Jakou používáte strunu do křoviňáku - 3mm

host - 97.16 (?)
25.9.2009 21:13

Holka si chtěla zasoutěžit, tak jsem v mountfieldu koupil tu nejlepší, hranatou tzv. bizona.Jsem skeptický k minimálně polovině jejich výrobků, ale tato struna překvapila, ubývala postupně a neulítavala v ohybu.Když mi došla, tak jsem ji sháněl jinde(víme jak to je s cenami v mountfieldu) a objevil jsem ji u stihlu, víc jak o polovinu levněji v přepočtu za metr, v origoš balení stihl v různé dané metráži.Mohu doporučit, jedná se o oranžovou strunu hranaté konstrukce(tuším čtverec).

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Roxteedy - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (143) - 242.192 (?), 24.9.2009 20:12, zobrazeno: 11584x

Zdar chlapi, v mém oblíbeném krámě přestali mít mou oblíbenou strunu. Náhrada se o plot seká jak soletka.

Můžu vás poprosit o zkušenosti, jakou strunu používáte a jak jste s ní spokojeni?

Jde mi o to, aby dobře sekala a dlouho vydržela. Abych neměl za pár let zahradu plnou plastových úlomků.

Možná ještě co říkáte na různé profily struny - čtverec, kruh, hvězda...

Díky za názory.

Roxteedy - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (143) - 242.192 (?), 25.9.2009 20:35

chlapi, nikdo nesečete? 

host - 97.16 (?), 25.9.2009 21:13

Holka si chtěla zasoutěžit, tak jsem v mountfieldu koupil tu nejlepší, hranatou tzv. bizona.Jsem skeptický k minimálně polovině jejich výrobků, ale tato struna překvapila, ubývala postupně a neulítavala v ohybu.Když mi došla, tak jsem ji sháněl jinde(víme jak to je s cenami v mountfieldu) a objevil jsem ji u stihlu, víc jak o polovinu levněji v přepočtu za metr, v origoš balení stihl v různé dané metráži.Mohu doporučit, jedná se o oranžovou strunu hranaté konstrukce(tuším čtverec).

L. Radek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (404) - 242.62 (?), 25.9.2009 21:44
Kdyz koupite strunu od Husqvarny, Stihlu nebo Oregonu neudelate chybu. Ted mam kulatou oranzovou. S podzimni tuhou travou ma trochu problemy, ale je neskutecne odolna. Pred tim jsem mel hranatou cernou s hlinikovymi pilinami. Sekala vyborne, ale zase tolik nevydrzela. R.

host - 176.34 (?), 25.9.2009 23:41

Já mám uplně obyč benzinovou strunovku doporučujou do ní dvojku strunu ale na moje dočišťování si stačím s 1,3 mm a seká mi to i na trochu přizvednutý volnoběh, na větší záběr samozřejmě s plynem.

Strunu používám také bizon čtvercového průřezu a max. spokojenost. Tu dvojku mám taky od čtvercovou od bizonu ale ještě jsem ji nezkoušel ale věřím že taky nezklame.

Hojky Honza :)

host - 233.128 (?), 26.9.2009 20:52

Ja mam stihl fs55 a v nom mam okruhlu červenu je trochu tvrdsia ako original co v nom bola ale seka rovnako ale hlavna vec ze sa nelame a co sa tyka stvorcovych som počul ze skor odide žaca hlava. Neviem ci je to pravda ale ja pre istotu použivam okruhlu.

L. Radek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (404) - 242.19 (?), 26.9.2009 22:42
Hranata struna muze poskodit mene kvalitni hlavy, ktere maji vyvod struny skrz hlinikova oka a postupne se do nich zarezava. Pokud mate oka z tvrdsiho materialu nez hlinik, tak nemusite mit obavy. Vyhodou hranate struny je ucinejsi sekani kopriv, malin a podobne. R.

Chalupář - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (303) - 111.132 (?), 27.9.2009 1:35

Nejvíce se mi v trávě osvědčila kruhová a hvězdičková, nejméně čtvercová. Howgh.

Roxteedy - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (143) - 242.192 (?), 27.9.2009 11:35

Chlapi, díky moc. Zkusím tu Stihlku - máme u nás šikovnýho prodejce.

Koukal jsem - mám na hlavě futra mosazný, odjakživa jedu na čtvercovou a není na nich vidět žádný opotřebení. Takže toho bych se nebál.

Ale hliník to asi nevydrží, to je fakt...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz