Japonský malotraktor Kubota



host - 114.243 (?)
10.3.2009 8:33

Můžu se zeptat jaký typ máte vy?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
                     
host - 166.38 (?), 9.3.2009 23:20

Jestli se mohu připojit, tak já si myslím, že to nebudou špatný stroje, nebo spíš nebyli. Ale na malotraktor, který je 30 let starý(nebo bůh ví kolik) už ani japonci nedělaj náhradní díly. Když tak něco novějšího. HH

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 3.83 (?), 10.3.2009 0:10

Máte naprostou pravdu, sám jsem si při pořizování takovéhoto stroje taky prošel fázemi vývoje od nejstarších až po co nejmodernější ještě cenově dostupné typy.Nakonec jsem zvolil celkem moderní hlavně kvůli pohodlí obsluhy a vůbec celkovému komfortu-trávím na něm dost času. Fakt je jeden : ty nejstarší jsou ale neuvěřitelně jednoduché a přitom plně funkční a spolehlivé.Není na nich téměř co rozbít, záleží jen na předchozím majiteli a pravidelných výměnách olejů.  Ale oba asi víme o čem je řeč.Únava materiálu se může projevit kdykoliv.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 114.243 (?), 10.3.2009 8:33

Můžu se zeptat jaký typ máte vy?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 159.126 (?), 12.3.2009 23:46

Dobrý den, děkuji za spoustu praktických informací. Zvažuji koupi menšího traktoru pro práci na cca 2ha zeleniny a údržbu starých ovocných sadů - mulčování (cca 2ha). Velký traktor mi přijde moc těžký a pro použití v sadech i příliš vysoký, proto mě zaujali kladné reference na japonské stroje, již nějakou dobu je sleduji, ale chybí mi jakékoli reference na ně a na jejich prodejce. Můžete mi prosím doporučit nějakou konkrétní značku (typ), případně i prodejce. Dle diskuzí na tomto servru jich je víc a ne vždy jsou zcela seriozní, na internetu lze sice nalézt i nabídky z Polska za někdy až poloviční ceny než u nás, ale tam bych měl asi strach.. Předem děkuji za odpověď (v případě potřeby zašlu mail). Standa

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 166.25 (?), 13.3.2009 7:36

Stando zkuste ISEKI v Jiřetíně pod Jedlovou. Skvělé traktory a jednání oproti zástupcům Kuboty úplně někde jinde. To je moje vlastní zkušenost. Jednal jsem několikrát se zástupci Kuboty, tak se zástoupením Iseki a právě to a bližší servis nakonec rozhodlo pro Iseki. Navíc maji teď 26-27.3.2009 přímo v sídle firmy předváděčku, tak se tam zajeďte podívat. Těch pár km stojí za to.Není to přece jen malá investice.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 3.83 (?), 13.3.2009 8:08

Pane Stando 159.126. Z Vašeho dotazu není až tak úplně jasné.jestli se zajímáte o starší použitý nebo úplně nový malotraktor.Pokud by Vám šlo o nový, snad se dá s p.166.25 souhlasit-i když jednání nejbližšího prodejce a servisu k Vám musíte posoudit sám a to osobní pokoukání a vyzkoušení Vám nikdo nedokáže nijak nahradit ani okecat-tam pochopíte, co vlastně potřebujete.

Vaše poznámka o ne vždy seriozních prodejcích platí hlavně o prodeji ojetých strojů, u těch nových to asi nemá smysl tak dramatizovat, ti se Vám snaží hlavně prodat za co nejvíc a pokud možno nic neslevit! U nového v podstatě nemáte na výběr nic jiného než Kubotu a Iseki.Pozor ale na to, kde je daný typ vyráběn-to víte, Japonsko je Japonsko.Vozí se sem i Mitsubishi, to vyrábí v Korei.U těch ojetých bych se držel nejprodávanějších značek které mají silné evropské zastoupení a které mají ohromný sortiment a vybavují svými motory i konkurenční značky, a to jsou v současné době Kubota, Iseki a Yanmar.Ojeté jsou vesměs vždy originál z Japonska. Konkrétní typ si za Vás nikdo jiný než Vy nevybere.

Pokud uvažujete o starším použitém stroji, když pročtete v tomto vlákně pečlivé mé odpovedi zakladateli vlákna, kontakt na velmi dobrého dovozce a servismana tam najdete.

Na značce až tolik nezáleží, musíte těch strojů několik okouknout a zjistíte, co je pro Vás to pravé. Vašek.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
honzauta1969 - (12) - 51.27 (?), 13.3.2009 8:45

Jen bych chtěl připojit, že co se týká prodejců v Polsku, je to stejné jako v ČR -jsou tam dobří i špatní, co se týká původu traktůrků ten je stejný-na základě fota a ceny si objednají v Japonsku kontejner traktůrků, když jim přijede tak je umyjí, "zrepasují barvou", či opravdu zkontrolují a provedou výměnu špatných dílů. Jelikož většina těchto traktorů má do 1000mh tak těch dílů na výměnu tam moc není, dá se říci, že žádný. Doporučuji jak již zmiňoval některý kolega objet několik prodejců i v Polsku, vybírat z traktůrků v původním originálním stavu, vyzkoušet, usmlouvat cenu a hurá s ním do práce. Ve většině případů Vás čeká jen dolávání nafty a výměna náplní a filtrů.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 166.38 (?), 13.3.2009 19:13

Já osobní zkušenost s prodejci nemám, zatím jen projíždím net asi jako většina z nás. Ale jak si vybrat, když RVR- agro, Raja-RVR a Traktorservis jsou v podstatě pobočky jednoho prodejce. Jinak tady máte adresy 2 prodejců, které jsem našel. Autogabriella.sk, traktorimport.hu, tak se mrkněte. Pokud někdo máte nějaké další, sem s nima. A ještě jednu věc, doufám, že se hned do mě nepustíte. Co korejci, Kioti a TYM? Co vy na to? HH

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 3.83 (?), 13.3.2009 20:26

Já osobní zkušenost s prodejci mám a pro Vás ostatní by bylo daleko lepší neprojíždět net ale radši jejich provozovny.  RVR-agro a Raja jsou skutečně jedna firma a zde víc než kde jinde platí: proč nakupovat u kovaříčka, když můžu jít přímo za kovářem! Což je v tomto případě Ing.Rygel v Opavě. Dohodnete si s ním leccos, je velmi ochotný a komunikativní.Má velký výběr strojů.Případný problém bude stejně nakonec řešit on a jakýkoliv prostředník je jen ztráta času a peněz.

Traktorservis je firma p.Laciny u Brna a dle mé zkušenosti i zkušenosti řady dalších lidí v celé ČR provádí případné podrobné repase skutečným rozebráním stroje do posledního šroubku. Pochopte ale, že u strojů, které mají namotáno cca 500mth a evidentně jim nic není - což pozná on po 10letech dovozů těchto strojů ale nepoznáte to Vy v Polsku či Maďarsku - to není dobrý nápad.Takovou mašinu bych nenechal ani stříkat.

Navíc je nejen mnou vyzkoušeno, že případný problém Lacina řeší jak jen to nejrychleji jde. A o to se přeci jedná nejvíc. To že má Rygel i Lacina na netu některé stejné fotky je věcí jejich dobré spolupráce a šikovnosti se schopností se domluvit a navzájem se nepomlouvat.

Dobře Vám radím-vybírejte jen mezi nimi dvěma.O Lacinovi myslím nejvíc vypovídá čekací doba na konkrétní stroj a doba, na kterou je dopředu vyprodaný.Jakou lepší referenci si přát, že?

Od koho bych ale případné zájemce rozhodně odrazoval je jistý pán od Jaroměře u Hradce Králové, na něhož na Vás vyskočí spousta odkazů na netu. Nebudu jmenovat, ale tam bych si nekoupil ani hrábě.

 Co se týká korejců, TYM jsem zkoumal, je to Mitsubishi ale záleží, jaký charakter traktoru potřebujete.Já třeba i na práci na poli a TYM mi přišel tak trochu jen jako komunál na trávu.No a navíc je za trochu jiné peníze.

Jestliže pro Vás bude malotraktor velmi užitečným a potřebným pomocníkem, ale pouze na pár desítek hodin práce za rok, je nesmysl kupovat nový. Vždy budu tvrdit že Japonec je Japonec a přes to nejede vlak!!! Kdo vyzkoušel tak potvrdí, že do něj fakt jen lejete naftu a měníte náplně a šmytec. Nejste u nich otrokem stroje.

A taky se do mě nepouštějte.Než jsem si nakonec vybral, stálo mě to neuvěřitelné množství času a peněz a vím moc dobře, co a proč ostatním doporučuji a co ne. Třeba Vám to ušetří zbytečně utracený čas.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 114.243 (?), 14.3.2009 19:57

Dobrý den. Dneska jsem se byl podívat na malotraktory v Opavě. Docela mne zaujaly, ale cena 120 000 bez DPH za repasovaný dvouválec, nebo nerepasovaný tříválec se mi zdá trochu moc, vzhledem k tomu že se jedná o staré použité stroje. Nicméně mne traktory zaujaly a kdyby byly o trochu levnější, tak bych do toho šel. Jeví se mi to lepší investice, než do TZ4K14, které také nejsou nejmladší.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika