Křovinořez kolem 6000,-

host - 79.30 (?)
14.6.2014 8:35

Děkuji za odpověď k tématu.

ten popruh dvojitý co mám k té 128 R co mi na něm vadí

- polstrování je posuvné, takže mě rozčiluje to srovnávat když se do toho nasoukám

- během nandavání to nijak nedrží tvar takže takový menší hlavolam kam tu ruku strčit

- postranní pravý řemínek je příliž tenký a není polstrovaný

- laciné plasty

Je prostě vidět, že na rozdíl od křovinořezu který je zpracováním velmi pěkný je toto úplně jiný level, když se do toho nasoukám a pominu to provedení pak ano poslouží to dobře, sice teda ne na nějakou delší práci, ale sekání malé zahrádky vám nezabere půl dne.

Jinak předtím jsem měl jen popruh přes rameno a tady musím říci, že je to obrovský rozdíl v pohodlí práce, křoviňák během práce nikam neklouže, ruce na něm mám jen tak položený pro korigaci směru no pohodlíčko, k jednoramennému bych se již jednoznačně nevrátil. A ta plastová placka na stehno je také fajn, žádné otlačeniny.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 49.17 (?), 14.6.2014 6:50

Jestli to nebude spis schopnostmi souseda :D

V postroji "to" neni, jisteze posekat lze totez jak se strojem na jednom rameni, tak na obou. Ale vyhodnost toho dvou- je z me zkusenosti znacna. Faktem ale je, ze nesekam "bezne" pozemky, ale prevazne tezky teren - meze, uvozy, spasky, zadne zahrady.

A mezi nami, co minite vykonem o rad niz? Pod nasi vykonovou tridou (at uz vy se Stihlem nebo ja se Stigou) tzn. < 1 kW uz nic neni. Nedovedu si predstavit, ze by Vas soused nosil na obouramennich ksirach takovou tu legracku na okraje travniku se zahnoutou hrideli :)

host - 126.181 (?), 14.6.2014 9:33

Stím výkonem jsem reagoval na tu FS55 ta má 0,7 kw a FS87 0,95 kw. Což už je rozdíl. Nevím kolik má stiga. 

Je jasné, že dvouramenný popruh je lepší ale to bych právě řešil u profesionálních křovinořezů, kde se s tím seká celý den. Na hodinu co s tím sekám já je to podle mne nepodstatný detail pro výběr stroje.

host - 182.227 (?), 15.6.2014 9:02

Tak, tak.Jednoramenný, nebo dvouramenný popruh je spíše na zvyku a délce sečení.Jestliže seču něco kolem hodiny, vždy si beru i na docela těžký stroj FS 410 jen jednoramenný popruh.Lépe se mi pak se sekačkou manipuluje.

host - 79.30 (?), 14.6.2014 8:35

Děkuji za odpověď k tématu.

ten popruh dvojitý co mám k té 128 R co mi na něm vadí

- polstrování je posuvné, takže mě rozčiluje to srovnávat když se do toho nasoukám

- během nandavání to nijak nedrží tvar takže takový menší hlavolam kam tu ruku strčit

- postranní pravý řemínek je příliž tenký a není polstrovaný

- laciné plasty

Je prostě vidět, že na rozdíl od křovinořezu který je zpracováním velmi pěkný je toto úplně jiný level, když se do toho nasoukám a pominu to provedení pak ano poslouží to dobře, sice teda ne na nějakou delší práci, ale sekání malé zahrádky vám nezabere půl dne.

Jinak předtím jsem měl jen popruh přes rameno a tady musím říci, že je to obrovský rozdíl v pohodlí práce, křoviňák během práce nikam neklouže, ruce na něm mám jen tak položený pro korigaci směru no pohodlíčko, k jednoramennému bych se již jednoznačně nevrátil. A ta plastová placka na stehno je také fajn, žádné otlačeniny.

host - 140.103 (?), 14.6.2014 5:22

Dolmar 335.4

srovnání s Hondou

tady máte link na Subaru (EH), po rozkliknutí vidíte, že má daleko dravější nástup.

Dolmar není sám. Subaru montují do křoviňáků i ostatní výrobci jako například Active což je málo známá značka, kvalitou na úrovni Oleomacu, ale některé jejich stroje o kus vynikají jak v pilách, tak křovinořezech v poměru výkon/váha třeba model 6,5BT se 3,3KW je brutální mašinka.

Subaru jsou ale 4takty, takže májí i určité nevýhody pramenící ze způsobu mazání, proto Shindaiwa a Stihl nabízí 4mixy kde neduh 4taktů koriguje.

host - 216.69 (?), 14.6.2014 8:05
Dříve měly Hondy problémy s mazáním, Subaru tyto problémy nemá. Pouze se doporučuje uskladnit stroj tak, aby olej nenatekl do spalovacího prostotu. Podobně, jako u jiných 4 taktů zahradní techniky. Jiný neduh jsem nezjistil, naopak mnoho výhod proti 2 taktům.

host - 140.103 (?), 14.6.2014 4:44

Zhruba před rokem byla 50% sleva na všechno v Mountfieldu, křovinořezy nevyjímaje, takže stačí na podobnou akci počkat, akce se dělají každou chvíly u různých výrobců a koupit o trochu vysší řadu za stejnou cenu jako základ, moje zkušennost je taková, že když koupím o trochu dražší model, né to úplně nejzákladnější, vrátí se mi to v bezproblémovém provozu. Jak se říká, nejsem tak bohatý...

Jinak co se týče těch noname čínských výrobků typu Hecht apod. tak třeba pilu 956 už jakž takž vychytali, aby to nějaké polínko uřízlo, ale u křoviňáku ten materiál ošidit nejde, nevydrží to. Teď jsem měl rozdělanou jednu čínu a když jsem viděl místo hřídele jen o trochu silnější svařovací drát odhadem 4mm je jasné, že to nevydrží a celkové zpracování to bylo až k smíchu, jak něco tak aušusového můžou nabízet a rovněž mi není jasné, jak to někdo může koupit.   

host - 49.17 (?), 14.6.2014 6:58

Ta "sleva" v MTF na tuto techniku byla i nedavno, ale jako ve vetesine techto jejich akci se o zadnou slevu nejednalo. Za "puvodni ceny", ktere tam meli uvedene u Sola a ktere lze, narozdil od Oleomacu, overit v realnem trhu, se tyto stroje nikdy nikde neprodavaly, a to ani vzdalene. Totez napr. ted bazeny Swing, u tech lze jejich "akcni" ceny overit u desitek prodejcu a opet jsou umele.

Jinak receno - pouze v tech akcich se cena jejich krovinaku alespon trochu blizi realite, ale nekolik jsem jich mel v ruce a nedoporucil bych (s vyjimkou Sola, ktere lze ale kdykoliv behem roku za +/- tytez ceny koupit po netu). S jedinou vyjimkou, a tou jsou traktory. Tam se u nich jednoznacne vyplati pockat na akci, kvuli radam Expert / Select. Dela to MTD a jeste k tomu v lepsich radach (Cub Cadet). Jinak to zadne "akce" a uz vubec ne 50%tni, nejsou. Behem techto 50% slev se obvykle dostanou tak 5-10% pod aktualni konkurencni prodejce, nekdy ani to ne (a casto se zbozim horsi kvality).

host - 192.242 (?), 16.6.2014 9:42
Naposledy mali v super hyper akcii zlacnený krovinorez o 50% s 2T motorom a výkonom 1,1kW za 370€!!! Za taku cenu sa dá zohnat MS 335.4U. Tolko o ich akciách na záhradnu techniku.

host - 140.103 (?), 16.6.2014 15:57

Nemáte pravdu, když byla akce šlo vše o 50% dolů a křovinořezy stály pod deset tisíc i profi. Oleomac (746,753) v křoviňákách nemají problémy se spolehlivostí a patří bezproblémů ke špičce, jejich nevýhody jsou nepohodlné popruhy, větší vibrace (většina nabídky bez velkých silentbloků) větší spotřeba. Solo a Dolmar spolu vypotili některé křovinořezy, které se ale rozpadají a stojí za starou bačkoru. Stačí si přečíst poznatky na jejich vlajkový model 154. Dolmar v nižších cenách podobná kvalita, v profi velká hlučnost a utlumení vibrací taky na špičku nedosahuje. 335,4U není od Dolmaru, je to japonec. Donedávna dominoval v křoviňákách Stihl, ale dnes už ho Husqvarna dohnala a japonci nejsou o nic pozadu, navíc díky horšímu servisnímu zázemí za lepší ceny. Jinak ceny ND neřeším, dobrý křoviňák servis nepotřebuje. Za 6000Kč se ale nekupuje křoviňák, co má sloužit 20 let bez závady, pokud takový požaduji, pak to chce mírně připlatit.  

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?8:44
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz