Zdravím. Chtěl bych poprosit o zkušenosti s elektrickými sekačkami. Mám trávník 7x25 metrů. Před rokem jsem v Baumaxu koupil sekačku O.K. Line 38-12E, což je zřejmě obdoba MTD 38-12.
Nyní po roce vznikl nějaký mechanický problém - nůž při vypnutí špatně brzdí a při provozu je cítit spálenina. Sekačku jsem reklamoval. Protože prý dlouhodobě nejsou náhradní motory, budou mi asi po 30 dnech vráceny peníze.
Váhám, co kupit místo ní? Buď znovu stejný typ (je za 1990 Kč - pěkná cena) a doufat, že jsem měl jen smůlu na blbý kus. S podobnými parametry přichází v úvahu ještě ALKO Classic 3.8E.
Nepotřebuji žádnou extra kvalitu - s prací se sekačkou jsem byl spokojený, jen si nejsem jist spolehlivostí (životností).
Chtěl jsem šířku záběru 38 cm nebo více (více je lepší, ale stoupá cena), objem koše na trávu těch 45 litrů - uvítal bych i větší, ale dá se. Cenu asi do 4.000 Kč.
Možná by se dala akceptovat i šířka záběru menší než 38 cm, ale malé sekačky mají obvykle i malý koš na trávu a to bych nerad.
Máte někdo nějaké zkušenosti s elektrickými skeačkami, doporučíte mi nějakou nebo naopak, čemu se vyhnout? Díky. LDavid