Elektrický krovinorez

host - 132.39 (?)
29.6.2007 9:24
O pretezovani jsem nemluvil, to je jina kapitola. Myslel jsem to tak, ze bezny uzivatel pri provozu v praxi deklarovaneho maximalniho vykonu u spalovaciho motoru kvuli vyse uvedenym komplikacim vetsinou nedosahne. U elektromotoru ano. Samozrejme si uvedomuju, ze 1PS je (tusim) 736W, takze (papirove)  2PS > 1kW...
OW.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 132.39 (?), 29.6.2007 9:24
O pretezovani jsem nemluvil, to je jina kapitola. Myslel jsem to tak, ze bezny uzivatel pri provozu v praxi deklarovaneho maximalniho vykonu u spalovaciho motoru kvuli vyse uvedenym komplikacim vetsinou nedosahne. U elektromotoru ano. Samozrejme si uvedomuju, ze 1PS je (tusim) 736W, takze (papirove)  2PS > 1kW...
OW.

host - 90.168 (?), 29.4.2008 13:23

1kW = 1kW, ale u spalovacích motorů se uvádí výkon = výstup z motoru a u el. příkon = vstup do motoru - je nutno odečíst ztráty v motoru, takže výkon na výstupu je vždycky menší...

host - 45.62 (?), 28.4.2008 12:26

Dobrý den,

chtěl bych si pořídit křovinořez a přemýšlím o elektrickém. Jedná se my o sečení zahrydy asi tak 20 x 10 m se svahem asi tak 60st. a zahrada končí v potoce. Chtěl bych to používat místo klasické strunovky. Našel jsem pouze tyto stroje od RYOBI, HOMELITE a MTB.

Nevím zda jsou tyto značky pro domácí použití vhodné aby něco vydrželi a ne maximálně záruční dobu.Ale vzhledem k údržbě bych raději volil elektriku

gerchán - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (138) - 133.102 (?), 28.4.2008 12:36

Na staré herce sekačce máme 2kW asynchroňák 2860 otáček záběr 53cm.

Rozseká všechno bez mrknutí oka, kam se na ňi hrabe 6HP Tecumesch!

host - 44.15 (?), 29.4.2008 7:58
Nedávno jsem opravoval elektrickou strunovku black decker zaber 30cm 2 struny pohon tusim 550w.Byl vadny prevod od motoru (ozubeny remen + dve kolecka) Jedno ozubene kolo /remenice/ byla plastova a roztavena! Jinak vse jako nove.Bohuzel jako nahradni dil se prodava komplet s motorem za 1900,- Clovek ktereho to bylo je na vse velmi opatrny a slusne zachazi s naradim doslova ho hycka... Nevim jak jsou konstruovany od jinych vyrobcu tyto strojky ale asi bych to nebral.sam pouzivam hobby partner benzinovy a staci.Kdyz pretizite benzinovy, tak proklouzne spojka a nebo se snizi otacky motoru.U elektriky vam vzroste proud castecne i jmenovity vykon a ani nevite ze stroj pretezujete... nehlede na pochybnou konstrukci prevodu. Obecne nejporuchovejsi jsou elektricke strunove sekacky ci krovinorezy... toz tak zdraví Z.M

host - 45.62 (?), 29.4.2008 12:37

Máte pravdu že elektriku přetížíte ani nevím jak. Ale chci ten stroj používat jako lepší strnovku. A je fakt že v tom kopci co mám bude dost problematické chodit s řídítky.
Fakt nevim.

asi nejlepší bude to spálit a dát tam beton

host - 152.7 (?), 29.4.2008 20:45
treba partner colibri benzinovy nema riditka je lehky obsah jen 28cm3 drzeni ma jak obdobne elektricke strunovky sekam s nim teprve 2 roky zatim zadny problem a stal v akci necele 3 tisice dela trosku vetsi hluk ale nema kabel a mate driv hotovo

host - 135.252 (?), 24.6.2013 13:06

Ja mam Solo 116. Strunovou hlavu jsem kupoval tento týden za 420,- v Mountfieldu, spíš do foroty, mám ještě původní. Na ostružiny a podobný neřády mám kovový dvojnůž. Kabel při práci téměř nevnímám a hlavně je to téměř bezúdržbové. O nějakém přetížení jsem zatím neuvažoval, asi má nějakou proudovou ochranu. Občas se mi podařilo kovovým nožem trefit kámen tak, že to byl opravdu zásek, ale zatím nic neprasklo. Každopádně když srovnám cenu, práci okolo přípravy paliva, smrad dvoutakktu a hluk, tak mi elektrický křovinořez vychází jako jednoznačná volba.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz