host - 214.115 (?), 21.6.2007 11:49
Takže moje čerstvá zkušenost:
Fakta:
a) v návodu ke křovinořezu je poměr mazání 1:25
b) v návodu k motoru je poměr 1:50 pro oleje JASO FC
a poměr 1:25 pro oleje JASO FB a FA.
Já jsem po mazání použil plně syntetický olej OMV Syn Star 2T,
jelikož je to olej JASO FC, míchal jsem směs 1:50.
Můj křoviňák _od začátku používání_ vykazoval chování, jako by byla chudá směs. Ani na teplém motoru nechtěl jít motor do otáček bez lehce otevřeného sytiče. Odvezl jsem stroj do servisu, kde jsem očekával seřízení karburátoru.
Servis mi sdělil, že motor je přidřený. Tomu jsem samozřejmě nevěřil, takže dnes jsem to viděl na vlastní oči. Po sundání výfuku je na pístu jasně patrná stopa od přidření.
Cítím se z toho - mírně řečeno - rozčarován, protože jsem postupoval _přesně podle návodu_. Což ovšem nikomu nemám jak dokázat, takže mne čeká nákup nového válce a pístu a jeho výměna, celkem za cca 7.000,- Kč.
Naprosto nerozumím tomu, kde jsem udělal chybu. Olej OMV Syn Star 2T je samomíchací, přesto jsem jej před použitím důkladně promíchal.
Mám v úmyslu upozornit firmu Garland - výhradního dovozce křovinořezů Marunaka na nekonzistenci v návodech ke křovinořezu a k motoru a dále se zeptat, jak mám postupovat. Nejsem si vědom žádné chyby, postupoval jsem přesně podle návodu, a přesto je nutná oprava stroje za 70% jeho ceny.
Z toho jsem - velmi mírně řečeno - rozladěn.
Máte-li někdo podobnou zkušenost, tak mne prosím kontaktujte, bylo by jistě užitečné, kdyby si podobnou věci reklamovalo více majitelů Marunaky.
|