ABG je taky isty vyrobca ako Hecht. To co Vari nakupuje hotove vyrobky v Cine oznacuje ako ABG. A tiez to zneje nemecky /podobne AEG/, na hobbyexpert.cz dokonca tvrdia ze ABG je nemecka firma.
Chci se zeptat, jaké ma kdo zušenosti se strunovou hlavou. Zdá se mi dost titěrná, zranitelná. Při sečení v členitém terénu se mi už hlava krásně sama rozdělala a pak jsem po kolenou hledal pružinu... Předtím jsem si půjčoval Partner a tam je hlava solidněji udělaná a samotné vkládáni silonu jednodušší.
Take mam spatne zkusenosti s touto strunovou hlavou, budu ji reklamovat. Samoodvijeni nefunguje dobre, struna se hrozne rychle odmotava, staci lehce zavadit o zem. Po dalsim seceni se mi utrhly plastove ocka uvnitr na ktere se struna zachytava.
Za ty peníze, (např. obchodnet.cz 6060,-) kdyby se tam nenašlo nic horšího! Má ale nepříliš obvyklé technické parametry:
Popis Technické údaje Výrobce: ABG - VARI Katalogové číslo: 80697 Hmotnost: 7,8 kg * Výkon motoru 1,25 kW * Max.otáčky nože 9000/min * Zdvihový objem 42,7 ccm * Šířka řezu s hlavou s nylonovou strunou 39 cm * Otáčky hřídele 6500/min * Otáčky motoru při max.výkonu 6500/min * Otáčky motoru při chodu naprázdno 2500/min * Objem nádrže 1,1 l * Směr otáčení levé * Poruh na obě ramena * Výbava - třízubý nůž 255x1,4 mm + strunová hlava s automatickým vysouváním na poklep
ABG je taky isty vyrobca ako Hecht. To co Vari nakupuje hotove vyrobky v Cine oznacuje ako ABG. A tiez to zneje nemecky /podobne AEG/, na hobbyexpert.cz dokonca tvrdia ze ABG je nemecka firma.
Všeobecně mohu potvrdit, že je vždycky lepší poloautomatická hlava - kde se struna vysune vždy dle potřeby při poklepu o zem. oproti automatické kdy je velmi zbytečná nadměrná spotřeba při automatickém odvijení, a navíc zbytečně složitý mechanizmus.
také mám tento křovinořez, ale hlava se mi rozletěle teprve jednou :-) a asi po 20hodinách sekání. Jinak samotný křoviňák není špatný. Akorád jsem měl ještě problémy s plastovým uchycením řidítek (uďelal jsem po několika opravách celý nový ze železa. Ale znovu bych si ho asi nekoupil, vybral bych asi za stejné pěníze třeba slabší od Sola nebo tak. Pokud bude hlava nadále zlobit zkusím tam dát jinou od jiného výrobce (i za cenu nějaké té úpravy).