Itest

host - 127.228 (?)
21.9.2010 19:19

Bodež by mezi farmářkami nevyhrála ověřená profi pila. Měla tam být za Husqvarnu 450e a za Jonsereda CS2250S, to už by byla samá superrelativa X-torq, beznářaďové přístupy a cena??? Hmmm 12.990 a 13.490? To už není zas tak velký rozdíl. A vítěz cena/výkon by byl ohrožen. Já si z testu odnesl, okatě naznačeno že Hsq je dobrá, ale moc moc drahá.. Myslím že každý prodejce (Dolmar, Solo) by si v sortimentu a cenové relaci našel lepčího zástupce... Jo a počet servisních míst Mtf 57 (nevím kecám), Hsq neudává. A víte proč? Protože se to snad ani nedá spočítat!!! Jen v mém okolí cca 30km jsou tři Mtf a servisů Husqvaren a Jonseredů asi deset.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 127.228 (?), 21.9.2010 19:19

Bodež by mezi farmářkami nevyhrála ověřená profi pila. Měla tam být za Husqvarnu 450e a za Jonsereda CS2250S, to už by byla samá superrelativa X-torq, beznářaďové přístupy a cena??? Hmmm 12.990 a 13.490? To už není zas tak velký rozdíl. A vítěz cena/výkon by byl ohrožen. Já si z testu odnesl, okatě naznačeno že Hsq je dobrá, ale moc moc drahá.. Myslím že každý prodejce (Dolmar, Solo) by si v sortimentu a cenové relaci našel lepčího zástupce... Jo a počet servisních míst Mtf 57 (nevím kecám), Hsq neudává. A víte proč? Protože se to snad ani nedá spočítat!!! Jen v mém okolí cca 30km jsou tři Mtf a servisů Husqvaren a Jonseredů asi deset.

host - 64.82 (?), 22.9.2010 6:38

Ten poslední test je naprosto nesmyslný. Oni dali do farmářek i profi pily H 353 a Stihl MS 270, myslím si že to udělali záměrně, aby zas mohli vyzdvihnout Mountfield. Navíc, ty kecy o horším startování PS 500 jsou nesmysly. Zaprvé, nová pila může zhasínat než si sedne motor a horší startování? Zas nesmysl, tu pilu používám rok doma u baráku a startovat by ji mohla i moje přítelkyně. Kdyby se udělal objektivní test, zvítězila by nekompromisně právě PS 500 - například podle KWF mají Dolmary nejnižší spotřebu paliva ze všech pil a malé vibrace.

host - 120.31 (?), 22.9.2010 7:26

Stihl MS270 je farmářka, ale jinak máte pravdu. Tento test je dobrý tak pro zasmání.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 126.195 (?), 22.9.2010 7:32
Když už, tak ta 270 tam patří, ale ví ten jejich odborník, že snažší start je nyní u PS 500 s pomocnou pružinou a už dříve jej usnadňovalo digitální zapalování, s programem optimalizovaného startu? I kdyby ano, vyberou starší verzi. Ale dekompresní ventil už Dolmar nahrazuje pomocnou pružinou v kombinaci se zapalováním. Odpadají úkony navíc, jako zapínání dekompresního ventilu před studeným startem a kdykoliv jindy. To je ve fázi, kdy je třeba zapnout zapalování, přepnout bez sytiče, někdo ještě zapíná brzdu. Tak se start zjednoduší a aktivace zjednodušení i odlehčení startu je bez přemýšlení uchopením za držadlo starteru. Kolem dekompresoru se tvoří mastnoty ze směsi a na nich se usazuje prach, dle umístění dekompresoru to má vliv na znečišťování žeber válce, což je úměrné intenzitě provozu. Dekompresor způsobuje zejména u menších objemů pozdější první zapálení u studeného startu, podle stavu motoru je nejistý i první start u teplého motoru a obecně na jeho spolehlivost má vliv těsnost, to souvisí s podílem oleje ve směsi, seřízením karburátoru. U vyšších objemů cca nad 60ccm je dekompresor značné plus.

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 22.9.2010 9:53

Věčné téma "M", zde donekonečna omílané a nově i příbuzné téma "Itest" bych s odtupem zhodnotil asi toto : Ať si vlci vyjou, karavana jede dál...!

host - 90.168 (?), 22.9.2010 10:12

jj, my tu vyjem, a lidi u M. pořád vesele kupujou :-)

H353 bych klidně mezi farmářky zařadil, technikou motoru je to v současnosti spíš farma než profi.  Test je klasický itest - napsaný tak, aby lidi kupovali OM. Nepsalli to žádní břídilové, ale profíci kteří přesně vědí co napsat aby se lidi chytili. Opravdový nezkreslený test by dopadl úplně jinak.

PS 500 mám, obtížný start je blbost. Ta pomocná pružina je na ní jen další zlehčení už tak snadného startu (srovnání mám na 5105). Souhlas, že dekompres do 50ccm je víc možnost poruch než k užitku. A hlavně porovnávat novou neseřízenou pilu se zaběhnutou a seřízenou je úplně mimo.  Na čelní pozice patří jednoznačně trojice 500, 353, 270, patří do toho i Solo,  OM je o třídu níž.   Gl.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 126.195 (?), 22.9.2010 10:14
Teď nevím kdo jsou vlci, snad ne majitelé OM a kdo je karavana, snad ne testy Itest. Možná jsem to špatně pochopil :-).

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 22.9.2010 11:14

Dovysvětlení k aplikaci toho lidového rčení :

Karavana... = firma "M" a její prodejní systém

Vlci... = všichni (i zdejší) kritici, konkurenti a nepokojenci 

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 127.83 (?), 22.9.2010 13:38
S ohledem k názvu tématu je třeba doplnit: nepatřím ani do jedné skupiny a věřím i vím, že ani ostatní ne. Já jsem se nespálil, ale dost kamarádů a známých ano. Spáleniny se těžko hojí a zanechávají jizvy. V tomto případě jsou ve formě výčítek a zklamání. Jestli se komukoliv zdá ten test objektivní, tak ať je alespoň natolik soudný a nechá si to pro sebe. 952 by se musela hodně snažit, aby nebyla poslední. To není zaujatost, to jsou zkušenosti s opravami, zklamanými lidmi, porovnáváním pil mezi sebou. Bez 7 leté záruky a kol štěstí by těch zklamaných bylo o hodně méně, neboť mnohé právě to přesvědčí.

hatchet - (11) - 221.218 (?), 22.9.2010 14:29

Je to tak, a proto není samoúčelné tyto věci tu diskutovat. Myslím, že už se dnes najde dost lidí, kteří tyto věci nekupují v bau-shopech, ale hledají za své peníze kvalitu. "Tajemný M se svými koly štěstí, letadly s plakáty a jinak propracovanou reklamou navozuje pocit jistoty a působí velmi uvěřitelně. Proto je třeba na tyto evidentní lži poukazovat. Já osobně například znám dost lidí, kteří na tomto či jiných fórech hledají rady a zkušenosti těch, kteří se tu o ně dělí. Mně třeba tyto zkušenosti pomohly při finálním rozohdnutí mezi dvěma modely pil a dnes jsem tomu rád. Proto to má smysl.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz