Jaký olej do křovinořezu Marunaka TH 43 DX?

host - 11.99 (?) 
7.6.2007 19:50

p. Vysloužil a host 143.108 je tatáž osoba?

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317), 7.6.2007 20:07
Není to tatáž osoba..
Samozřejmě ten příměr se střídáním  postřiků (kvůli spektru účinku, rezistenci apod) jsem nemyslel přímo, nýbrž jen tak intuitivně. Pouze jsem si myslel, že budu-li střídat různé palivo,olej, mazivo stejné kvalitativní řady, že je to v podstatě jedno. A podobně jsem si myslel, že jeden olej třeba lépe maže, ale více karbonizuje nebo tak nějak.
   Když jsem dříve jezdil se starým dieselem radili mi (u pumpy) střídat bionaftu s motorovou. To mělo stejnou logiku (nebo spíš nemělo).

host - 212.22 (?), 7.6.2007 19:54
Přikláním se k názoru držet se raději jednoho oleje.
Olej Marunaka se zákazníkovi nelehko shání a proto se zřejmě dovozce přiklonil k poměru 1 : 25 u olejů jiné značky, asi.
Doporučuji tam použít dvotaktní Castrol, Schel, Stihl, HQ originá modrý, Dolmar, atd…  ale ověřit si to u prodejce můžete.
Poměr mísení dodržujte dle návodu.

Leoš - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (82), 7.6.2007 20:29
Chcete to od pana Nováka, prosím..
Pánové, ale nemyslím si že je někdo blb, když se na něco zeptá, i když je to chlap který tu již v lecčem poradil. Přiznejme si že nikdo nezná všechno a já také se rád v lecčem poučím.
Já osobně bych doporučil olej Stihl a ten neměnit. Tím nechci říci, že by ostatní značky nebyly vhodné. Poměr jak je uveden v návodu k použití (1:25). Nedoporučuji olej tak zvaný Husqvarňácký zelený.
 Míchat pouze tolik směsi co spotřebujete a kupovat natural 95 nejlépe Schel.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317), 7.6.2007 20:38
Dík za útěchu.

host - 11.99 (?), 7.6.2007 20:32
Pily Dolmar s olejem Dolmar směs 1:50, pily Stihl s olejem Stihl 1:50 atd. Tak v čem je ta Marunaka jiná? Nebo je to debilní návod? Či snad celá Marunaka je klumprt? Kdyby na krásně a pro jistotu se mýchalo 1:40 beru, ale toto?

Leoš - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (82), 7.6.2007 21:11
11.99 To by byla otázka pro dovozce, já si myslím že jednak z důvodu že dovozce už jeden dvoutaktní olej dodává a proto že to není Marunaka tak poměr snižuje. Dále při zkušenosti s benzinem na našich pumpách který je mnohdy na bázi lihů, esterů a kdo ví čeho ještě se zase poměr snížil. Také je to snad z důvodu delší doby přežití motoru. Mohu se ale mýlit a skutečný důvod je třeba jiný.
Znám jeden případ kterému se podařilo sehnat k nové mašině i originál olej (cenově s poštovným to je drahý), míchá to 1:50 a mašina šlape velmi dobře, ale to jsem asi nenapsal nic nového.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388), 7.6.2007 21:23
To souhlasím, ale ten návod je buď špatně přeložen, nebo použili některých statí z jiné mašiny. Např. směs před každým použitím dobře protřepejte je vhodné pro M6A a ne pro samomísitelný olej - ještě uvádějí poměr 1:25 u syntetického oleje??? Dále v odstavci pro mísení olejů není zmínka o nějakém orig. oleji, který by se mísil jinak.

Leoš - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (82), 7.6.2007 22:02
Vyšší poměr než je v návodu je napsán na samotném stroji (benzinová zátka)
A mám dojem že tu někdo nabídl adresu Marunaky, která uváděla poměr s jejich olejem až 1:100, nebo olej Marunaka na kterém bylo nasáno používat v poměru 1:100, nyní nevím které to vlastně bylo. Dalo by se to ale najít.
S mísivostí to je pravda, ale také říkám lidem aby to trochu promíchali, nemohou tomu ublížit. Snad zvyk.

host - 143.108 (?), 7.6.2007 22:10
Pokud je údaj na víčku rozdílný s údajem v návodu, tak se sedná poměrně o závažnou chybu dovozce, či výrobce. Nevíte náhodou jaký poměr uvádí výrobce SOLO? Jedná se totiž o identické motory.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz