Jakou benzínovou rotační sekačku?



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
                     
Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 128.254 (?) 
4.3.2012 18:40

Zdravím, uvádím pouze své poznatky z oprav a jasně vedou defekty plastových skeletů. S tím tlumením hluku to zas není tak markantní, tato informace se mi zdá jako zavádějící, protože většinou si zákazník tuto vlastnost nemůže před zakoupením prověřit a při provozu zjistí, že to až tak moc nefunguje. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 19.98 (?), 5.3.2012 14:49

Může být. Pak by ale bylo vhodné popsat přesně konkrétní druhy závad těchto skeletů, jednotlivé výrobce a jejich modely, kterých se to týká.

Uznávám, že s tím hlukem se jedná o velice subjektivní záležitost a nebudu to tedy dál rozebírat. Moje osobní 6-ti letá zkušenost s Hondou HRX537C1VYEA je v tomto směru pozitivní, stroj pracuje na velmi nerovné a hrbolaté ploše sadu cca 50x100m, tj. žádná legrace(vím, je to spíš pro travní traktor), a za tu dobu jsem ještě ani neměnil kolečka (plastová). Skelet je velmi odřený z boků od pojezdu těsně podél betonových plotů apod.Plechový a hliníkový skelet by za dobu mého provozu byly už na bocích prodřené skrz..Jediné, co se tomuto plastovému skeletu dá vytknout je nalepování šťavnaté travní drtě odstředivou silou při pokusech o mulčování. To je skutečně nepříjemné, pochybuji ale, že na tom bude při podobné činnosti jakýkoliv v současnosti používaný kovový skelet nějak výrazně lépe. Nemá co prorezivět, uložení motoru i pojezdu zatím v naprostém pořádku.Při mém ročním nájezdu myslím velmi průkazný test solidní životnosti. Seču velmi vysokou trávu (nemám čas po takové ploše pobíhat týdně) a stroj si odpočne po sezoně až po sběru většinou velice vysoké vrstvy opadaného listí o jehož kvantech se díky poloze mé zahrady běžnému uživateli ani nezdá.Profesionální model jsem nevolil kvůli absenci plynule regulovatelné rychlosti pojezdu při práci, další neocenitelnou součástí mého stroje je vypínatelná spojka nožů.Pokud bych měl startovat motor pokaždé když vysypávám koš, tak by mě asi trefilo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 208.77 (?), 5.3.2012 18:52

Zdravím, výrobce a jejich modely zde nemá význam uvádět, protože všichni používají ¨plasty s podobnými vlastnostmi. Nejčastější závady jsou vylámané části krytů vlivem úderu zřejmě odletujícími kameny a vytrhané samořezné šrouby. Zde nechci nikoho odrazovat od rozhodnutí koupit ten nebo onen stroj, chci jen upozornit na to, že poměrově jsou na tom plastové šasi oproti kovovým z pohledu oprav častější. Kdo si chce pořídit kvalitní sekačku a nevěří plechu má možnost kromě plastu ještě slitinu hliníku. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 19.98 (?), 5.3.2012 19:38

Upřímně přiznávám, že nechápu. Jsem v kontaktu s několika prodejci a servismany rozličných značek sekaček a nikdo neřešil žádné poškození plast.skeletů mimo servisů HQ, a i ti již opravdu v hluboké minulosti.Jednalo se tenkrát o vyklepané uložení motorů vibracemi. Ty doby jsou ale už pryč. Nikdo z nich nikdy neřešil průraz skeletu a např. u mé Hondy to ani nelze. Má totiž skelet velmi silný, dvojitý, vyztužený přepážkami.

Mělo by mi to být jedno, protože v tomto byznysu nejsem nijak zaangažovaný ale nemám rád zevšeobecňující soudy. Pokud posuzuji možnost proražení skeletu u svého stroje(kterému bude většina ostatních víc než podobná),v podstatě to ani není možné.Vzdálenost od nože ke skeletu je tak malá, že tam případný kámen nemůže nabrat rychlost takovou, aby prorazil dvojitou silnou stěnu stroje.Nic víc než poškození nože jsem při nabrání kamene nikdy nezažil. A že jsem jich trefil víc než dost. Schválně jsem se byl podívat a ubezpečuji Vás, že na mém stroji je plastový skelet poškrábaný nepoměrně víc zvenku než zevnitř skeletu.

Bylo by užitečné vědět, jak skutečně k poškození případných zákazníků dochází a u jak starých strojů a jsem přesvědčený o tom, že znát značky a jejich modely takto postižené je pro posouzení nezbytné.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 98.118 (?), 30.3.2019 15:03

I já mám velice dobrou zkušenost s touto sekačkou. A že u mne dostává zabrat! Pojezd regulovatelný jako na motorce, vypínání nožů při vysypávání koše, spolehlivý provoz!  Motor naskočí ihned. Mulčuji zcela běžně, to bych se umořila vysypáváním na mé zahradě, ale musí být sucho a tráva nižší. Potom není v trávě ani mulčování vidět. Pokaždé sekačku řádně očistím, nalepené části zespodu odloupnu umělohmotnou škrabkou a vyklepnu vzduchový filtr. Doufám, že mi hodně dlouho vydrží. Už ji mám několik let. Libuše 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 249.198 (?), 5.3.2012 22:07

Pokud vám 25 let sloužila sekačka zn. Al-ko, tak nevím nad čím přemýšlíte?
Al-ko má nejrozšířenější servis v ČR a sekačky se mi zdají taky dobře technicky zpracované.

... Vemte si příklad ze mne, 5 let jsem měl auto Toyotu - 0 poruch. Ted mám Hyundai 3 měsíce a potřetí je v servisu....

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Predseda - (4) - 58.114 (?), 6.3.2012 11:07

Tak byla koupena ještě za totáče v Rakousku, kdy si člověk nemohl vybírat a byl rád, že má benzínovou sekačku. Jen se ke mně dostávají sem tam informace, že Al-ko není 100%ní, že jsou lepší výrobci...

P.S. S tím Hundaiem si srandu nedělejte, zrovna mám pár dnů nové auto:-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Predseda - (4) - 58.114 (?), 6.3.2012 11:14

Děkuji všem za příspěvky. Když jsem tak sesumaríroval požadavky, vybral jsem tři kandidáty k nákupu: Partner P40-450 C, Hecht 546 a Hecht 541 B. Nevím jak kvalitní jsou motory Hecht (v případě Hecht 546 + vyšší hmotnost) nebo jestli je mínusem absence ložisek (v případě Partner P40-450 C). Nebo vybrat kompromis s dobrou cenou a s plastovým tělem Hecht 541 B. 

Děkuji za názory

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 249.198 (?), 7.3.2012 21:44

Proboha jenom ne HECHT!
Pokud ne Al-ko tak se mrkněte na GTM.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 245.29 (?), 8.3.2012 8:04

Teda já mám od HECHTu hodně věcí a už dost dlouho a žádnej problém.V sobotu jsem vytáhl sekačku a pilu po zimě a oboje chytilo na první škubnutí.Je pravda, že dávám na zimu do benzínu stabilizátor B&S a nechávám plnou nádrž bezinu.Ostatní chodí též bez problémů.Asi záleží i hodně na přístupu k těmto věcem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika