Hecht 143, ABG 430HB nebo Stihl FS 56



host - 165.36 (?)
26.6.2010 19:09

Dokončím myšlenku: Příchod 4t Hondy ke křovinořezům v horizontu posledních cca 15let a jejich zdokanalením a přechodu od motorů OHV k GX(?) s rozvody OHC

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
                     
host - 49.219 (?), 26.6.2010 0:13

Ještě dvě věci bych u OM "vyzdvihl" ve velkých úvozovkách. Spotřeba ložisek a úhlových převodů je katastrofa. A spotřeba pracovníků. Díky celkové váze, vyvážení a vibracím jsou chlapi rychle utahaní a většinou jdou časem raději do jiného stroje.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 118.44 (?), 26.6.2010 16:09
No my jsme testovali jen OM 740 se stihlem asi stejného výkonu a oleo-mac na tom byl lepší po stránce výkonu.Co se týče těch úhlových převodů tak jsme ho měnili v práci asi po 8 letech, což si myslím že je ok a že na to měl nárok, spousta amatérů co si OM koupí v mountf neví ani že je to potřeba sem tam máznout nebo že nůž by měl být vyvážený a pak se není co divit těm výměnám.V profi sektoru se na to aspoň trochu hledí a sem tam nějaká údržba se provede.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 165.36 (?), 26.6.2010 17:36

Musím sám za sebe říct že OleoMac je super. Škoda jen že do té doby než si člověk zkusí Stihlku, nebo Husqvarnu a o dodací době nd či délce pobytu v servisu M. reději ani nemluvit. Řekl bych že v žebříčku kvality křovinořezů je na top místě jednoznačně Stihl, pak Hsq s Jonseredem, Sola, Dolmary a někde za nimi Oleomac. Nejde ani tak o spolehlivost, ta je jakš takš dobrá, ale ty jejich traktoroidní motory jsou fakt hrozný. Mašina brčí, seká ale živost tu nezná. No a AlKa, Partnery (ty hodně spadly v kvalitě), Hechty, ABG a podobné pokusy na lidech to je dle mého názoru bláto. Spousta lidí si je kupuje protože podle tabulky výkonů to na jejich sekání stačí, jsou v čupr akcích a Stihl chce za obdobný výkon dvojnásob ceny (chtějí je odrbat!!!), a pak když se jim to poser.. tak se moc moc diví jak jen se to mohlo stát. Radím dát na rady odborníků ze Stihlu a koupit tu jimi doporučovanou FS100 třeba na splátky, ale prostě koupit něco co vydrží. Za Hecht nebo ABG vysolíte cca 5tis a pak za dva tři roky až se to pos.. stejně půjdete koupit tu Stihlku FS 100. A ta už nebude za cca 10tis, ale za 15 páč k tomu připočtěte těch 5tis za ABG či Hecht co vám straší doma v garáži. Toť můj názor na věc.

Jinak musím souhlasit s příspěvkem že Stihl (ještě bych za sebe přidal HSQ) je pro lidi s mozkem a OM pro slony, s tímto názorem naprosto souhlasím.

Z.F.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 118.44 (?), 26.6.2010 18:04
Nevím jak je stará ta stihlka fs 100 ale ten OM 740 bude určitě hodně přes 10let protože už 10 let ho máme v práci, sloni tam sice nepracují ale hovada určitě a právě proto že s nim dělá kdo má ruce a nohy tak si troufám říct že je to slušný výkon.Zatím jsem tu neviděl příspěvek že někdo z mozkem ze stihlkou fs 100 dělá 10 let, ale říkám nevím jak stará je.Těžko porovnávat 15 let starý stroj s dnešními novinkami, protože technika jde stále dopředu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 165.36 (?), 26.6.2010 19:07

Technika jde kupředu, ale zas tak světoborné novinky jak se nás snaží někteří výrobci přesvědčit se v zahradní technice nekonají. Novinky jako 4-mix, příchod Hondy do křovinořezů a poslední Husqvarna X-Torq a 2-mix od Stihlu jsou asi největšími novinkami. Jinak se modernizuje na stále stejném základu. Víc se zakulacuje design, zjednodušuje se startování, hlídají se vibrace a hlavně emise. Husqvarna prodává svůj přes 20let starý křoviňák 235R a ten je stále ve skvělé kondici. A spousta z nich stále běží, stejně jako ta moje už cca 15let stará. A když jí někomu (pod dohledem) půjčím dokáže i pěkně překvapit právě majitele traktoroidních OM. Pravda je taková že má druhý karter a v zapalování odešel okruh vypínače, ale válec s pístem jsou stále původní a kompres je O.K. Teď jí krmím cca tři roky Aspenem 2t.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 165.36 (?), 26.6.2010 19:09

Dokončím myšlenku: Příchod 4t Hondy ke křovinořezům v horizontu posledních cca 15let a jejich zdokanalením a přechodu od motorů OHV k GX(?) s rozvody OHC

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 118.44 (?), 26.6.2010 19:13
No vida takže to jsou dá se říct všechno stařenky, a co do zahradní techniky patří lépe než traktoroidní motor, dáte plnej ceres a o víc se nestaráte seče a seče.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 165.36 (?), 26.6.2010 19:19

Jak už sem napsal výše, OM není špatný a není notoricky nespolehlivý, ale jsou tu i tací kteří umí víc než jen tupě sekat a sekat a nestojí zas o tolik víc. Nevím jak kdo, ale já se při sekání regulérně bavím. a když se mi dostane do ruky OM trápím se že to nejede. Jo seká, ale nemá to ten šmrnc.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 118.44 (?), 26.6.2010 19:36
Já si to taky s OM užívám, ale nesekám tupě raději si nůž nabrousím, ale jak jsem psal testoval jsem to s borcem který dělá u kom služeb se stihlem a žasl jak to jde i s Macem.Zkoušeli jsme strunu a vysokou trávu a mac jel rychleji i když jsme se prohodili.Možná je to zkopírovaný stihl má taky dva kroužky -kdoví jestli se nedělají v jedné továrně.!!! :-))))
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 27.6.2010 9:44

Nazdar ďoubale, víš moc dobře, že stejně jako u všeho, záleží i na nastavení, opotřebení, použitém nástroji, seřízení popruhů a hromadě dalších věcí! Porovnání, které jsem popsal bylo nesouměrné v neprospěch STIHLu, protože porovnávat motor 44,3 cm3, 2,1 kW(FS450), oproti 50 cm3, 1,9 kW (O.M.750), by mělo vyznít pro Máka!? Máka neřadím někam dozadu, je to dělník, pokud běží a tam je ten bafan zakopaný. Neustále tu klademe na srdce nováčkům jedno - servis. U M. jich je haba kuk, ale kvalita a rychlost je hodně podobná želvě přivázané za zadní nohu! Ceny dílů to je houpačka jak v Parku J.Fuldy. Jak ty M. tvoří, to je mi záhadou. Jednou padám vzad z ceny válce mrňouse a po druhé si beru velké peníze na válec s vrtáním 50 mm a stačí mi půlka! Jen té studené vody na namočení hadru pro zákazníka je celkem velká spotřeba, když není díl v republice, dodací lhůta 1 měsíc je běžná! Asi proto taky mají tu zázračnou záruku, oni ví že když se spočítá čas na dodávku dílů a servis celkově, musí prostě oproti normálu ta mašina běhat sedm let, ne dva roky! Ale vážně, starší stroje (konstručně), měli větší výdrž a tady nehraje roli jaká značka to je. Dnes jsou obecně stavěny na spotřebu a tahle Čínská levnodíla především. Čím víc jich zákazník nakoupí, tím levněji to bude. To je neoddiskutovatelný zákon trhu. Základní cena je postavená na použitém materiálu, vývoji a preciznosti výroby. Čím víc materiálu výrobce nakoupí, tím levněji ho nakoupí, čím víc výrobků vyrobí a prodá, tím levněji je může dát. Podívám-li se na některé "pily", jsou už dnes za 1 990,- Kč, jejich babičky nabízel "čmoud" za 12 000,-Kč pár roků zpět! Jen si spočtěte kolik značek tu dnes na trhu je a při pohledu na ně se mění jen barva! Ještě chvíli a budou za ty 2 tisíce dva kusy. Pak je ani nebudou servisovat, jedna umře, vezmete druhou. Jistě, že ta "dobrá" cena je odvislá od obrovské série, ale ani ta nevychází z kvalitního a tím pádem dražšího materiálu. Samo, že to bude sekat a při malých nárocích i dlouho, ale musí to být nároky u tzv. "profi" stroje, jako na dosekávací vyžínač, dělat s tím profi v lese, pro obec, to je utopie! Kvalita ale stoupá a stoupá úměrně s výrobou pro značkové zákazníky. Značky si v Číně nechávají dělat některé komponenty a Ting, protože ho něco stojí nastavení linky, pokračuje ve výrobě dál a komponent dodá i dalším a hlavně domácím montovnám. Ano montovnám, to nejsou značky, nemají vývoj, konstrukci. Sestavují jednotlivě nakoupené součásti, proto jsou si ty mašinky tak podobné.

O.M. alespoň vyrábí, vymýšlí, konstruuje, zatím ještě celkem dost doma v Itálii, to že je u nás zastupuje M. není jejich problém, odbyt jim dělá, tak proč to měnit.  A Míro, ne, nemontuje se to v jedné lince se STIHLem, to si buď jistý. Jediné co STIHL pustil, prodal dál, byl motor s jednostranně uloženou klikou (stará řada FS 36,40,44) a dnes jich pod různou značkou je na trhu hromada.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika