Élektromagneticka štartovacia cievka Tecumseh - sviečka

accomody - (5) - 19.69 (?)
11.7.2011 21:48
Ano, to mate pravdu. To je vsetko v poriadku. Mne sa ale priznal ujo, ze mi potocil šrobom, ktorym sa dá kolisanie otačok doladiť.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
accomody - (5) - 19.69 (?), 10.7.2011 21:34, zobrazeno: 22899x
Dobry den, mal som komplet rozobratu kosacku Tecumseh Vangate Prisma. Po vycisteni som sa dal do zlozenia. Vsetko islo hladko az pokial som nesiel nastartovat. Sviecka mi nehadze iskru. Cim to moze byt? Vzdialenosť medzi magnetom a startovacou cievkou som nastavil na 0,4mm. Ako zistim, ze je porusena prave startovacia cievka??? Vo sviecke by to nemalo byt, tu mam nastavenu na predpisanych 0,6mm a predtym nez som kosacku rozobral tak nastartovala (startovala velmi tazko, preto som to aj rozoberal a vsetko prečistil) Dakujem za rady

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 210.39 (?), 10.7.2011 22:11
Jel motor před Vaší opravou? Podle popisu těžko startoval, ale potom? Proč by zapalovací modul přestal fungovat právě teď? Měření se provádí na primární a sekundární straně a musíte znát hodnoty v ohmech. Mezeru bych snížil na 0,25mm a vyzkoušel jiskru, jinak ověřit elektriku včetně botky, kabelu, svíčky. Máme z ND složenou sekačku Hq s motorem T. Vantage a starty jsou zejména po delším odstavení špatné, proto vždy vypustím z karburátoru benzín a sytič primer tak 6x, potom už jede dobře, ale starty se s Hondou, nebo BS nedají srovnat.

accomody - (5) - 19.69 (?), 11.7.2011 7:08
Ano, motor uz potom fungoval, nie uplne normalne, sem tam kolisali otacky, ale to uz som prisiel na chybu preco. Vyskusam teda este zmensit medzeru na 0,25mm.

Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 128.254 (?), 11.7.2011 9:33

Zdravím, Tecumsehy startují huře než jiné motory protože mají jinak konstruovaný primer (česky "cupák"). Způsob dopravy malého množsví paliva před startem do vzduchového kanálu v karburátoru se provede tak, že se vlastně ruční pumpičkou zvětší tlak vzduchu nad hladinou v karburátoru a tím se určité množství paliva vytlačí hlavní tryskou do difuzéru karburátoru. Jiní výrobci to řeší třeba klapkou sitiče tím vytvořením podtlaku a nasátí paliva, nebo přímo mechanickou pumpičkou, která ručně vstřikuje palivo do difuzéru. Standa.

accomody - (5) - 19.69 (?), 11.7.2011 21:48
Ano, to mate pravdu. To je vsetko v poriadku. Mne sa ale priznal ujo, ze mi potocil šrobom, ktorym sa dá kolisanie otačok doladiť.

accomody - (5) - 19.69 (?), 11.7.2011 21:55
Takze problem je vyrieseny. Odskusal som na primarnom a sekundarnom zdroji prud, vsetko bolo v poriadku, dokonca aj vo vnútri kábla, aj cievka samotna s kostrou bola spojena. Takze som sa opät vratil ku sviečke, ktoru som na začiatku považoval za dobru, kedze pred rozobratim kosačky som s nou normalne kosil. Dal som teda uplne novu sviečku a kosacka naštartovala. Ako poviem sam som z toho uplne prekvapeny, lebo este raz opakujem, s tou starou sviečkou som predtým normálne kosil...

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 208.175 (?), 11.7.2011 22:15
A pro zajímavost zkoušel jste tu starou svíčku i potom po startu motoru na novou svíčku s menší vzd. mezerou 0,25mm?

accomody - (5) - 19.69 (?), 11.7.2011 22:43
Ja som meračom zmeral obe sviečky. Novu aj staru. Na novej som mal odpor a na tej starej nie. To že som tu medzeru na 0,25 potom doladil, tak vdaka tomu sa mi už iba lahšie štartovalo s tou novou sviečkou. čiže ta indukcia cievky bola väčšia. Takže dakujem aj za tuto radu.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz