Jakou sekačku na 1700m s cenou okolo 15tis?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 170.101 (?), 13.6.2010 15:08, zobrazeno: 28656x
Prosím o radu jakou koupit sekačku: s variátorem pojezdu, motor 6HP, mulčování, snadným startem pro ženskou. Na zahradě jsou stromky a záhonky potřeba objíždět, menší nerovnosti, tráva místy hustá a občas přeroste na výšku kolem 20cm. Zvažovala jsem AL- ko 520 BRV premium speed, s motorem Briggs Straton series 675, obsah 190ccm, ale není mi jasná síla motoru, někde píšou 6HP, ale jinde 2,4 kW, to se mi nezdá, není třeba motor slabý - jen3-4 HP? Nechci, aby se sekačka v hustší a vyšší trávě dusila, ucpávala, chci dobře sbírat a plnit koš. Ještě zvažuji
- Stiga turbo 50S Combi- má jen 1 rychlost, stačí to?, lze sekat bez pojezdu?
- Hecht GT 53 SH GCV 190HW - ale nenašla jsem, jak to má s pojezdem, jde vypnout?
Do tedˇ sekám nějakou bazarovou bez pojezdu s motorem Briggs Str 3,5 HP, ale přijde mi to slabé, v husté trávě se dusí, skoro nesbírá a koš naplní tak do třetiny a nejde mi věčně nastartovat. Nikdy jsem ani pořádnou sekačku neměla a tak nemám s čím srovnávat. Uvítám tipy i na jiné sekačky než jsem uvedla, ideálně s cenou kolem 15 tis., a také s dostupnými ND a dobrým servisem. Děkuji za odpovědi.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 64.82 (?), 13.6.2010 19:17
Velmi dobrou volbou je Stiga Turbo 53S, motor Honda GCV 160. Do toho limitu se vejdete a ještě vám to stačí na náhradní nůž a olej. Ve vašem případě bych dal přednost motorům Honda GCV, pro ženy to má jednu zásadní výhodu - nastartujete bez nějaké výraznější námahy. Prostě jen lehce zatáhnout za stratovací šňůru a jede se...
|
|
 |
|
 |
 |
|
Bejbin - (9) - 87.121 (?), 14.6.2010 14:41
Dobrý den
Vlastním Stigu Turbo 50S, motor Briggs je dost silný a nastartuje ho bez problému i žena. Sekám plochu také kolem 1700m a bez problémů.
Když jsem ji koupil tak jsem psal sve zkusenostia přikládal i foto...
Zkuste kouknout do starších diskuzí...
Honda ma jedinou výhodu a tou je tlakové mazání - výhody při hodně svažitém terénu.
P.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 4.243 (?), 14.6.2010 14:56
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 64.82 (?), 14.6.2010 19:14
To je ale nesmysl, co tu píšete. Motory Honda GCV tlakové mazání nemají ani nikdy neměly. Pohyblivé části motoru jsou mazány rozstřikem, transport oleje do hlavy motoru zajišťuje rozvodový řemen.
Jediné sekačkové motory, které mají tlakové mazání jsou Kawasaki FJ180 a mazání PTO ložiska najdete i na Briggsech 850 I/C series, které mají ve výbavě olejový filtr (zjednodušeně nazýváno tlakovou filtrací).
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 49.93 (?), 14.6.2010 19:58
Kupil som Alko 520 BR RS - variacia typu 520BRV - nema vsak variabilny pojazd a opolstrovanie rucky. To vsak vobec nevadi.
Kosacka kosi paradne, aj vyssiu travu. Vlhku som zatial neskusal. Za cca 400 eur je to paradna kosacka.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 59.26 (?), 14.6.2010 21:22
HUSQVARNA LC 48 V , Briggs Straton series 650, automatický sytič - nic nenastavujete, nic nepouštíte o nic se nestaráte, stačí popotáhnout a sekačka naskočí, mulčování, sběr do koše, výhoz do zadu, pozinkovaný skelet, robustní uchycení madel, madla na dva bajonety - dvě hmaty máte složeno - nic nešroubujete, Oplach tryskou, napojite zahradní hadici, pustíte vodu, nastartujete a máte umyto. Kolečka na kuličkových ložiskách a zapouzdřených. A samozřejmě plynulou regulaci pojezdu, né čtyři rychlosti jako u Alka.
M.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 170.101 (?), 14.6.2010 23:20
Děkuji za příspěvky. Dnes jsem v obchodě okoukla Stigy a Al-Ko premium 520BRV speed - asi má opravdu těch 6 koní, i když mě stále mate těch2,3 kW. Ještě jsem rozmýšlela o Al ko Power line 5200 BRV DOV speed, ta je sice už za 19tis, ale nevím zda motor 4,5 HP není slabý. Prodavač mi tvrdil, že má přes 6 Hp - motor Briggs Str DOV 700, ale na netu jsem našla něco jiného.., pokud bych byla přesvědčená, že je tato sekačka o dost lepší, než 520BRV speed, možná bych i těch 18 tis investovala, ale nevím, třeba je to zbytečné, spíš bych radši něco za 15tis..
Samozřejmě jsem četla i starší diskuze - právě proto váhám, Stiga 53S s hondou má 5,5Hp, několikrát jsem viděla narážky, že je to na takový záběr skoro málo- pravda, netýkalo se to motoru Honda. Proto jsem se spíš přikláněla k Stiga turbo 50S combi (s Briggsem) s menším záběrem. Jenže stále si nejsem jistá kvůli jedné rychlosti, foto z obří trávy mě fascinovalo a sekačka mě velmi láká, ale ta 1 rychlost- stačí to?
O Husqarně mě příspěvky moc nepřesvědčily , přestože parametry má dobré i cena odpvídá, ale opravdu těžko soudit: do teď nemám nic, chci hodně muziky za přiměřenou cenu a zkušenosti se sekáním jen mizerné...
Ještě bych měla dotaz, v čem je lepší hliníkový pdvozek než ocelový, krom toho, že nezrezne a možná je lehčí?
|
|
 |
|
 |
 |
|
pablito47 - (31) - 148.36 (?), 14.6.2010 23:47
V podstate v nicom...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 4.243 (?), 15.6.2010 7:59
Vážená Paní (slečno)
jednoduchá pomůcka. Zeptejte se prodejce, na kolik otáček je nastaven motor v sekačce, jaké jsou pracovní otáčky motoru a pokud má obsah kolem 190cm3 a nejde páčkou plynu dosáhnout 3 500 a více otáček, tak motor prostě nedá 6HP ani omylem. Tato hodnota výkonu je u této kubatůry motorů dosahována od 3 600 až 3 800 otáček za minutu a já moc pochybuju, že motory určené pro travní rotační sekačky jsou seřízeny na tyto hodnoty. Aspoň většina z nich.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|