to mají teď, nevím,vypadá to, tako natvrdo, aspoň dle hodnot vibrací. Můj stihl má tuším 1.6,honda je bohužel asi 4x víc?Ale pokud se s tím nevalí v kuse, tak se to dá.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
lukkkas123 - (10) - 228.92 (?), 23.5.2016 22:22

Nikde jsem se to nedočetl jestli Honda má nějaký silentblok nebo ne. Nicméně jsem se byl podívat na tu stigu dnes a vypadla z variant. Zbyla mne už jen Honda tak půjdu do ní. Akorát přemýšlím kde ji koupit (u u koho)  prodejců víc. Dnes jsem byl na Merhautova a u nich mě trochu odrazuje cena servisu když budu chtít 5 let záruku! Tohle se mi nelíbí je to už jak Mountfield. Chceš záruku tak choď každý rok na kontrolu a servis. A tady chtějí přes 700 což mi přijde dost. Na to že pojede 3 x za rok. Když tam nepůjdu záruka jen 2 roky... Máte doporučení na prodejnu s dobrým servisem? 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 235.156 (?), 24.5.2016 0:36

Tiez si myslim, ze 700CZK/rok je dost, a hlavne ked tento konkretny krovinorez je pomerne spolahlivy a nepotrebuje skoro nic, okrem prac:

1. Vymena oleja v motore-  to je malina, staci vysrobovat mierku, otocit stroj hore nohami, olej vytecie a naliat tych par desiatok mililitrov oleja po kraj zavitu a zasrobovat mierku. Praca na par minut na kolene.

2. Vycistit filter vzduchu - odcvaknut kryt filtra molitanovu vlozku vyprat a navlhcit olejom. Dat nazad a zacvaknut. Praca na par minut na kolene.

3. Primazat uhlovu prevodovku - odsrobovat zatku prilozenym klucom, natlacit trochu vazeliny, zasrobovat zatku. Praca na par minut na kolene.

4. Nastavit volu ventilov - vecsinou staci iba kontrola, vóľa sa skoro nemeni, je to precizny japonsky vyrobok. Zvycajne 1x rocne, podla navodu.

Toť  zhruba vše. Inak iba liat CISTY benzin, menit silon a cistit od necistot nalepenych pri koseni...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 6.200 (?), 24.5.2016 1:20
Většina vážných závad se stane díky zanedbáni, proto na prodlouženou záruku musí navazovat pravidelné prohlídky.Někdo seká 3xročně 1000m2,někdo to má týdně atd.To prodejce nemůže vědět.Pokud máte pocit, že se bez prodloužený záruky obejdete, tak tam nechoďte, já ji nevyužil ani u 10xdražší mašiny, tam jsem si dělal servis vícekrát za rok a to sám.Buď je to povedený a seká to, nebo se to sype už první rok, víc to neřeším.Naproti tomu právě využívám 5-ti letou záruku u sekačky, kde mě ročni prohlídka stojí 500kč, ale ta seká každý týden, takže tam počítám s pětiletou životností minimálně.U Vás by jsem to neřešil, buď se něco vysype do dvou let, nebo to bude "věčný",takže je jedno, kde to koupíte, nemá cenu shánět kvalitní servis, když ho nehodláte využívat.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 136.63 (?), 24.5.2016 8:37

Zdravím, pokud jste rozhodnut pro čtyřtakt, tak máte výběr ze třech výrobců. Honda je jasná, Stihl je taky hodně známý, potom je ještě Dolmar s motory Robin.  Je to japonec od výrobce Mitsubishi a ze všech těchto motorů je dle mého názoru nejlepší. Paradoxně jsem hondu zařadil na poslední místo, před ní je právě robin a dle mého názoru je stihl nejlepší. Všechny tyto motory servisuji a ze zkušenosti s jejich opravami jsem si vytvořil vlastní žebříček. Zpočátku se stilky hodně "sypaly" díky matreiálu ventilů, to se odstranilo a dnes jsou bez problémů. Honda má pouze mazání rozstřikem a nelíbí se mi "krabicový" tvar motoru. Robin maže sice jednoduchým ale čerpadlem, tvar motoru je mnohem pohlednější a chod motoru kultivovanější. Dolmar má mizerný servis od ostatních ale já bych bral i když nejsem přílišný zastánce této značky Dolmar. Motory robin používají i jiní výrobci, takže se můžete porozhlédnout i tam. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 234.250 (?), 24.5.2016 9:09

Mam otazku:

Uz aj Stihl robi "čistý -pravy"  motor 4takt do krovinorezov??

Myslel som doteraz, ze robi iba technologiu 4MIX, t.j. miešanie oleja do benzinu...  Ak ano, dajte vediet. Dik.  Nemam rad smrad spaleneho oleja okolo hlavy...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Mortimer - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (109) - 255.216 (?), 24.5.2016 9:24

A nepozerali ste po Dolmar MS 335.4? Je to 4-takt, za priaznivú cenu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 57.166 (?), 6.6.2016 15:48

Ne Stihl má mix spaluje olejangry

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 66.18 (?), 24.5.2016 10:15

Mám Hondu 425-ku (8 let) a letos sem kupoval nový silnější křoviňák a šel sem do Husqvarny 535RX. Rozhodl výkon, váha a předvším tlumení vibrací. Honda bez tlumení vibrací je kostitřas, ruky mám po 2 hodinách práce s Hondou vytřepaný fest. S Husqvarnou je to paráda, takže rozhodně bych nešel do nového křoviňáku bez dobrého tlumení vibrací. Se divím, že Honda vůbec něco takového nabízí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika