Husqarna 365



host - 99.169 (?)
9.11.2010 15:33

Pro přispěvatele 237.194 - jen bych se chtěl zeptat jak nakonec koupě a hlavně následná zkušenost s pilou dopadla. Jinak, ač už jsem něco strojů a strojků nakoupil, pořád se člověk učí a pro případné zájemce o koupi starší pily- příspěvek pana J.S. je zlatem k nezaplacení. Je to perfektně na jedné kopičce pěkně naskládáno.

Ivan

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 237.194 (?), 1.2.2010 17:08, zobrazeno: 13967x

Prosim, jaké máte kdo zkušenosti s touto pilou, je na ní spolehnutí. Mám možnost ji koupit starší a nevím jestli jo nebo ne    dík FANA.

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 1.2.2010 18:26

Koupě starší pily by se dala zdůvodnit fin. částkou, kterou má kupující k dispozici a přitom chce např. profi pilu, která je jednou tolik nová dražší, dál tím, že se taková pila kupuje od někoho, kdo poskytne záruky, nebo jej známe a víme, že např. prodává pilu z finančních důvodů, nebo kupuje jinou pilu a tuto používal málo, případně pilu dál nepotřebuje, neboť se stěhuje do města, nebo ze zdravotních důvodů. Kupovat motorovou pilu od profesionála je velké riziko, neboť je vážný předpoklad, že se pila používala hodně a ve velké zátěži, dál je tu i předpoklad, že pokud to není profesionál, který končí, tak pilu prodává z důvodu následujících závad, které by mu prodražily provoz.

Co by se mělo zkontrolovat před nákupem použité motorové pily:

- Celkový vzhled, hodně napoví o intenzitě provozu; - sundat kryt motoru a prohlédnout žebra válce, čím jsou více špinavá a poškrábaná, tím je větší pravděpodobnost, že pila byla často v provozu; - sundat startování a prohlédnout jej, ověřit vůli kladky na hřídeli, velká vůle častý provoz, opotřebení kladky, - sundat výfuk a prohlédnout píst a výfukový kanál rýhy a stopy karbonů na pístu i ve výfukovém kanálu stopy po přidření motoru a intenzivním provozu ve velké zátěži; - tahem za startovací rukojeť ověřit kompresi motoru, někdy se to zkouší držením držadla a pila padá dolů a dle toho, jak rychle padá se orientačně dá určit komprese - opotřebení motoru; - stav tlumících prvků zda nejsou poškozené, nebo uvolněné a nejdou šrouby dotáhnout, nebo jsou prvky velmi měkké, což svědčí o velké únavě materiálu pružin; - řeznou část můžete snadno vyměnit a to stejné řetězové kolo, ale spojka by měla být pevná, bez vůlí a opotřebení čelistí; -  uchopit ventilátor a spojku a výkyvy do stran ověřit vůle ložisek a pootočením na obě strany vůli pístního kroužku v pístu velké vůle velké opotřebení; -  vzduchový filtr se také dá koupit a stejně jako řezná část může být opotřebovaný, ale to neznamená mínus při dobrém stavu pily; - těsnost nádrží - těsnění uzávěrů jejich poškození; -  funkčnost  (vypínač, uchycení filtru, táhlo sytiče, aretace půlplynu, pojistka plynu proti přidání bez ruky na zadním držadle, brzda  - stav funkčnost a pod.) si nechte předvést a ověřte stav; - po takové kontrole (pokud je prodávající seriozní, tak ji umožní) můžete přistoupit ke zkoušce startu a potom v řezu, kdy ověříte také mazání řezné soupravy. Rozhodně se nenechte odbýt předvedením startu a to stačí, však jede, ne?? Ne, to je chyba, motor může být opraven tak, aby jel, ale v zátěži se pozná nízký výkon, nebo se projeví netěsnosti, nestabilnost volnoběhu, nebo teplá pila bude s obtížemi startovat. Tím je jasné, že motor není v pořádku. Mohou na to mít vliv i drobnosti, zanedbaná údržba (výměna palivového filtru, sítko v karburátoru a pod.) které se dají snadno odstranit. Karburátor je složitější zařízení na takové posouzení a jedině jeho demontáž umožní přesné ověření stavu, ale např. poškozená sedla trysek stejně nepoznáte a projevují se tak, že se pila vlastně nedá seřídit a pořád jsou nutné korekce. Možná Vám to vůbec nepomůže, protože mnohdy jsou lidé zbrklí a prostě si umanou a teď to chtějí a nechtějí prodlužovat dobu rozhodování a chtějí mít problém vyřešen rychle. Ale vyplatí se mít trpělivost, neboť starších pil jsou kvanta a zde platí 2 násobně spěchej pomalu. Pokud musíte pilu rychle koupit, tak záleží na tom, kolik bude stát a v jakém je stavu a co rychlý nákup přinese za výhody (např. možnost zpracování dřeva právě teď, později nebude a pod.).    Tato profesionální pila je spolehlivá a patří k tomu nejlepšímu, co HQ vyrábí. Sice už není na špičce současné technické úrovně, ale to by mohlo vadit hlavně profesionálovi. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
1b - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (58) - 178.146 (?), 1.2.2010 20:22

 To je velice podrobný návod od J.S., každopádně taková kontrola a zkouška zabere více času a asi by bylo nejvhodnější si pilu půjčit aspoň na den a řezat

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 237.194 (?), 1.2.2010 21:19

To přesně udělám majitel pily je známý a sám mi to i nabízel akorát ještě nejsme domluveni na ceně nevíte kolik se tak pohybuje, je šest let stará je naní vydět, že je s ní děláno ale není nijak poškrabaná nebo odřená či otlučená pracoval s ní borec co se není profesionál povídal že s ní nadělal tak 60 kubíku paliva ročne. Jinak J.S. moc ti dík za naprosto vyčerpávající popis konntroly před koupí moc ti Ď.      F.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 242.206 (?), 1.2.2010 21:39
Pokud to platí, tak je to solidní. Asi nemá cenu známého nutit stavem pily ke slevě. Když řeknu 9000,- tak mě hned napadne, že za skoro stejnou cenu máte novou farmářku s 2 letou zárukou. To napadne mě, ne Vás, tak to přeskočte. Ceny pil a jejich stav na bazarech jsou o náhodě a teď nevíte jak se rozhodnout a kupujete od známého, který Vám řekl o pile vše. Cenu vzhledem ke stavu podle bazaru nepoznáte, i skoro nová pila mohla být zadřená.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 1.2.2010 22:34

Takto provozovaná, v bezvadném stavu od 8 000 do 10 000,- Kč, podle solidnosti prodávajícího a ten váš by mohl solidní být.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 99.169 (?), 9.11.2010 15:33

Pro přispěvatele 237.194 - jen bych se chtěl zeptat jak nakonec koupě a hlavně následná zkušenost s pilou dopadla. Jinak, ač už jsem něco strojů a strojků nakoupil, pořád se člověk učí a pro případné zájemce o koupi starší pily- příspěvek pana J.S. je zlatem k nezaplacení. Je to perfektně na jedné kopičce pěkně naskládáno.

Ivan

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika