Husqvarna LC 56

host - 184.14 (?)
29.5.2013 12:34

Je tam i takový terén...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 184.14 (?), 29.5.2013 12:34

Je tam i takový terén...

host - 184.14 (?), 29.5.2013 12:35

A ještě tenhle typ terénu s kouskem svahu...

host - 10.238 (?), 29.5.2013 13:27

S takovýmto terénem si troufám tvrdit nebude problém. Sám mám 5let Jonsered LM2153 ještě se starým motorem B+S Quantum a podobných (i horších) ploch posekla nepočítaně. Jen je u ní problém s horším sběrem, nemá boční výhoz a motor by potřeboval přebrousit ventily.

Chtěl bych ji proto nahradit právě LC 56 od Hq. Trošku mě na ní překvapuje absence ložisek v kolečkách, Je to moc velký problém? U takovéto sekačky pro obtížnější terény je to opravdu nečekané.

Dále se mi zdá poměrně hodně odkrytá spodní část motoru (okolo hřídele nože) nebude se tento prostor moc zanášet posečenou trávou a špatně čistit?

host - 142.9 (?), 29.5.2013 14:21

Kluzná ložiska chvíli vydrží. Rozhodně to ale není na denní několikahodinové nasazení po dobu 10-ti let... Stejně je na tom i John Deere JM 46. Jde jednoduše o levné řady Husqarny i John Deera. A cena tomu odpovídá!

Já bych se ložisek tak nebál, max se koupí nová přední kolečka. Jde spíš o cekovou schopnost stroje sekat, sbírat nebo mulčovat. A to nedovedu (nevlastním ji) posoudit.

flubertn - (14) - 245.109 (?), 29.5.2013 21:25

pozor, práve na predných kolieskach ložiská sú 

Kolesá v ložiskách, predné/zadné Yes/No  - dokonca dvojité

host - 142.9 (?), 30.5.2013 7:19

Kluzné v zadních? Tím hůř, protože případná výměna se prodraží.

host - 124.49 (?), 29.5.2013 20:50
Pak je tedy otazkou, zda na takovýhle terén nevzít radeji předchůdce, což je Husqvarna R52S, která je pravé v do prodeji - ma Kulíšková ložiska, silný motor a záběr 53. Všechno nové nemusí byt lepší... Chtělo by to názor někoho, kdo zřekla něco podobného s oběma, ikdyz na tu novou je ještě asi brzy... Ještě váhám nad Mountfield SP 535 HW 4S, začátkem roku byla v akci kolem 10000 Kč a ta by to také mohla zvládnout...

host - 10.238 (?), 30.5.2013 7:21

Kuličková ložiska má v předních kolech, to ano. Ale jen ve verzi s pohonem zadních kol. Já bych rád zkusil AWD když už. Spíš asi tak ze zvědavosti než že bych to nutně potřeboval. Ale seču různé terény a mohl by to být přínos, kdo ví.

K tomu Mountfieldu... po zkušenostech bych koupil už jedině sekačku s plynulou regulací rychlosti pojezdu. Zvlášť na rozmanitější plochy je to opravdu o dost komfortnější. Když je tráva po celé ploše stejně vysoká a hustá tak to není třeba ale málokdo seče fotbalové hřiště. Prostě ta možnost si okamžitě přizpůsobit rychlost dle trávy mi na sekačce chybí.

K R52S... je to sekačka shodné konstrukce jako můj Jonsered LM2153. Motor bych chtěl zkusit Hondu, s tím BS nejsem nejspokojenější. Tyto sekačky nemají dobrý nůž. Centrální nastavení výšky je sice komfortní, ale ta páka drží na zarážce jen svou vlastní pružností a ta se časem ztrácí... nastavení výšky tedy nedrží a např. po pocouvnutí jste rázem jinde. Navíc oproti LM2153 chybí plynulá regulace rychlosti, je tam navíc regulace otáček motoru ale ta je upřímně úplně k ničemu.

host - 228.13 (?), 30.5.2013 21:52
Pak tedy nevím, kterou ze sekacek pro tento terén vybrat, kazda ma něco... Zvažoval jsem i mulcovani sekacku Stiga multiclip 50S, po dobrých zkušenostech s předchůdcem Multiclip 46 bez pojezdu, ale tam zase váhám, protože ma jen přední pojezd a to by mohlo byt ve svahu neúčinné... Pokud by Mountfield udělal zase akci na 535 s motorem Honda za 10000 jako v únoru, byla by to zřejmě nejlepší volba, za stávajících cen vychází lepe Husqvarna 52 i 56. Je to dilema...

host - 10.238 (?), 31.5.2013 7:17

V areálu střelnice na jehož údržbě se podílím máme od mountfieldu XS 55 MBS 4S. Je to co se týká pojezdu stejná koncepce jako 535 (4 rychlosti). Seče dobře, i mulčuje dobře šasi a nůž je myslím lepší než u Jonseredu.

Ale ten pojezd se s plynulou regulací nedá srovnat. Je dobrá na sečení rovné plochy se stejnou trávou. Jakmile je svah, hustší nebo vyšší tráva, změna terénu... je problém. Musíte s rukou z madla a přehodit rychlost což se u jedoucí sekačky nedělá zrovna dobře.

Zkuste někde sekačku s plynulou regulací (mám zkušenosti jen se sytémem Husqvarna-Jonsered, jak fungují např. Honda nebo JD nevím...) a uvidíte, že už nebudete chtít jinou.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz