Grizzly ERS 1200 strunová sekačka

host - 48.2 (?)
17.5.2009 20:50
Mám osobní zkušenost s tímto strojkem. Nemohu dopručit. Konstrukčně poddimenzované. Slaboučká trubka, navíc dělená, kluzné ložisko ze žlutého kovu, bronz to nebude, spékaná z prášku už vůbec ne. Motor zatím bez problémů, při těch otáčkách dost "žere uhlíky" - což se dá čekat, tady se ale špatně vyměňují. Především špatná strunová hlava a jinou tam asi nedáte, navíc její připevnění - spojení s bowdenem a pojistný kroužek - to byl problém, musej jsem tam dát českou segerovku místo čínského třmenového kroužku. Na druhou stranu, zatím ještě seká (2 roky). Nešetřím ji. Sundal jsem i dolní plastový kryt a nacpal jsem do hlavy 3 mm strunu - předepsána je asi poloviční. Seká trávu i kapraď samec i divizny se stonkem silným jako prst. Bez toho krytu se seká parádně, jen musím mít holiny a zástěru, jsem pak celý zelený. Měl jsem předtím benzínový křoviňák 32 ccm.Srovnávám s ním. Benzíňák už nechci ani vidět, už jen pro ten rámus. Raději za sebou budu tahat 50 m kabelu, asi umístím na zahradu pár zahradních zásuvek. S elektrickou strunovkou se pracuje mnohem líp. Musí mít ale pořádnou strunovou hlavu a výkon alespoň těch 1000W. Myslím, že Grizzly dlouho nevydrží, příští strunovku budu hledat ale zase elektrickou. Ideál by byl tak 1500W, 12 - 15 000 ot/min kvalitní motor, ložiska klidně kluzná, ale kvalitní, pohon bowdenem může být, ohnutá hřídel má při práci své výhody. Hlavně však musí mít kvalitní strunovou hlavu a měla by být dimenzována alespoň na 2,5mm strunu. Pracuje se mi s Grizzlíkem dobře, ale úplně jinak se drží, než křoviňák, popruh musí být blízko u motoru a zavěšen proklatě nízko. Takže Grizzly ne, silnou elektrickou strunovku však rozhodně doporučuji.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 172.83 (?), 2.5.2009 21:14, zobrazeno: 29065x

Máte někdo zkušenost s touto el.strunovou sekačkou Grizzly ERS 1200?Vlastnil jsem už 2 sekačky 3OOW a 500W z manfildu a pokaždé odešly kluzné ložiska v motoru.Oprava se nevyplatila.Doufám že něco vydrží.

Jani - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (116) - 12.64 (?), 2.5.2009 22:27

Vsetko sú to stroje -jednorázovky.Hovorí sa pvýkrát som sa nechal oklamať, jeho chyba, druhý krát moja a tretí krát, na to už ator tejto prúpovídky nemyslel

host - 96.26 (?), 2.5.2009 22:44
Pokud jste ho jeste nekoupil tak se radeji podivejte na vyzinace renomovanych znacek. R.

host - 48.2 (?), 17.5.2009 20:50
Mám osobní zkušenost s tímto strojkem. Nemohu dopručit. Konstrukčně poddimenzované. Slaboučká trubka, navíc dělená, kluzné ložisko ze žlutého kovu, bronz to nebude, spékaná z prášku už vůbec ne. Motor zatím bez problémů, při těch otáčkách dost "žere uhlíky" - což se dá čekat, tady se ale špatně vyměňují. Především špatná strunová hlava a jinou tam asi nedáte, navíc její připevnění - spojení s bowdenem a pojistný kroužek - to byl problém, musej jsem tam dát českou segerovku místo čínského třmenového kroužku. Na druhou stranu, zatím ještě seká (2 roky). Nešetřím ji. Sundal jsem i dolní plastový kryt a nacpal jsem do hlavy 3 mm strunu - předepsána je asi poloviční. Seká trávu i kapraď samec i divizny se stonkem silným jako prst. Bez toho krytu se seká parádně, jen musím mít holiny a zástěru, jsem pak celý zelený. Měl jsem předtím benzínový křoviňák 32 ccm.Srovnávám s ním. Benzíňák už nechci ani vidět, už jen pro ten rámus. Raději za sebou budu tahat 50 m kabelu, asi umístím na zahradu pár zahradních zásuvek. S elektrickou strunovkou se pracuje mnohem líp. Musí mít ale pořádnou strunovou hlavu a výkon alespoň těch 1000W. Myslím, že Grizzly dlouho nevydrží, příští strunovku budu hledat ale zase elektrickou. Ideál by byl tak 1500W, 12 - 15 000 ot/min kvalitní motor, ložiska klidně kluzná, ale kvalitní, pohon bowdenem může být, ohnutá hřídel má při práci své výhody. Hlavně však musí mít kvalitní strunovou hlavu a měla by být dimenzována alespoň na 2,5mm strunu. Pracuje se mi s Grizzlíkem dobře, ale úplně jinak se drží, než křoviňák, popruh musí být blízko u motoru a zavěšen proklatě nízko. Takže Grizzly ne, silnou elektrickou strunovku však rozhodně doporučuji.

host - 222.57 (?), 5.3.2010 12:18

Přečetl jsem si Vaše zkušenosti s ERS1200 Grizzly, mám velmi podobné co se týká názoru na použitelnost, dosud jsem neměl žádné technické potíže a to jede dva roky od jara do podzimu, nyní sháním originál uhlíky, pokud můžete poraďte kde je zakoupit nebo objednat nejlépe v okolí Prahy, nebo Mladé Boleslavi, děkuji.

host - 85.93 (?), 4.6.2009 20:10

Ano, mám zkušenost... Po cca dvou letech používání (řekněme max. 2 - 3x za sezónu vysekání pásu louky okolo horské chalupy) tento stroj klekl. Příčina? "Oholené" zuby pastorku na hřídeli elektromotoru a na navazujícím kole. Oprava samozřejmě nerentabilní (pastorek je součástí hřídele a tak se musí měnit celý rotor motoru, kolo nemají samostatně, ale jen jako celou převodovku).

Jinými slovy: pokud sekačku budete používat intenzivně a stihnete, aby se Vám rozpadla ještě v záruční době, možná ji kupte. Stejně tak pokud považujete investici necelých 2kKč na plus mínus dvě sezóny za přiměřenou (to v případě, že nestihnete záruku). Dokud funguje, je to výkonná věc a docela příjemně se s ní pracuje...

Poznámka na závěr: ne, křovinořez (vyžínač) se spalovacím motorem nechci. Už jsem měl tu čest a nehodlám se vracet. Smrad, hluk, vibrace a starost o palivo už nemusím... Spíš bych uvítal něčí osobní zkušenost s něčím elektrickým, výkonným (okolo 1kW), ale značkovým - typicky STIHL FSE 81 apod.

host - 55.38 (?), 13.7.2010 12:15

Musím naprosto souhlasit a já záruku nestihl o dva měsíce, motor patrně kaput, no je to pech...

host - 3.12 (?), 27.7.2010 14:12

Vy ste to snad pouzivali. Tak na to tento strojcek nie je vhodny, tiez sa mi rozsypalo lozisko a potom prevodovka, lebo bola sucha, na zaruku som sa vykaslal a kupil si inu.

host - 16.48 (?), 2.8.2011 21:25

Hned po prvním použití problémy u vřetene, kde se namotávala struna se ulomil kolíček. Od té doby se struna zamotávala. Při zaseknutí zafungovala ochrana u motorku, ale už se to jemně nedalo nahodit, nejdříve jsem to rozmontovával pak silnější bouchnutí o pevný podklad částí s motorem. S dělenou hřídelí problémy, rukojeť praskla, pás přes rameno se rozpojil atd.
Nedoporučuji.

host - 131.180 (?), 4.8.2011 12:51

Dobrý den,

mám Grizzlyho 1200 necelé dva roky. První rok super a tento rok začínají být problémy se žacím ústrojím.  Źací hlava se Rychle zahřívá a začíná být volnější, asi vychozené ložisko nebo tak něco.Sekám trávníček kolem ovocných stromků cca tak do 50 m2. Dříve jsem měl elektrickou sekačku 500W, vydržela dva roky, odešel motorek. Grizzly má motor OK, ale ostatní části pomalinku odchází. Takže nedoporučuji.Zkusím reklamovat a příště jdu do stihl apod. Již jsem vyléčen z těchto levných strojů. Libor

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz