Jakou benzínovou sekačku s pojezdem.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 213.141 (?)
19.5.2009 18:15

Provoz motoru bez filtru - bez komentáře. Pohon pojezdu - klínový řemen - lze napínat stavěcím šroubem s pružinou, kdy se změní poloha převodovky a řemen se napne. Pokud je to tak u Vaší sekačky, je to otázka správného klíče(někdy i bez klíče) a nastavit napnutí. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 211.6 (?), 22.5.2007 13:19
Asi toto téma brzy usne. Z této diskuze mi nakonec vyšla sekačka Stiga Turbo 53S. Motor 5,5 HP Honda GCV160 a galvanicky ošetřené šasi by mohlo být zárukou kvality. Máte někdo zkušenost s touto značkou? V každém případě děkuji za názory. ZJ

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317), 22.5.2007 13:55
Řekl bych, že příliš na tom nevyšpekulujeme. Sekačky - nakonec i třeba auta - dané cenové třídy jsou si velmi podobné a mám pocit, že četné jejich komponenty se  vyrábějí velmi blízko sebe. Pokud je něco kvalitnější, je to i dražší. Zkušenost jednoho trávníkáře navíc není žádný statistický soubor.

kami - (1), 5.6.2007 8:12
Dobrý den, chci koupit motorovou sekačku s pojezdem v ceně okolo 10t.
Vybral jsem Hecht Honda: http://www.odstolu.cz/?patro=2&produkt=30179
a
Vari Honda: http://www.elektro-garden.cz/produkt/sekacka-benzinova-vari-honda-480/

Máte s některou ze sekaček, či zkušenosti s těmito firmami? Případně nějaké jiné doporučení?
Díky.

host - 81.115 (?), 11.3.2009 21:26

Prosim o radu chci koupit ALKO 470BRV s motorem BS625 ten ale nema easystart jako 520BRV s motorem BS675, prosim o radu jak je to u BS625 se startovanim?

Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 7.210 (?), 12.3.2009 11:48

Pokud se nepletu, startujete šňurou.

Osobně mám, a připouštím, že to může být subjemtivní výhrada, k easystartům výhrady. Sekačky jsou velmi jednoduché stroje, většina motorů jsou "spoďáky" mazané zespodu, odolné, robustní a v cenové třídě 12-16000 již koupíte sekačky, které mají šanci Vás přežít.

Easy start je v drtivé vetšině startovací zařízení, které je pouhou pružinou, která je natažena během dotáčení motoru. Je to pouze další zbytná funkce, která se může porouchat. Existují samozřejmě sekačky s elektrickým starterem, ale jedná se o elektrické strtéry , většinou s vyjímatelným nicd akumulátorem.

OSobně preferuji silnou a výkonou sekačku s pojezdem a co největším sběrným košem. Podívejte (pokud máte podobné preference) na 

AL-KO Bulldog 8000 BRH, motor Honda, opravdu nezničitelné plastové šasi (vlastním předchůdce tohoto typu, je k neutahání), robustní konstrukce a motor Honda. Nyní je v akcích slevněná ze 16000 - 16500,na 12500-12900.

host - 217.176 (?), 1.5.2009 9:59

Zdravim mam novu Murray s bs625 a nema easystart a možem potvrdit ze start prvi po poskladani nabehla na 1tah a ostatne starty to iste ani pol lanka nepotiahnem a ide, motor ma odpor velmi maly co som zostal milo prekvapeny bez problemov ju natoci aj moja 9rocna dcera. Skelet plech, pohon zadny, trochu ma prekvapila rychlost pohonu ono tych 3,5km/hod je asi taky standart ale je to dost rychla chodza za nou. Mal som velky strach o cistotu kosenej travy ale zase len velke prekvapenie suchej aj mokrej. Vela som cital vase stranky a hladal AKU kupit a ci to bude to co som si predstavoval ale za akciovich 249eur nebolo co riesit.  Dufam ze roky pojde.Zelam aj ostanim dobru volbu.

host - 168.10 (?), 1.5.2009 21:51
Dva roky seču s Husqvarna R 152 SVH BBC, stráň 1800m2. Luxus je vypnout nůž při přejezdu přes cestičky aniž bych musel natáčet znova motor. Jinou bych už asi dnes nebral, je to spolehlivej a výkonnej dříč.

Kutil158 - (2) - 14.146 (?), 7.5.2009 13:45

Mám Stigu Turbo 47 S s motorem Honda (11.500,-), servis v dosahu, lehká, obratná, velmi dobře nasává posečenou trávu, s trochou citu zvládla i zanedbaný sousedův pozemek s 20 ti cm plevelem (to jsem sekal bez koše).

Jednoho dne prestala jet a to už jsem málem litoval tu koupi, pak ale synek přiznal, že se na ní díval a přitom jí naklonil na bok, čímž natekl olej do vzduchového filtru a ten se pak místo filtrování choval jako ucpávka. Takže 315,- Kč za nový filtr a jelo se dál. Fakt spokojenost. Ale zatím ji mám jen prvním rokem, takže nechtěl bych jí přechválit...

host - 203.141 (?), 19.5.2009 17:49

Mam Stigu Turbo 53S uz treti rok a 2 tyzdne dozadu som ju tiez naklonil na bok... Nenasiel som zatial servis, kde by som kupil novy vzduchovy filter, takze uz dve kosenia prezila bez filtra, ale uz to musim do vikendu zohnat. Jedine, co mi zacina vadit, je odchadzajuci pojazd, ten gumovy nahon je nejaky volny, ked budem zhanat filter, opytam sa aj na to.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 213.141 (?), 19.5.2009 18:15

Provoz motoru bez filtru - bez komentáře. Pohon pojezdu - klínový řemen - lze napínat stavěcím šroubem s pružinou, kdy se změní poloha převodovky a řemen se napne. Pokud je to tak u Vaší sekačky, je to otázka správného klíče(někdy i bez klíče) a nastavit napnutí. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž0:11
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz